G4Media.ro

UE a creat un grup de lucru privind transferul de active rusești…

Sursa foto: European Council

UE a creat un grup de lucru privind transferul de active rusești către Ucraina

Țările UE au convenit asupra creării unui grup de lucru special care se va ocupa de problema finanțării reconstrucției Ucrainei pe seama fondurilor rusești arestate sau înghețate în băncile europene, relatează BBC.

După cum se specifică pe conturile oficiale ale UE de pe rețelele de socializare, grupul nu va funcționa în mod permanent, dar va fi implicat în examinarea unor decizii specifice.

„Scopul grupului de lucru va fi acela de a examina problema utilizării activelor rusești înghețate și sechestrate în conformitate cu legislația UE și internațională. Vorbim despre lucrări pregătitoare privind analiza juridică, financiară, economică și politică a fezabilității unei astfel de utilizări, în strânsă cooperare cu partenerii internaționali”, se arată în comunicatul președinției suedeze a Uniunii Europene. în comunicatul președinției suedeze a Uniunii Europene.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că grupul va trebui să stabilească ce fel de active se află în UE. De asemenea, va trebui să se ia în considerare modul în care va fi gestionată din punct de vedere juridic utilizarea acestor active, întrucât nu există un „model gata făcut” în acest sens. „În principiu, este destul de clar că Rusia trebuie să plătească pentru restaurarea Ucrainei”, a spus Kristersson.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asa da !

  2. Putină nu e amuzat. Asteptam reactia Kremlinului transmisa de pesky Peskov. Ceva gen „inacceptabil” bla bla, „luam prfitul Total Energies si-l dam la saracii din republica Sakha”.