G4Media.ro

Tudor Chirilă: Domnul Rafila este mizerabil. Acest domn care e partenerul fie…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Tudor Chirilă: Domnul Rafila este mizerabil. Acest domn care e partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani – spitalul construit de „Dăruiește Viață”

Tudor Chirilă a lansat, luni, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate” și „vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani”, spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donațiile a 350.000 de oameni.

„Deși ar trebui să fie partener al spitalului construit de Daruieste Viata ministrul alege să devină un vajnic și neobosit adversar al proiectului și implicit al celor 350 de mii de români care l-au construit alături de alte șapte mii de companii. Și asta doar pentru că a ales să se alăture fie și vremelnic grupului politic mafiot care conduce România de treizeci de ani și care se află într-o situație de conflict cu cetățenii cărora le fură banii de taxe. Adică, domnul Rafila își asumă cu succes retorica diversionistă și manipulatoare desprinsă parcă din anii cincizeci pe care o practică binomul PSD-PNL”, scrie Tudor Chirilă.

„El șeful unui minister și membrul unui partid care a refuzat bani din PNRR ca să facă spitale, el care este șeful unor indivizi precum Cârstoiu și alții care se folosesc de funcții publice ca să trimită pacienți la privat și se află în stare de incompatibilitate, el care patronează un sistem plin de nozocomiale, un sistem în care rezidenții în loc să învețe meserie plimbă hârtiile profesorilor universitari înscăunați pe viață în conducerile secțiilor sau spitalelor, acest domn care e partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate și care nu a reușit și nu va reuși să inițieze nici măcar prima literă din primul paragraf al unui proiect de reformă în sănătate vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani.

Domnu’ Rafila, nu mai bine vă duceți la DNA și la ANAF să faceți un denunț? Cred că vă prinde mai bine, economisiți timp”, mai afirmă Tudor Chirilă.

„Spitalul Dăruiește este palma dată în mod repetat politicienilor care nu au vrut și nu au putut să facă nimic pentru sănătatea din țara asta. În strânsă colaborare cu baronii din medicină înscăunați în multe dintre conducerile spitalelor, pe viață. Și cu tăcerea medicilor cărora sistemul public de sănătate în forma actuală le aduce oarecare profit. Dumneavoastră, domnule Rafila, ați ales partea greșită a societății. Și o luptă care nu vă face cinste. Dar este de înțeles pentru că nici în trei vieți nu veți reuși să realizați măcar o mică parte din ce a făcut Dăruiește Viață împreună cu noi. Ați fi putut pune umărul. Dar vă făceați de râs la partid.

Noi am făcut un SPITAL. Dumneavoastră?”, încheie Tudor Chirilă.

Criticile lui Tudor Chirilă vin după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la Prima TV, că ”în primul rând nu este spitalul fundației, este o clădire a Marie Curie” și că ministerul nu ține corespondența privind avizarea și autorizarea cu asociația, ci cu ”conducerea spitalului căruia îi aparține această clădire”. Rafila a acuzat, de asemenea, ”presiune mediatică” din partea mass-media. Declarațiile lui Rafila au venit în contextul în care spitalul construit din donații pentru copiii bolnavi de cancer este finalizat din noiembrie anul trecut, iar ministerul nu a finalizat încă actele pentru ca acesta să funcționeze.

Postarea integrală a lui Tudor Chirilă:

Mizerabilul domn Alexandru Rafila.

Ar putea să fie titlul unu film, dar nu e. În general, într-un film bun ca să merite să ai numele protagonistului în titlu, se presupune că personajul are o complexitate interioară cu nuanțe și rafinamente psihologice indiferent de ce natură.

Nu e cazul domnului Rafila. El e doar mizerabil și atât. Nu o spun eu, ci afirmațiile sale, gândurile sale, felul rudimentar în care privește viața, dar mai ales pacienții.

Publicitate electorală

Ministrul sănătății nu are igienă morală.

Deși ar trebui să fie partener al spitalului construit de Daruieste Viata ministrul alege să devină un vajnic și neobosit adversar al proiectului și implicit al celor 350 de mii de români care l-au construit alături de alte șapte mii de companii. Și asta doar pentru că a ales să se alăture fie și vremelnic grupului politic mafiot care conduce România de treizeci de ani și care se află într-o situație de conflict cu cetățenii cărora le fură banii de taxe. Adică, domnul Rafila își asumă cu succes retorica diversionistă și manipulatoare desprinsă parcă din anii cincizeci pe care o practică binomul PSD-PNL.

Zice ministrul așa într-o emisiune la televizor: „Spitalul a fost construit de spital şi el trebuie să ştie cât a costat şi trebuie să îi dai documentele. Am trimis echipă la solicitarea spitalului, am trimis o echipă de la minister să îi ajute încât să preia documentele care certifică valoarea construcţiei”.

Nu, domnule Rafila, spitalul nu a fost construit de spital ci de Asociația Dăruiește Viață cu susținerea celor 350 de mii de români care au donat (printre care mă aflu și eu). Spitalul Marie Curie nu este firmă de construcții, ci beneficiarul unei clădiri făcute de noi românii fraieri care plătim taxe ca să ne luați voi la mișto. Ați primit toate documentele cerute de la Dăruiește Viață. Știți bine de tot asta (vedeți în comentarii)

Mai zice ministrul așa: „Eu, de exemplu, acord prezumţia de bună credinţă de la început şi sunt convins că documentele pe care le vor pune doamnele de la «Dăruieşte Viaţă» sunt foarte multe şi aşa mai departe, o să certifice o valoare care corespunde cu siguranţă cu cele declarate anterior. Echipamentele au fost achiziţionate de «Dăruieşte Viaţă», ele trebuie donate spitalului ca să poată să îşi desfăşoare activitatea acolo. Spitalul este funcţional, dar trebuie rezolvate şi aceste probleme, nu avem ce să facem.”
Deci Ministrul Rafila ne sugerează subtil ca tractorul că el pleacă de la prezumția de bună credință de care, evident, are nevoie când suspectează ceva necurat. În mărinimia lui, deși nu e convins că proiectul e curat, e dispus să aibă încredere”.

El șeful unui minister și membrul unui partid care a refuzat bani din PNRR ca să facă spitale, el care este șeful unor indivizi precum Cârstoiu și alții care se folosesc de funcții publice ca să trimită pacienți la privat și se află în stare de incompatibilitate, el care patronează un sistem plin de nozocomiale, un sistem în care rezidenții în loc să învețe meserie plimbă hârtiile profesorilor universitari înscăunați pe viață în conducerile secțiilor sau spitalelor, acest domn care e partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate și care nu a reușit și nu va reuși să inițieze nici măcar prima literă din primul paragraf al unui proiect de reformă în sănătate vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani.

Domnu’ Rafila, nu mai bine vă duceți la DNA și la ANAF să faceți un denunț? Cred că vă prinde mai bine, economisiți timp.

Mai zice așa domnul Rafila: „pentru că, aşa cum am spus, noi nu lucrăm cu ele, lucrăm direct cu spitalul. Asta este procedura”

Asta o fi procedura, dar asta e și problema pe care refuzați s-o vedeți. Nu lucrați cu ele, lucrați împotriva lor, nu faceți nimic ca să interconectați toate ministerele care ar putea să contribuie la debirocratizarea lanțului de dosare de șină de care e nevoie ca niște copiii bolnavi de cancer să se mute din 1980 în 2024 cât mai repede că spitalul e gata de câteva luni.

Am spus-o de mai multe ori. Spitalul Dăruiește este palma dată în mod repetat politicienilor care nu au vrut și nu au putut să facă nimic pentru sănătatea din țara asta. În strânsă colaborare cu baronii din medicină înscăunați în multe dintre conducerile spitalelor, pe viață. Și cu tăcerea medicilor cărora sistemul public de sănătate în forma actuală le aduce oarecare profit. Dumneavoastră, domnule Rafila, ați ales partea greșită a societății. Și o luptă care nu vă face cinste. Dar este de înțeles pentru că nici în trei vieți nu veți reuși să realizați măcar o mică parte din ce a făcut Dăruiește Viață împreună cu noi. Ați fi putut pune umărul. Dar vă făceați de râs la partid.

Noi am făcut un SPITAL. Dumneavoastră?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. e bun acest rafila, ne aduce aminte constant ce fel de oameni de speta joasa sunt la partidul unic PSDNLUDMR

  2. Corect!

  3. Tudorică,ce nume frumos,îmi amintește de fratele nostru din Giulești-Tudorică Trompetistul,ai grijă cum vorbești cu Prof.Rafila că într-o zi va face π-π și pe tine,dar și pe noi.

  4. Ruie mafila

  5. Rafila este doar o marionetă a partidului de rahat.Un gunoi de ministru.

  6. Parerea mea este ca, prin profesionalismul si energia de care asociatia a dat dovada, a trimis o palarie prea mare la ministerul sanatatii care vrea sa sa se acopere de acte doar sa fie sigur…pur si simplu cred ca ministrul este profund incompetent si arogant si dezinteresat in a-si pierde slujba.