G4Media.ro

Tur ghidat al operelor lui Constantin Brâncuşi găzduite de Muzeul Național de…

sursa foto: Captură video

Tur ghidat al operelor lui Constantin Brâncuşi găzduite de Muzeul Național de Artă, de ziua dedicată sculptorului român

Publicul este invitat la un tur ghidat al operelor lui Brâncuşi aflate în Galeria de Artă Românească Modernă a MNAR, susţinut de Miruna Moraru, muzeograf în cadrul Secţiei de Artă Românească Modernă, pe 19 februarie, de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, transmite News.ro.

Lucrări precum, „Somnul”, „Danaida”, „Macheta pilonului Porţii Sărutului”, „Scaun”, „Cap de copil”, „Supliciul”, „Prometeu” sau „Rugăciunea” vor fi prezentate şi contextualizate în cadrul întregii opere brâncuşiene.

Copiii între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să pătrundă în universul operei brâncuşiene prin intermediul jocului, al simţurilor şi al experienţei directe în cadrul deosebit al atelierului „Pasărea ascunsă în piatră”. Aceştia vor vizita operele originale ale lui Brâncuşi în sala dedicată din Galeria de Artă Românească Modernă, apoi vor fi însoţiţi în atelierul vizual-tactil dedicat lui Brâncuşi al MNAR unde vor avea ocazia să lucreze cu materiale nobile precum piatra, lemnul şi bronzul, şi cu instrumente importante folosite de Brâncuşi, precum dalta, pila sau piatra de ascuţit.

Spaţiul-atelier „Pasărea ascunsă în piatră” a fost conceput si realizat de către specialiştii în educaţie ai Muzeului Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris şi donat în 2007 Muzeului Naţional de Artă al României. MNAR este deţinătorul celei mai mari colecţii de opere ale lui Constantin Brâncuşi din România.

Program 19 februarie

  • ora 11:00 Atelier „Pasărea ascunsă în piatră” copii 8 – 12 ani
  • ora 14:00 Atelier „Pasărea ascunsă în piatră” copii 10 – 14 ani
  • ora 16:00 Tur ghidat în Sala Brâncuşi din Galeria Naţională, susţinut de Miruna Moraru, muzeograf Secţia Artă Românească Modernă.

Participarea la atelierele pentru copii se face cu înscriere prealabilă la adresa educatie@art.museum.ro. Preţ atelier: 35 lei/copil. Intrarea se face prin Galeria Naţională, Calea Victoriei nr. 49-53. Ateliere susţinute de Ioana Ciuştea.
Participarea la turul ghidat se va face în baza biletului de intrare la Galeria Naţională şi în limita a 30 persoane. Preţ bilet intrare: 24 lei la care se aplică reduceri şi gratuităţi ; ghidaj gratuit.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Constantin Brancusi , vindea in Piatza Obor din Bucuresti . S-a lasat de Meserie si a plecat pe Jos , pana la Paris .