G4Media.ro

Tudor Chirilă: Problema cu copiii români este presiunea din partea părinților ca…

Tudor Chirilă: Problema cu copiii români este presiunea din partea părinților ca ei să performeze. Dacă nu spun și eu că merge la un tenis, la un înot, sunt varză, sunt un dobitoc

Sistemul de învățământ ar trebui auditat, ar trebui să aflăm ce nu merge și apoi ar apărea și soluțiile, a explicat Tudor Chirilă într-un interviu pentru stirileprotv.ro, întrebat de Vitalie Cojocari ce ar face dacă ar fi ministrul Educației. ”Eu nu mai cred în mitul autorităţii familiale şi a creşterii copiilor cu bâta. Noi am avut parte de asta din când în când”, spune Chirilă. El vorbește și despre vizita pe care a făcut-o în mai multe școli din Finlanda, dar și despre mentalitatea părinților, cei care pun presiune foarte mare asupra copiilor, pentru a face performanță, lucru pe care Tudor Chirilă îl consideră o problemă.

Iată o parte din interviul acordat lui Vitalie Cojocari, reporter PROTV:

Tudor Chirilă: ”Ne punem întrebarea de ce sistemul nu merge. Sistemul de învăţământ este oglinda felului în care ne creştem copiii. Profesorul nu e normal să fie oglinda aşteptărilor părinţilor? Ori dacă noi ştim că în România peste 60-70% din părinţi consideră că bătaia nu e mare lucru, că-i mai dau două palme sau că îl mai trag de urechi, atunci înseamnă că aşteptările de la sistem sunt ale unui profesor autoritar.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Copiii din scoala romaneasca functioneaza precum memoriile stik.

    • [Ca o paranteza, offtopic putin: Nu exista un tip de memorie „stick”. Este invers: exista niste „stick-uri” care sunt de fapt memorii (printre multe alte tipuri de lucruri care arata ca niste „stick-uri”; dealtfel numele original – marca inregistrata, Memory Stick – vine de la faptul ca obiectul avea the size and thickness of a stick of chewing gum 🙂 ). ]

  2. Tudor Chirilă este un om destept si cu picioarele pe pamant.
    Daca am avea 1000 ca el macar in tara asta de idioti

  3. D-le Chirila,
    Dupa aceste comentarii aveti voie din partea mea la 2-3 pacate usoare, pe care le voi trece cu vederea, deci nu le voi nota in catastif ! Insa va sfatuiesc sa evitati Vama Veche in aceasta perioada, se cer mii de euro chirie pe un banal loc de stat la plaja, si e si normal sa se ceara atat cat timp un singur gram de…nisip alb, din cel adus de valuri din larg, costa cca 100 de euro…!

  4. Mentalități de părinți Cretini (Eu te-am făcut ,eu te omor) Vor slujitori nu copii .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.