G4Media.ro

Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an,…

Sursa foto: European Council

Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, spune Zelenski

Kievul a fost informat că este „absolut posibil” ca negocierile de aderare la UE să înceapă anul acesta, a declarat președintele Volodimir Zelenski după o reuniune surpriză a miniștrilor de externe ai UE în capitala ucraineană, transmite The Guardian.

„Principalul nostru obiectiv de integrare este să obținem o decizie în acest an pentru a începe negocierile de aderare”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn. „Și astăzi am auzit încă o dată, în cadrul reuniunilor și negocierilor, că acest lucru este absolut posibil.”

Președintele a declarat că este „doar o chestiune de timp” până când Ucraina va adera la bloc și că „cu siguranță își va îndeplini” partea sa de muncă prealabilă. El a adăugat:

„Țara noastră este un lider în protejarea înseși fundamentelor pe care se bazează unitatea europeană. Unitatea Europei moderne, care prețuiește libertatea omului și egalitatea națiunilor, prețuiește dreptul internațional”.

El a declarat că discuțiile au inclus, de asemenea, încercarea Rusiei de a eluda sancțiunile internaționale, securitatea în Marea Neagră și funcționarea porturilor ucrainene, precum și consolidarea apărării aeriene ucrainene.

Zelenski a mai spus că Italia s-a angajat să reconstruiască catedrala din Odesa, care a fost distrusă de un atac cu rachete rusești în iulie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ar fi aberant ca o tara in plin conflict armat, suprasaturata de coruptie si ultranationalism ca politica de stat, sa inceapa negocieri de aderare cu UE. Toata increderea in valorile fundamentale ale UE s-ar prabusi.