G4Media.ro

Trump se răzgândeşte în domeniul migraţiei şi promite cardul verde migranţilor străini…

sursa foto: Captură video

Trump se răzgândeşte în domeniul migraţiei şi promite cardul verde migranţilor străini cu studii superioare în SUA

Donald Trump – adeptul restricţiilor în domeniul imigraţiei – vrea ca Guvernul american să acorde ”în mod automat” un titlu de reşedinţă permanentă străinilor care deţin diplome în învăţământul superior din Statele Unite – o măsură anunţată cu doar câteva zile în urmă de către rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden -, în contextul în care imigraţia se impune ca un subiect major în campania electorală prezidenţială americană, relatează AFP, conform News.ro.

”Voi ar trebui să obţineţi în mod automat – în cadrul diplomei voastre – o carte verde, pentru a putea rămâne în această ţară”, a declarat fostul preşedinte republican într-un interviu acordat podcastului ”All-In”, publicat joi.

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie era întrebat ce părere are despre restricţiile imigraţei care limitează, potriivt intervievatorului, competitivitatea Statelor Unite şi capacitatea acestora de a-i ”importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America”.

Donald Trump a povestit că ”cunoaşte poveşti ale unor oameni care au obţinut o diplomaă la o superuniversitate (…) şi care vor cu disperare să rămână aici”.

”Ei aveau un plan de afaceri, un concept şi nu pot. Ei se întorc în India, în China şi fac aceeaşi întreprindere în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajează mii şi mii de oameni. Iar asta s-ar fi putut face aici”, a declarat el.

ANUNŢUL LUI BIDEN

Aceste declaraţii ale miliardarului – contrare poziţiei sale de obicei restrictive în domeniul imigraţiei – intervin la câteva zile după ce rivalul său democrat a făcut acest anunţ.

Joe Biden a anunţat marţi că vrea să accelereze procedura de acordare de vize de muncă unor imigranţi care au obţinut o diplomă în învăţământul superior în Statele Unite şi care au primit o ofertă de muncă în această ţară.

Preşedintele american a anunţat măsuri în vederea unei regularizări de care ar putea să beneficieze sute de mii de imigranţi.

”Putem în acelaţi timp să securizăm frontiera (cu Mexicul) şi să furnizăm căi legale de imigraţie”, sublinia Joe Biden.

Joe Biden, care candidează la al doilea mandat, încearcă să răspundă unor acuzaţii de laxism ale dreptei şi să rămână loial propriilor promisiuni de campanie cu privire la un sistem al imigraţeii mai ”uman”.

Democratul l-a criticat marţi pe predecesorul său, catalogând ”scandalos” să se spună, aşa cum a făcut-o miliardarul, că migranţii sunt nişte ”animale” care ”otrăvesc sângele” ţării.

Echipa de campanie a lui Donald Trump – care promite expulzări masive în cazul unei vicotrii în alegeri – a dat asigurări că măsurile lui Joe Biden au să ”alimenteze fără nicio îndoială criminalitatea migranţilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Oare votantul Trumpist cu creier neted si doua clase nu se va simti usor jignit. Adica un medic sau inginer imigrant va avea aceleasi drepturi cu red necks? Blasfemie!!!

    • Personal, nu cred ca-i deranjeaza asta. Ce-i deranjeaza sunt milioanele de amarati din America Latina care se revarsa in SUA si iau joburile de nivel mediu ale americanilor de rand pentru ca cer foarte putini bani. Aceeasi filozofie au avut-o si englezii cu Brexit. Nu au avut nicio problema cu cei high-level skilled ci cu soferii si instalatorii romani si polonezi.

    • Mas,nuș ce sa zic. Vorbim totusi de votantul trumpist: orgoliu mare,instruire minima,iq negativ si chef se munca zero. S-ar putea sa fie deranjati de faptul ca Trump nu va face America great doar cu semianalfabeti pur americani si are nevoie si de oameni cu ceva in cap,fara sa mai tina cont de nationalitate…

  2. As vrea aa aud o declaratie sincera ca asta si de la Simion:
    Dragi votanti Haur ,se pare ca nu ne descurcam doar cu asistatii social din Romania si cu salahorii,cwurwele si hotii din „diaspora”. Daca nu facem rost de ceva oameni cu carte falimentam Romania inainte sa o predam lu’ tătuca.