G4Media.ro

Trupele aeropurtate ruse joacă un rol mai important în luptele din jurul…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Trupele aeropurtate ruse joacă un rol mai important în luptele din jurul Bahmut, pe fondul pierderilor tot mai mari ale grupării de mercenari Wagner – armata ucraineană

Trupele aeropurtate ruse joacă un rol mai important în luptele din jurul Bahmut, pe fondul pierderilor tot mai grele ale grupării de mercenari Wagner, afirmă armata ucraineană, citată de CNN.

„Nu este vorba de faptul că [Wagner] se retrage, ci că, din cauza pierderilor grele, trebuie să fie întărită de unități ale armatei regulate a Federației Ruse, în primul rând de trupe aeropurtate”, a declarat vineri la televiziunea ucraineană Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate, pentru televiziunea ucraineană.

Forțele rusești din zonă „fac câteva zeci de atacuri în fiecare zi. În ultima zi au avut loc 32 de schimburi de focuri” în Bahmut și în jurul acestuia, a declarat Cherevatyi, adăugând că au avut loc, de asemenea, lovituri aeriene lansate atât de avioane cu aripă fixă, cât și de elicoptere de atac.

„Artileria este un factor de influență mult mai mare asupra operațiunilor militare de acolo decât aviația”, a precizat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...