G4Media.ro

Twitter a șters două postări ale preşedintelui brazilian care puneau la îndoială…

Twitter a șters două postări ale preşedintelui brazilian care puneau la îndoială măsurile de izolare a populaţiei

Platforma Twitter a şters duminică două postări de pe contul oficial al preşedintelui brazilian, Jair Bolsonaro, în care acesta a pus sub semnul întrebării măsurile de izolare decise în contextul combaterii epidemiei de COVID-19, motivând că acestea „au încălcat regulile” reţelei de socializare, transmite Agerpres.

Şeful statului brazilian a publicat pe contul său trei videoclipuri în care apărea întâlnindu-se cu oameni pe străzile capitalei Brasilia, contrar instrucţiunilor transmise de propriul său guvern pentru a evita răspândirea COVID-19 .

„Ceea ce au reuşit să aflu de la oameni este că aceştia vor să muncească. Ceea ce spun de la început este să fim atenţi, cei peste 65 de ani să stea acasă”, declara şeful statului adresându-se unui vânzător de pe stradă într-unul din videoclipuri suprimate de Twitter.

Cu mai puţin de 24 de ore mai devreme, ministrul sănătăţii Luiz Henrique Mandetta a subliniat importanţa izolării în combaterea pandemiei care a infectat deja 4.256 de persoane şi a făcut 136 de morţi, conform celor mai recente date furnizate de Ministerului Sănătăţii din Brazilia.

Două dintre aceste trei videoclipuri au fost şterse, iar în locul lor Twitter a postat o notă prin care îşi explică decizia.

„Twitter a anunţat recent la nivel mondial că îşi consolidează regulile pentru a ţine cont de conţinutul care ar putea contraveni liniilor directoare de sănătate publică provenind din surse oficiale şi care ar putea creşte riscul transmiterii COVID-19”, a explicat Twitter într-un comunicat, citat de Agerpres.

În aceste videoclipuri, preşedintele brazilian putea fi văzut discutând cu locuitori, comercianţi şi simpatizanţi pe străzile capitalei sau în exteriorul reşedinţei prezidenţiale.

Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze riscurile epidemiei COVID-19, pe care a descris-o ca fiind o „gripa uşoară” şi a criticat dur măsurile restrictive puse în aplicare în diferite state de autorităţile locale, în special de guvernanţii statelor Sao Paulo şi Rio de Janeiro, cele mai afectate de epidemie.

O instanţă federală braziliană a interzis sâmbătă guvernului Bolsonaro să difuzeze mesaje care contravin măsurilor de izolare adoptate la nivel local pentru a reduce răspândirea epidemiei.

Foto: Jair Bolsonaro (RTE)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Este un simplu om care face glume de internet. Un joker care nu merita atentie. Un copil se joaca.

  2. Serios, are o dereglare de metabolism ce ii ofera o transpiratie abundenta a corpului. Ii asigura un statut anti-social. E neprezentabil.

    • Gaia , din nu stiu ce resorturi , l-a condamnat , social-politic.

  3. A inteles , a privit condamnarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.