G4Media.ro

Turiştii pot intra în Grecia prin Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio / Accesul, doar…

Turiştii pot intra în Grecia prin Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio / Accesul, doar cu test negativ pentru COVID, schemă de vaccinare încheiată cu cel puţin 14 zile în urmă, dovada infectării cu cel puţin 2 luni înainte

Autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că până în 24 mai ora 06.00, vehiculele, altele decât cele pentru transportul de marfă, pot folosi punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio. Accesul pe cale rutieră şi aeriană va fi permis pe baza unui test negativ pentru COVID, a adeverinţei privind schema completă de vaccinare încheiată cu cel puţin 14 zile în urmă sau a dovezii emise de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii. De asemenea, toate persoanele au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, relatează News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 14 mai 2021, ora 06.00 şi se aplică până la data de 24 mai 2021, ora 06.00.

Astfel, potrivit noilor măsuri adoptate de autorităţile elene, accesul pe cale rutieră şi aeriană pe teritoriul Republicii Elene va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii:

– prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

– prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

– prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de provenienţă, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil aici – https://travel.gov.gr/#/.

De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile elene, accesul pe teritoriul Greciei prin punctele rutiere de trecere a frontierei a fost modificat, astfel:

– prin punctul de trecere a frontierei Nymfea-Makaza este permisă intrarea doar a transportatorilor profesionişti de mărfuri, nefiind permis accesul în alte scopuri;

– prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas şi Svilengrad-Ormenio este permisă intrarea tuturor categoriilor de persoane şi autovehicule. Programul de funcţionare al celor două puncte de trecere a frontierei este de 24h/24h;

– prin punctele de trecere a frontierei de la Kakavia (frontiera cu Republica Albania) şi Kipi (frontiera cu Republica Turcia) este permisă intrarea doar pentru cetăţenii greci, persoanele cu rezidenţa în Grecia, care călătoresc în Republica Elenă pentru motive esenţiale, în limita a 400 de persoane/zi. Programul de funcţionare al celor două puncte de frontieră este 07:00 – 23:00. Nu este impusă o limitare a numărului de autovehicule de marfă care traversează punctele de trecere Kakavia sau Kipi.

MAE informează că rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autorităţile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv transportatorilor profesionişti.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: 0030 6906 479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. S-aștepte mult și bine…

 2. Niste incompetenti si astia de la MAE, daca eu am trecut vineri 14 mai prin vama de la Nymfea-Makaza cum pot sa scrie ca nu este permis pentru turisti si am vazut multi alti turisti romani. Este trecut si in PLF ca cetatenii UE pot intra pe acolo doar ca este deschis de la ora 7:00, nu este Non-Stop. Ca fapt divers grecii au testat pe toata lumea folosind teste rapide nu stiu daca se va mai pastra si dupa ce o sa se aglomereze dar dureaza 10 minute pana aflii rezultatul si e posibil sa se creeze cozi mari asa ca luati si rabdarea cu voi desi poate vor renunta la test cand vor incepe sa vina turistii.

  • Buna,
   Scuze de deranj, am vazut ca ai comentata ca s-a trecut prin vama Makaza. Eu as avea plecarea pe 27 mai la ora 01.00 dimineata spre Thasos si as fi vrut sa stiu ce vami sunt deschide si daca se poate circula pe timp de noapte. Bulgarii au vama deschisa noaptea?
   Multumesc!

 3. Deci vaccinul e mai tare ca si Covidul batut la baioneta? Unul vindecat natural e second hand?!?! Ceva nu e in regula…

  • Vaccinul asigură protecție infinită ! Altfel cum s-ar putea justifica propaganda ?

  • Unul vindecat natural nu a platit „taxa” de protectie.

 4. Luând aminte de avioanele sparanghel și plata de natură juridică penală aplicată unor amărâți recrutați.

 5. Și dacă vreau autoritățile locale române,

 6. Hai incolonarea, toată gloata spre skulata

 7. Noi nu promovăm turismul, nu facem absolut nimic să îl susținem, ba din contră îl înfundă prin eliminarea vaucherelor de vacanță.

 8. Ai dracu bugetari , va mai trebuie și vouchere de vacanta după ce că sunteți niște căpușe . Mi-aș dori sa se privatizeze toate instituțiile statului să vă văd atunci ce faceți jigodiile dracu care sunteți plătite din banii celor de la privat .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.