G4Media.ro

Ucraina și Marea Britanie semnează un acord de producție de arme

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Ucraina și Marea Britanie semnează un acord de producție de arme

Ucraina și Marea Britanie au semnat un acord-cadru de cooperare în sectorul apărării și al producției de armament, au declarat oficialii de la Kiev, relatează Sky News.

Documentul a fost semnat în cadrul unei conferințe a industriei militare din capitala ucraineană, la care au participat aproximativ 30 de companii britanice din domeniul apărării.

Firmele britanice au fost prezente pentru a discuta despre potențiale societăți mixte cu producătorii ucraineni de armament și apărare.

Ministrul britanic pentru politica comercială, Greg Hands, a declarat că speră ca acordul să aducă câștiguri Ucrainei pe câmpul de luptă și, de asemenea, să ajute economia acesteia pe termen lung.

Ucraina și-a intensificat eforturile de a-și produce propriul armament, deoarece pare să fie depășită de armament și de personal pe câmpul de luptă.

Ea speră, de asemenea, să atragă marii producători occidentali să înființeze facilități de reparații și producție în Ucraina, în ciuda amenințării bombardamentelor rusești.

Compania britanică de apărare BAE Systems, unul dintre primii producători occidentali care a înființat o entitate locală în Ucraina, a semnat un acord cu Ministerul britanic al Apărării pentru a efectua lucrări de întreținere, reparații și revizie a tunurilor ușoare pe teren în Ucraina.

Oficialii au declarat, de asemenea, că speră ca în acest an să se realizeze mai multe proiecte în sectorul producției de drone.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...