G4Media.ro

TVA scăzut la 5% pentru pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri…

Sursa foto: Pixabay

TVA scăzut la 5% pentru pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare – proiect de lege

Un proiect de lege pentru stimularea investițiilor în eficiență energetică şi crearea de noi prosumatori, prin reducerea TVA-ului la 5% pentru pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare, a fost inițiat de parlamentarii USR Cristina Prună și Adrian Wiener, potrivit unui comunicat.

Proiectul a fost semnat de deputați de la mai multe partide și depus în Parlament pentru dezbateri.

”Avantajul măsurilor propuse prin proiectul de lege pe care l-am depus este că reducerea TVA se va putea aplica imediat și fără birocrație şi va ajuta oamenii să își procure tehnologii noi care vor pune mai puțină presiune pe sistemul energetic național prin reducerea cererii de energie din rețea”, a declarat Cristina Prună. (Sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cam tarziu sa se promoveze energia cu adevarat verde. Deja talharii vopsiti in verde ne-au furat raurile de munte, le-au bagat in tevi.

 2. Si dupa ce majoritatea isi instaleaza panouri electrica: taxa pe panou electric!

 3. ca lumea sa investeasca in „novelties” (inca sunt) iti trebuie un ecosistem legislativ-fiscal stabil nici vorba de asa ceva in RO.

 4. Tare aș dori să știu cam câți sunt , cei care au cât de cât habar , care sunt costurile totale reale ale așa zisei energi verzi (curate).

  • E muuuuuult mai ieftin decat slugarnicia si cedarea de suveranitate si teritorii de care trebuie sa dai dovada in relatia cu rusii pentru a primi gaz mai ieftin pentru centrale pe gaz.

 5. Felicitari dna deputat.Pentru cei ce stau la casa este gura de oxigen.Am panouri fotovoltaice(3kw).Doresc sa imi mai cumpa panouri si sa imi montez, in paralel o pompa de caldura.Costuri 0 ptr.incalzire.

 6. Deci ,stirea este că panourile se vor scumpi cu cel puțin 14 %

 7. Va fii egal cu zero,deoarece preturile cresc de la o zi la alta.Vanzatorii ,speculează, vezi aerul condiționat cu cât creste de la an la an,care tot pe principiul pompei de caldura funcționează.De la 10000 lei Vortex cu wi-fi,R32,per bucata de 9000btu in.2021 a ajuns 1700 în 2022

 8. Reducere TVA,profit mai mare pt.vânzător,încasări mai mici la stat,nu că ar fi prea bine administrați…,
  creștere de alte taxe…