G4Media.ro

UDMR lansează o campanie de înregistrare pentru maghiarii din România cu dublă…

sursa foto: CIJM/ Irina Odobescu

UDMR lansează o campanie de înregistrare pentru maghiarii din România cu dublă cetățenie care vor să voteze la alegerile din Ungaria, în 2022

Fundaţia Eurotrans, cu sediul la Cluj-Napoca, lansează o campanie de informare pentru maghiarii din România care au obţinut cetăţenia ungară şi care doresc să participe la alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc anul viitor, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii marţi de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), citat de MTI.

Fundaţia va oferi informaţii în biroul său central, în birourile sale teritoriale, dar şi prin telefon şi prin internet cu privire la participarea la alegerile legislative, acordă ajutor pentru înregistrarea şi reactualizarea datelor personale.

În acest scop fundaţia a înfiinţat şi un site transparent şi uşor de folosit, sub adresa regisztráció.ro. La alegerile de anul viitor din Ungaria pot participa persoanele care au cetăţenie ungară, astfel şi maghiarii din România, dacă datele lor personale sunt actualizate în lista electorală şi se înregistrează pentru a participa la scrutin.

În condiţiile în care un cetăţean ungar, care are domiciliu în străinătate, s-a însurat, are un copil, respectiv a divorţat, a avut loc un deces în familie, şi-a schimbat numele sau adresa, este obligaţia sa civică de a semnala schimbările provenite şi către statul ungar, a amintit comunicatul UDMR.

După reactualizarea datelor personale în lista electorală, cetăţenii se pot înregistra pentru a participa la alegeri, fie online, fie în birourile teritoriale ale UDMR şi ale Fundaţiei Eurotrans. De asemenea, poate fi solicitată în continuare cetăţenia ungară, paşaportul ungar, cartea de identitate ungară, precum şi diverse alocaţii pentru sprijinirea familiilor, cum ar fi indemnizaţia de maternitate.

Sursa: MTI/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. dubla cetatenie e toxica! practic un om de asta e de doua ori cat mine pentru ca poate vota in doua locuri , nu inteleg de ce nu se sesizeaza nimeni!

    • Retrageti imediat dubla cetatenie a moldovenilor ca este toxica, voteaza unde nu trebuie si sunt slugile lui Putin.

    • E necesara o lege, inregistrarea ca votant intr-o tara sa conduca la imposibilitatea de a vota in urmatorii 4 ani in alegerile pentru o alta tara, cu exceptia cand se renunta la cetatenia sub care cetateanul a votat in primele alegeri.

  2. Nu mai inteleg nimic. UDMR este partid romanesc sau sunt slugile lui Viktor Orban?

  3. Votul on-line e sfarsitul Democrației.
    Cu ,,voturi,, on-line, V.O. câștiga la scor.

  4. Sa va kișș în freza!

  5. UDMR face parte din coaliția de guvernare a României,deci nici o problema .Trăiască și înflorească guvernul “MEU”.Cum rămâne cu vânzarea Ardealului domnule kwj?La Cotroceni nu mai vorbește nimeni sau au făcut legământul tăcerii?

  6. Asta e miza pentru atata patriotism unguresc. Voturi in plus pentru conducatori. Raportat la populatia tarii, maghiarii din afara sunt o sursa foarte buna de voturi. Ii mituie cu cate un stadion ceva, doar sa voteze.

  7. Bai retarzilor, de aia nu mai puteti voi dormi noaptea ?

  8. Asa fac si moldovenii.Dar, aici dubla cetatenie e buna!

  9. Budapesta ar putea face economie si sa desfiinteze ambasada de la Bucuresti ca vad ca ii reprezinta UDMR’ul!

  10. Cel mai toxic lucru este ca un cetatean cu dubla cetatenie sa poata sa voteze in doua state, nu mi se pare normal, corect si democratic sa votezi in 2 tari doar pentru ca ai dubla cetatenie.
    Propunerea ar fi ca cei cu dubla cetatenie sa isi aleaga tara unde voteaza.
    Ai ales Ungaria votezi numai pentru Ungaria.
    Ai ales Romania votezi numai pentru Romania.
    Si aici nu vorbesc numai de Unguri ca toate tarile se confrunta cu astfel de probleme.
    UDMR ar trebui scos din Romania, un partid care nu reprezinta nimic pentru romanii