G4Media.ro

Trupa americană Imagine Dragons va concerta la UNTOLD 2023

Sursa foto: Facebook / UNTOLD

Trupa americană Imagine Dragons va concerta la UNTOLD 2023

Organizatorii festivalului UNTOLD au anunţat, joi, primul nume mare care va concerta la ediţia din 2023 a festivalului: trupa „Imagine Dragons”, una dintre cele mai de succes formaţii pop rock ale momentului, relatează News.ro.

„Fani UNTOLD, anul viitor veţi fi RADIOACTIVI. Pentru prima dată în România: IMAGINE DRAGONS live, la UNTOLD”, au anunţat organizatorii pe Facebook, făcând aluzie la una dintre piesele de mare succes la trupei, „Radioactive”.

Organizatorii precizează că biletele vor fi puse în vânzare din 28 noiembrie şi îi invită pe fani să se înscrie deja.

Festivalul UNTOLD va avea loc între 3 şi 6 august în 2023, în Cluj-Napoca.

Pe lângă cei mai buni DJ-i din lume, organizatorii au promis că anul 2023 va aduce în line-up-ul festivalului trupe care vin pentru prima dată în România şi artişti pe care fanii şi-i doresc pe scena principală Untold. Ediţia cu numărul opt va aduce şi o poveste nouă, personaje noi şi multe alte surprize. În cele patru zile şi patru nopţi de festival, creatorii experienţei Untold vor transforma cei peste 235.000 de metri pătraţi din Parcul Central din Cluj-Napoca într-o lume a diversităţii genurilor muzicale, care include live act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuţi artişti din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop şi multe altele, potrivit unui comunicat.

Primele 20.000 de abonamente au fost puse deja în vânzare în luna octombrie şi în luna noiembrie.

Peste 360.000 de oameni au participat la Untold 2022, după ce festivalul a fost nevoit să ia o pauză din cauza pandemiei. Peste 200 de artişti şi trupe, printre care Alok, Above & Beyond, Claptone, Hardwell, Don Diablo, David Guetta, Lost Frequencies, Morten, J Balvin, G-Eazy, Major Lazer şi Anne Marie, au făcut parte din cea de-a şaptea ediţie Untold, care a avut loc între 4 şi 7 august 2022.

IMAGINE DRAGONS, UNA DINTRE CELE MAI DE SUCCES TRUPE ALE MOMENTULUI

Imagine Dragons este o trupă americană de pop-rock din Las Vegas, Nevada, formată din solistul Dan Reynolds, chitaristul Wayne Sermon, basistul Ben McKee şi toboşarul Daniel Platzman.

Trupa s-a făcut cunoscută odată cu lansarea single-ului „It’s Time”, urmat de premiatul album de debut „Night Visions” (2012), din care au rezultat single-urile „Radioactive” şi „Demons”, ajunse în topurile de specialitate. Revista „Rolling Stone” a numit piesa „Radioactive”, care a deţinut recordul pentru cele mai multe săptămâni în topul Billboard Hot 100, „cel mai mare hit rock al anului”. MTV i-a numit „cea mai mare trupă debutantă a anului”, iar Billboard i-a numit „Trupa debutantă a anului 2013” şi „Cea mai mare trupă a anului 2017”, plasându-o în fruntea clasamentului „Year in Rock” în 2013, 2017 şi 2018.

Cel de-al doilea album de studio al trupei, „Smoke + Mirrors”(2015), a ajuns pe primul loc în SUA, Canada şi Marea Britanie. Acesta a fost urmat de cel de-al treilea album de studio, „Evolve” (2017), care a avut ca rezultat trei single-uri de top, „Believer”, „Thunder” şi „Whatever It Takes”, iar Imagine Dragons au devenit artistul cu cele mai multe săptămâni pe primul loc în topul Billboard Hot Rock Songs. Albumul a ajuns în top cinci în multe ţări.

Cel de-al patrulea album de studio al trupei, „Origins”(2018), a inclus single-ul „Natural”, care a devenit a cincea piesă a trupei ajunsă pe primul loc în topul Hot Rock Songs.

Trupa a lansat cel de-al cincilea album de studio „Mercury – Act 1” la 3 septembrie 2021 şi continuarea lui, „Mercury – Act 2”, la 1 iulie 2022.

Imagine Dragons a câştigat trei American Music Awards, nouă Billboard Music Awards, un Grammy Award, un MTV Video Music Award şi un World Music Award. În 2014, trupa a fost nominalizată la 14 premii Billboard Music Awards, iar în 2018 a avut 11 nominalizări.

Imagine Dragons a vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume, ceea ce îi face să fie unii dintre cei mai bine vânduţi artişti din lume. Au fost cel mai difuzat grup din 2018 pe Spotify şi sunt prima trupă rock care a avut patru melodii, „Radioactive”, „Demons”, „Believer” şi „Thunder”, care au depăşit câte un miliard de difuzări fiecare. Potrivit Billboard, „Believer”, „Thunder” şi „Radioactive” au fost cele mai difuzate trei melodii rock ale anilor 2010.

Imagine Dragons au apărut în urmă cu câteva zile pe scena American Music Awards. Până în iulie 2023, trupa va fi în turneul „Mercury Tour” în ţări din America de Sud, dar şi în Africa de Sud şi la Abu Dhabi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...