G4Media.ro

Turist francez arestat în Sardinia, după ce vameşii au găsit 41 de…

sursa foto: Pixabay

Turist francez arestat în Sardinia, după ce vameşii au găsit 41 de kilograme de pietricele în portbagajul maşinii sale

Un turist francez a fost arestat în momentul în care încerca să părăsească insula Sardinia cu 41 de kilograme de pietricele şi pietre în portbagajul maşinii sale, pe care le-ar fi ridicat ilegal de pe o plajă locală, au anunţat marţi autorităţile italiene, informează AFP, citată de Agerpres.

Vameşii italieni l-au interceptat înaintea îmbarcării sale pe un feribot care face legătura între Porto Torres (nord-vestul insulei Sardinia) şi oraşul Nisa (sud-estul Franţei).

„Avea în portbagajul maşinii sale 41 de kilograme de pietricele şi pietre luate de pe plaja Lampianu, care au fost confiscate şi care vor fi transportate înapoi în locul lor de origine”, au precizat vameşii italieni într-un comunicat.

Sardinia este renumită pentru plajele sale cu un nisip de un alb imaculat. Acesta este atât de apreciat, încât autorităţile regionale italiene au adoptat în 2017 o lege care îi împiedică pe turişti să plece având asupra lor nisip şi pietricele din Sardinia.

Preluarea, deţinerea şi comerţul cu nisip, pietricele, pietre şi cochilii originare din Sardinia fără autorizaţie sunt pasibile de o amendă care variază între 500 şi 3.000 de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Iau o mana de pietricele de pe fiecare plajă să facă și ei o vacanță mai lungă punandule la loc.

  2. Cala Goloritze. Frumos.