G4Media.ro

Ucraina a desfășurat exerciții militare în apropierea graniței cu Belarus

Twitter, Kirilo Timoșenko

Ucraina a desfășurat exerciții militare în apropierea graniței cu Belarus

Trupele ucrainene au efectuat miercuri exerciții pentru a se pregăti pentru o posibilă nouă ofensivă rusă în nordul țării, în apropiere de granița cu Belarus, transmite boursorama.com.

Kievul se teme că Moscova adună trupe în Belarus, aliatul său, cu scopul de a ataca nord-vestul Ucrainei sau chiar de a încerca să avanseze spre capitală, așa cum a făcut armata rusă atunci când a lansat „operațiunea specială” în februarie anul trecut.

Prin deschiderea unei noi linii de front în nord, Rusia ar putea reuși să disperseze trupele ucrainene, care se străduiesc de luni de zile să protejeze estul și sudul țării.

„Ei pot încerca, dar noi suntem pregătiți (…) Va exista o rezistență colosală din fiecare clădire”, a declarat colonelul Roman Volosciuk în marja unor exerciții în trei locații secrete din nord-vestul țării.

Există încă îndoieli cu privire la opțiunile preferate de Moscova, în timp ce comandanții ucraineni desfășurați în regiune spun că Rusia are în prezent aproximativ 15.000 de soldați în Belarus – nu suficient pentru a lansa o ofensivă majoră.

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită rară la Minsk pentru discuții cu omologul său belarus Alexandr Lukașenko, alimentând zvonurile privind o nouă ofensivă din nord și posibilitatea ca armata belarusă să participe.

Minskul reiterează că nu va lua parte direct la conflict.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...