G4Media.ro

Turiștii din România, Polonia și Cehia, cei mai numeroși în Bulgaria /…

Turiștii din România, Polonia și Cehia, cei mai numeroși în Bulgaria / Ministrul turismului: Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor

Conform datelor preliminare pentru perioada mai-iulie, în Bulgaria au fost 2,2 milioane de turiști. Aproape 1,5 milioane dintre aceștia au fost bulgari ce au preferat să-și petreacă vacanța în patrie., transmite Sega, citată de Rador.

Aceasta este un procent cu 100% mai mare comparativ anul trecut, dar creșterea numărului de turiști din străinătate este mult mai mare – Republica Cehă aproximativ 300%, Polonia și România 200% . Aceste date au fost anunțate de ministrul bulgar al turismului, Stela Baltova, pentru Radio Horizont de la Sofia.

„Dacă nu vor exista schimbări mari legate de situația epidemică, ne putem aștepta ca și luna august să fie o lună de succes pentru turismul bulgar”, a spus ministrul, subliniind că e nevoie de responsabilitate cu privire la respectarea măsurilor.

„În cazul creșterii numărului de persoane infectate, două hoteluri de carantină au fost deja rezervate pentru turiști, persoane de contact ale celor infectați cu COVID-19. Unul pentru partea de nord și unul pentru partea de sud a litoralului bulgăresc al Mării Negre”, a spus ministrul.

„Situația din acest an legată de turismul din Bulgaria poate fi o experiență bună, astfel încât anul viitor bulgarii să poată rămâne din nou acasă pentru odihnă”, a mai arătat ministrul interimar al turismului, dar a menționat că mai sunt multe de făcut pentru a atrage mai mulți turiști.

De exemplu, doar într-un singur loc pe litoralul bulgăresc al Mării Negre poate fi remarcat un afiș pe care scrie „personal 100% vaccinat”. Foarte curând vor pune același afiș pe un alt hotel și pe un tour operator. Acestea sunt decizii individuale, dar logica comercială indică faptul că turiștii preferă locurile în care toată lumea este vaccinată. „Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor”, a spus ministrul interimar al turismului de la Sofia.

Vaccinarea bate pasul pe loc în Bulgaria

Inspectorul şef din domeniul sănătăţii din Bulgaria, docent Anghel Kuncev, a declarat că varianta Delta a COVID-19 înlocuieşte toate celelalte mutaţii, peste 90% dintre ultimele probe fiind cu această variantă, transmite Darik, citată de Rador.

„30-40% dintre bulgari ezită în privinţa vaccinării, iar imunizarea în ţara noastră stagnează, din cauza neîncrederii generale a societăţii faţă de stat, faţă de instituţii. La nivel global, 50-60% dintre oameni sunt imunizaţi, ceea ce este departe de vaccinarea de 70 până la 90%, necesară pentru a obţine imunitatea colectivă. Mai ales în cazul variantei Delta, care se răspândește foarte rapid, va fi necesar un procent de 90% de persoane vaccinate”, a subliniat Kuncev.

Potrivit acestuia, Bulgaria se află la începutul celui de-al patrulea val – cu 40 de infectări la 100 de mii de locuitori. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit, înregistrate oficial, este de aproximativ 450.000.

Datele arată că doar 1-2% dintre persoanele infectate care au fost spitalizate sunt imunizate cu o singură doză de vaccin, în timp ce 98% dintre cei aflaţi în spital sunt nevaccinaţi. Cel mai mare procent de vaccinări din Bulgaria este în rândul medicilor de la Spitalul „Pirogov” din Sofia – 80%.

Surse: Sega/ Darik/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter