G4Media.ro

UDMR: Guvernul nu a răspuns solicitării noastre de a sărbători Rusaliile, de…

UDMR: Guvernul nu a răspuns solicitării noastre de a sărbători Rusaliile, de către romano-catolici și protestanți, în condițiile respectării măsurilor pentru controlul sănătății

Reprezentanții UDMR se plâng că Guvernul nu a acceptat solicitarea lor privind sărbătorirea Rusaliilor, de către romano-catolici și protestanți, în condițiile respectării măsurilor impuse pentru controlul sănătății.

Având în vedere apropierea sărbătorilor de Rusalii, grupul parlamentar UDMR a elaborat, luni, un pachet legislativ pe care l-a prezentat guvernului liberal, solicitând măsuri concrete pentru prevenirea infectării cu COVID-19. „Guvernul a dovedit, încă o dată, că impune un dublu standard în aplicarea legii pentru cetățeni”, au transmis pliticienii maghiari.

„Cu ocazia sărbătorilor Pascale am sesizat că statul a aplicat un dublu standard atunci când a menținut restricțiile pe perioada Paștelui catolic, însă de Sărbătorile Pascale ortodoxe a recurs la relaxarea acestora, în condițiile în care riscul de îmbolnăvire era foarte mare, în ambele perioade. Am solicitat guvernului să se asigure că nu ne vom confrunta cu această situație discriminatorie și de Rusalii. Din păcate, până în ziua de astăzi nu am primit niciun răspuns în acest sens”, susține liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zakariás. El a adăugat că guvernul nu a ținut cont nici de data aceasta de sărbătoarea comunității romano-catolice și protestante, pentru că „nu ar fi existat nicio problemă dacă ar fi acceptat aplicarea măsurilor de relaxare de sâmbătă sau duminică (30/ 31 mai) și nu începând cu luni, 1 iunie”.

Deputatul Benedek Zakariás a mai explicat faptul că, deși guvernul va ridica unele restricții de control al sănătății începând cu 1 iunie, participarea masivă la ceremoniile religioase poate avea în continuare consecințe negative, de aceea UDMR încurajează comunitatea maghiară să dea dovadă de prudență și precauție în perioada sărbătorilor.

Pachetul legislativ elaborat de UDMR prevede introducerea acelorași măsuri de control al sănătății la ceremoniile care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor Catolice, Protestante și Ortodoxe. Potrivit acestor măsuri, fiecare participant la ceremonia religioasă trebuie să aibă asigurat un spațiu de doi metri pătrați, cel puțin 1,5 metri între scaune, bisericile sunt obligate să pună la dispoziție produse pentru igienizarea mâinilor, purtarea măștii de protecție este obligatorie în timpul ceremoniei, de asemenea, în timpul ritualului împărtășaniei se vor folosi numai dispozitive de unică folosință. Pachetul legislativ mai prevede că, în cazul organizării mai multor ceremonii religioase care se succed, mobilierul trebuie să fie dezinfectat și să se mențină distanța socială la intrarea/ieșirea din biserică.  Pot participa la ceremoniile religioase numai persoanele care nu prezintă simptome specifice de  coronavirus.

 

Sursa Foto: pe-harta.ro (Altarul Bisericia Romano-Catolică „Sf. Mihail-Cluj Napoca”)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Păi nu au inteles mesajul de la Iohannis, se pare
  Sarbatoarea e pentru toți românii

 2. Ce pot sa faca reprezentantii UDMR cel mai bine:
  1. sa ia spaga si sa se bage in combinatii la guvernare;
  2. sa ia bani de la Budapesta si Moscova si de la cine o mai da, ca sa intretina o situatie conflictuala in zonele in care mai au inca adepti;
  3. sa se planga.

  UDMR este o formatiune toxica fara reprezentativitate, un vehicul financiar pentru sefii ei putrezi de bogati.

 3. Nii mă , mereti in Ungaria. Acolo e liber la inbolnaviri. Stati voi intre voi, si puteti ramane acolo.

 4. Nu inteleg de ce acest art e semnat Redactia ! Noi stim ca e marea jurnalista/traducatoare Eva!
  Cam dubios de multe articole dedicate unui partid de 5% ?!
  Despre Usr , Plus, sau, poate , chiar un deputat independent din cand in cand nu ar fi rau sa mai scrieți ?
  Sau mai bine bine un nou articol cu ce a mai declarat Mihai Tudose, Olguta Vasilescu, Ponta. etc Daca ne intereseaza ce spun aceste specimene ne putem uitat la RTV, A3 sau aproape orice televiziune!
  Asteptam varianta bilingvă a g4media. V-ati adunat destui simpatizanti maghiari ! O aveti pe Eva sa traducă !

  • Libertatea gazetarului. Sau a ei – gazetarei…
   Mai era una care se legase de Caramitru jr, alta de Barna, alta de secta lui Cioloș…
   Dau din coate sa iasa in evidență

  • Au văzut ca-i sufocam dacă scrie Eva!

 5. „Pachetul legislativ elaborat de UDMR prevede introducerea acelorași măsuri de control al sănătății la ceremoniile care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor Catolice, Protestante și Ortodoxe” ce spuneți în articol și ce puneți în titlu. Felicitări clickbait loosers. Also unii nici nu or citit articolul da se apuca de trimis ungurii prin Ungaria sau vorbesc de ” simpatizanți maghiari ” zici că maghiarii îs ceva strigoi mistici gata să atace românu și națiunea. Faină atitudine ce să zic.

 6. UDMR ar trebui sa ia notite de la arhiepiscopul de Dublin: https://www.bbc.com/news/world-europe-52847309

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.