G4Media.ro

Tudorel Toader, rectorul Universității Iași, a primit titlul de Doctor Honoris Causa…

Foto: Tudorel Toader (InquamPhotos / Octav Ganea)

Tudorel Toader, rectorul Universității Iași, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a primit marți, 20 februarie 2024, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova (USM), anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Ceremonia a avut loc în Sala Senatului USM și a fost prezidată de prof. univ. dr. Igor Șarov, rector și președinte al Senatului Universității de Stat din Moldova.

Prof. univ. dr. Sergiu Brînză, decanul Facultății de Drept din cadrul USM, a prezentat Laudatio, prin care a evocat parcursul profesional al lui Toader și a evidențiat ”cele mai importante contribuții pe care le-a adus în domeniul științelor penale și justiției constituționale”.

„Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Stat din Moldova, un templu al științei și culturii naționale și internaționale”, a spus Tudorel Toader.

El a fost ministru în perioada guvernelor PSD, Grindeanu, Tudose și Dăncilă, din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea.

Toader a fost în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Justișiei un promotor al relaxării legislației pe abuzul în serviciu.

Tot el a fost inițiatorul procedurii de revocare din funcție a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kövesi, despre care acesta spunea că și-a depășit atribuțiile atunci când a demarat o investigație asupra modului în care guvernul a adoptat OUG 13/2017.

Poziția lui Toader pe legile justiției a fost contestată și de societatea civilă care i-a cerut demisia într-o serie de proteste de stradă în mai multe orașe din țară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Este o rușine pentru Universitatea din Iași, este o rușine pentru ASE, care i-a acordat același titlu, este o rușine pentru Universitatea din Moldova. Rușine!

  2. Un om de nimic ! A pupat PSD -ul și acum e mare doctor.