G4Media.ro

UDMR: ”Susținem doar recalcularea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale/…

sursa foto: UDMR

UDMR: ”Susținem doar recalcularea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale/ Recalcularea indemnizațiilor deputaților și senatorilor în funcție de salariul minim nu este o prioritate”

UDMR a transmis printr-un comunicat publicat luni pe site-ul partidului că formațiunea nu susține decât recalcularea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale.

UDMR își argumentează decizia spunând că există diferențe salariale semnificative, iar în ultimii patru ani nu s-a înregistrat o majorare salarială la nivelul administrației publice locale, astfel încât ”s-a creat inechitate și diferențe în sectorul bugetar”.

Astfel, formațiunea condusă de Kelemen Hunor susține că exclusiv salariile angajaților de la nivelul administrației publice locale trebuie ajustate.

După ședința de luni, grupul UDMR din Camera Deputaților a confirmat poziția Uniunii conform căreia recalcularea indemnizațiilor deputaților și senatorilor în funcție de salariul minim nu este o prioritate și, ca atare, ”parlamentarii UDMR vor susține exclusiv creșterea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale în cadrul plenului Camerei Deputaților de mâine”.

Comunicatul integral al UDMR

Legea salarizării unitare prevede că salariile personalului din administrațiile locale se stabilesc în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean, care, se ajustează, anual, la valoarea salariului minim.

În ultimii patru ani, prevederea legală nu a fost aplicată în toate domeniile, rezultând diferențe salariale semnificative. În ultimii patru ani nu s-a înregistrat o majorare salarială la nivelul administrației publice locale, astfel încât s-a creat inechitate și diferențe în sectorul bugetar. UDMR susține că exclusiv salariile angajaților de la nivelul administrației publice locale trebuie ajustate.

„Din cauza creșterii costului vieții, a inflației și a prețurilor revoltătoare la energie, este firesc că o parte semnificativă a populației a aflat, cu stupoare, de propunerea majorării salariilor. Totuși, trebuie să subliniem faptul că funcționarea primăriilor din localitățile mici este amenințată de nerespectarea prevederilor din Legea salarizării. Există un pericol real ca unele primării să rămână fără angajați”, a declarat Csoma Botond, liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților.

Acesta a subliniat că majorarea salarială nu amenință o viitoare creștere a pensiei și a salariului minim, care urmează a fi negociate, la întocmirea bugetului anului viitor, în coaliția de guvernare.

„Trebuie să ne străduim pentru echitate. Cadrul juridic trebuie să fie ajustat astfel încât să ofere soluții reale la problemele oamenilor. Aşa vom face cu salariile și îndemnăm să se procedeze la fel și în cazul pensiilor”, a subliniat Csoma Botond.

După ședința de astăzi, grupul UDMR din Camera Deputaților a confirmat poziția Uniunii conform căreia recalcularea indemnizațiilor deputaților și senatorilor în funcție de salariul minim nu este o prioritate și, ca atare, parlamentarii UDMR vor susține exclusiv creșterea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale în cadrul plenului Camerei Deputaților de mâine.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Sa dispară primăriile mici și șleahta de leneși pe care ii ducem in spate! Dacă vreți sa plătiți pe unii sa plimbe hârtii, plătiți-i din banii voștri personali!

 2. Ei inițiază, ei dezmint, circ pentru prostime

 3. Pai si „angajatii de la nivelul administratiei publice locale” carora le plang de mila PSD, PNL si UDMR sunt tot membri de partid, politruci, copii, nepoti etc angajati pe pile prin primarii.
  Niste spagari lenesi, care asteapta doar spagi ca sa faca treaba pentru care sunt platiti!

 4. Daca salariile mari ale unor categorii de bugetari(administratie , politicieni, altele )” se ajusteaza” dupa ce creste salariul minim, atunci decalajul intre bogati si saraci se mareste tot mai mult, deci angajatii cu castiguri modeste de fapt pierd, deoarece cresterile nu sunt la fel pt toate categoriile , cei cu castiguri mici primesc mult mai putin si , tinand cont de cresterile de preturi, taxe si impozite, puterea lor de cumparare scade. De aici interesul politicienilor pt cresterea salariului minim, ca sa
  profite de ocazie si sa si le „ajusteze”pe ale lor .

 5. Altul care nu mai poate de salariile oamenilor. Mai ales dacă sunt dintre hoții și slugile lor- de partid. Da despre pensiile speciale, nimic?! Ele când cresc? Sau scad. Că așa ar fi normal…

 6. O propunere excelenta a dlui Kelemen.
  Dar ce fac sinecurile domnilor Ciolacu si Budai ? Nu va fi de acord !
  Dl Ciolacu va spune ca de obicei ca nu voteaza si nu este de acord cu maririle specialilor , a demnitarilor, a salariatilor de la primarii, a alesilor locali, dar
  dl Ciolacu, ca deobicei, VA DISPUNE parlamentarilor, sa voteze maririle, asa cum a facut ultima data pt drmnitari, alesii locali .
  Adica una spune, si altceva dispune .

 7. De-aia-i plina administratia locala de „speciali” total (ne)cacalificati! fiindca-s salariile mici, dar veniturile mari!

 8. „Urmeaza si cu pensiile”,…. la sfantu-asteapta sau la Pastele cailor, cum ii place nepotelului nostru sa spuna!!!
  Oh, da, promiteti si ca „urmeaza” sa scoateti de la sertar Programul de guvernare al coalitiei PSD-PNL-UDMR, ala cu 269 de ppromisiuni marete, votat de voi in Parlamentul Romaniei la investirwea Guv Ciuca in 25 Noiembrie 2021 si despre care NU mai scoateti nici un cuvintel?????!
  J…….r!!!