G4Media.ro

Ucraina apelează la Curtea Penală Internațională după atacul din închisoare

Sursa foto: Wikimedia Commons / Hypergio

Ucraina apelează la Curtea Penală Internațională după atacul din închisoare

Ministerul ucrainean de externe a condamnat vineri atacul asupra unei închisori din teritoriul deținut de separatiștii susținuți de Rusia și a făcut apel la Curtea Penală Internațională în legătură cu ceea ce consideră a fi crime de război rusești, relatează Reuters.

Rusia a declarat că Ucraina a efectuat atacul de vineri, în care a spus că aproximativ 40 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși, și a negat implicarea în orice crime de război în Ucraina.

„Cerem Biroului Procurorului Curții Penale Internaționale să atragă urgent atenția asupra atrocităților comise de militarii ruși în contextul anchetei privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise de cetățeni ai Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei”, a transmis Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.

Astfel de presupuse crime, a precizat Kievul, au coincis cu „o altă crimă de război comisă de Rusia – bombardarea instituțiilor penale din Olenivka ocupată, unde se crede că ucrainenii au fost ținuți prizonieri de război”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...