G4Media.ro

Trump susține că, dacă era el preşedinte, războiul dintre Ucraina și Rusia…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Trump susține că, dacă era el preşedinte, războiul dintre Ucraina și Rusia „nu ar fi avut loc niciodată, nici într-un milion de ani” / „Chiar și acum, aș putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război”

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) a publicat miercuri o serie de materiale video scurte în care cere o detensionare militară în războiul din Ucraina, după invadarea de către Rusia a acestei ţări, şi dă asigurări că, dacă ar mai fi fost el preşedinte, acest conflict nu ar fi avut loc, transmite EFE, citată de Agerpres.

”Dacă aş fi eu preşedinte (al SUA), războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată (…) Nici într-un milion de ani. Dar chiar şi acum, dacă aş fi eu preşedinte, aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid”, a susţinut Trump într-una dintre înregistrările video.

Trump a cerut o reducere imediată a tensiunilor şi restabilirea păcii în Ucraina, lansând totodată un atac la adresa preşedintelui democrat Joe Biden, pentru că face ”ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca cel de-al Treilea Război Mondial: trimite tancuri americane în Ucraina”.

”Slăbiciunea şi incompetenţa lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear”, a spus Trump.

Într-un alt material video, Trump susţine că, ”atunci când va fi preşedinte”, SUA vor fi din nou o ţară ”puternică”, pentru că ”acum nu ne respectă”. ”Acum doi ani şi jumătate mulţi ne respectau”, a adăugat el, referindu-se la perioada în care el se afla încă la Casa Albă.

”Trebuie să punem capăt acestui război ridicol şi să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situaţia să se înrăutăţească”, a insistat el.

Fostul preşedinte Trump, care locuieşte în prezent la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, şi-a început deja campania electorală, sperând să obţină nominalizarea republicană şi să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă în scrutinul din 2024.

Declaraţiile lui Trump se produc într-un moment în care sancţiunile împotriva Rusiei nu par să aibă efect, iar comerţul exterior al acestei ţări se află la niveluri aproape similare cu cele înregistrate înainte de invadarea Ucrainei, după cum a relatat marţi cotidianul american The New York Times (NYT).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

34 comentarii

 1. Așa este, ar fi avut loc invazia Ucrainei, punct! Apoi a României, Poloniei, Țărilor Baltice si a Germaniei! Cunoaștem Sper să nu mai aibă viață politică pucistul Trump, sluga lui Putin!
  🤮🤮🤮

 2. This guy is delusional 😆 🤣 😂 😹

 3. Adică ar fi oprit orice ajutor militar pentru Ucraina si le-ar fi cerut sa capituleze in fata Rusiei. O mizerie de om.

 4. păi și cine te oprește acum? n-ai credit pe cartela sa iti suni stapanul?

 5. Trebuie trimis la psihiatru.
  Oare nu este destul un nebun in Rusaia? Ne mai trebuie unul si SUA?

 6. Dacă era el președinte, Rusia era la Dunăre. Mulțumim. Noapte bună!

  • Daca chiar esti bojor, baiete, poti sa te stergi cu diploma de teologie intre fese, politica este pentru oameni rationali, nici intr-un caz pentru adulti cu prieteni imaginari care sunt intr-o psihoza colectiva de 2000 de ani.

  • In 30 de ani nu a atacat,si acum dintro data va treziti ca va ataca ,nu mai inghititi sarmalele aruncate de zelinschi,

  • Crest și șpring,doi academicieni de la haur,cu educație făcută la rtv și ar alt rtv! ….deci deja,urmează trei scoli! Mars la munca,puterilor! V ati învățat decât sa va scoată simion cu lesa prin piețe,su sa,așteptați pomeni și ajutoare sociale!

 7. Adica n-ar fi luptat cu Rusia pana la ultimul ucrainean. Nu i-ar fi impinsi pe ucrainieni la moarte doar pentru a dezmembra Rusia si a pune mana pe resursele Rusiei . Khazarii au visul asta umed de 100 de ani sa acapareze resursele Rusiei . Chiar si un copil de gradinita stie asta .

  • De ce așkenazii și nu chinezii!? Să râvnească in a pune mâna pe resursele Mămucăi Rasia, zic…
   Mai ales că siberienii au ochii tot un pic cam oblici, deci s-ar putea spune că e vorba de râvnă de văr, unchi, nepot, de rudă apropiată, in orice caz…

  • De ce a ș k e n a z i i și nu c h i ne z i i!? Să râvnească in a pune mâna pe resursele Mă.mucăi Rasia, zic…
   Mai ales că si.berienii au ochii tot un pic cam ob.lici, deci s-ar putea spune că e vorba de râvnă de văr, unchi, nepot, de rudă apropiată, in orice caz…

 8. Saltimbancul ăsta a fost președintele USA ?!

 9. Trump si rares bogdan!

 10. Acest măscărici a fost președintele usa,de necrezut!

 11. Daca si cu poate, lol. Un singur lucru e cert: daca ego-maniacul asta narcisist si mitoman ramanea la afacerile lui si la fugaritul de modele cu moravuri indoielnice, ne era tuturor mai bine.
  Translation: ‘daca eram eu presedinte, dadeam mana cu Putin, ii dadeam ce voia, si ma spalam de ‘belelele’ Europei’. Mda, halal caracter. Numai bun de sanatoriu

  • Nu nu … Dac-aș fi pentru-o zi președinte
   Tineți minte, aș lăsa România amanet, fără cuvinte
   Dac-aș fi pentru-o zi președinte
   V-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde…

 12. Trump ar fi desfiintat NATO si ar fi recunoscut Ucraina si SUA ca teritoriu rusesc.

 13. Si tu vei vizita – si ramane, cu rezidenta permanenta – gulagul siberian; sau, daca vei avea noroc, dupa ce stapanii tai se vor fi saturat de tine sau vei fi devenit incomod, vei face cunostinta cu operatiunea Ferestroika. Stai, pardon, iti dau prea multa importanta. Fereastra e modus operandi doar cu privire la cei ‘rasariti’, nu trollacii de duzina.

 14. Nu, facea el un deal cu Putin ca sa nu mai atace Ucraina: i-o dadea pe tava.

 15. Nu la fel de mult cat se bucura un psihopat ca oameni nevinovati sunt „stersi de pe harta in momentul asta”!

 16. In traducere libera:cine sare cu banul la mine scapa,cine nu da banul intra pe mana lui Putin!!!simplu!

 17. Bleah! Asa a rezolvat și cu korea de N 🤣🤣🤣

 18. Trump susține că, dacă era el preşedinte, războiul dintre Ucraina și Rusia „nu ar fi avut loc niciodată, nici într-un milion de ani”. „Si marmota învelea ciocolata in staniol”. Clovnul portocaliu e complet diliu.

 19. Crest și șpring,doi academicieni de la haur,cu educație făcută la rtv și ar alt rtv! ….deci deja,urmează trei scoli! Mars la munca,puterilor! V ati învățat decât sa va scoată simion cu lesa prin piețe,su sa,așteptați pomeni și ajutoare sociale!

 20. Trump, un oricare alt escroc narcisist, sustine absolut orice pentru a-si atinge scopul, si nu oricum, chiar crede ca este unic in gandire!

 21. Bineinteles ca nu ar fi avut loc. Este unul dintre putinii presedinti, care nu a facut/participat/impins spre/la razboaie. Are metehnele sale, insa aici il cred. Il tragea de urechi pe Zelenski ptr a opri bombardamentele in Donetsk si Lugansk si nu ar fi fost nici o invazie ruseasca.

 22. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de marile negoicieri ale lui trump cu piticul p… din coreea de nord, alea de l-au facut pe schizofrenicul din coreea de nord sa se supere si mai tare pe lume 😂😂😂

 23. Acest individ e dovada inca vie ca toti politicienii trebuie sa treaca un exament psihologic.
  Un portar trebuie, dar un politician care are soarta la milioane de oameni in mana, nu trebuie, nu?

 24. Nenea Trump o avea intentii bune dar e cam naiv…..daca s-ar fi pus in unghii impotriva expansionismului american si extinderii NATO catre Ucraina, il asasinau CIA… Despre ce pace putem vorbi daca presedintele american e doar o marioneta?