G4Media.ro

Ucraina plasează Xiaomi pe lista sponsorilor internaționali ai războiului

Ucraina plasează Xiaomi pe lista sponsorilor internaționali ai războiului

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina a inclus corporația chineză Xiaomi pe lista sponsorilor internaționali ai războiului, transmite publicația ucraineană Pravda.

Compania a fost plasată pe lista sponsorilor internaționali ai războiului din cauza continuării activității în Federația Rusă după invazie. În plus, Xiaomi este în continuare lider în vânzările de smartphone-uri în Rusia.

Din 2018 și până în prezent, Xiaomi ocupă primul loc în vânzările din magazinele online ale Rusiei și, de asemenea, are o rețea extinsă de magazine oficiale autorizate Mi Store.

Xiaomi a crescut livrările în Federația Rusă cu 39% în al treilea trimestru al anului 2022, comparativ cu cel precedent – adică în timp ce războiul pe scară largă a durat. În cursul anului 2022, Xiaomi și-a dublat cota de piață: în iulie 2022, Xiaomi și sub-brandul său POCO au ocupat împreună 42% din piața rusă de smartphone-uri și s-au clasat pe primul loc în ceea ce privește vânzările.

Potrivit datelor oficiale, în 2021, divizia rusă a Xiaomi a obținut venituri de 202 milioane de dolari, din care compania plătește impozite, oferind astfel Federației Ruse bani pentru a-și întreține armata, susține Ucraina.

Astfel, Xiaomi Corporation sponsorizează agresiunea militară, susține NACP.

De asemenea, agenția a reamintit că în 2021 compania a devenit lider în producția de smartphone-uri din lume, producând, de asemenea, aparate de uz casnic, tablete, ceasuri inteligente, software, scutere electrice, biciclete electrice și multe altele.

Update: Compania Xiaomi a furnizat următoarea poziție publica:

Xiaomi este o companie de bunuri electronice de larg consum, care oferă produse destinate exclusiv utilizării în interes civil și comercial. Considerăm că oamenii din întreaga lume au dreptul să aibă acces la instrumentele de comunicare și informațiile online. Suntem prezenți în peste 100 de țări și regiuni și respectăm toate legile și reglementările specifice fiecărei țări în care ne desfășurăm activitatea. Avem o poziție fermă împotriva acuzației aduse de Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucrania (NACP), care a declarat că suntem „un sponsor internațional al războiului”. Nu susținem nicio acțiune de război și ne dorim pe deplin pacea mondială. Misiunea noastră este de a le permite tuturor oamenilor din lume să se bucure de o viață mai bună prin tehnologii inovatoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Xiaomi sunt chinezi, asa ca nu este nimic extraordinar.
    Ciudat este ca prin diferiți reselleri produsele Apple se găsesc in Rusia….

    • @Ionut: Auchan isi tehnologizează rețeaua, nu-i nimic ciudat ca isi reduce personalul in Romania.
      Am vazut case self-service in Italia prin 2005, este de așteptat sa se întâmple si la noi si la alte magazine, nu numai Auchan.