G4Media.ro

Trump îl acuză pe Biden că susține Hamas:  “A abandonat total Israelul”

Foto: Facebook Joe Biden/Dondal Trump

Trump îl acuză pe Biden că susține Hamas:  “A abandonat total Israelul”

Donald Trump l-a acuzat joi pe Joe Biden că „ia partea” Hamas și a calificat drept o „rușine” amenințările președintelui american de a nu mai livra anumite arme Israelului în cazul unei ofensive majore la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, transmite Le Figaro.

„Ceea ce face Biden în legătură cu Israelul este o rușine”, a declarat presei candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, înainte de a se grăbi să intre în sala de judecată a tribunalului din New York unde este judecat pentru că a ascuns o plată către o fostă vedetă porno. „El a abandonat total Israelul”.

Președintele democrat avertizase miercuri că „nu va livra” anumite arme Israelului, al cărui principal susținător militar sunt Statele Unite, în special „obuze de artilerie”, în cazul unor operațiuni majore împotriva Rafah. Este pentru prima dată când președintele Biden pune în mod public condiții pentru ajutorul militar american acordat Israelului, care duce un război împotriva Hamas în Gaza, ca represalii la atacul comis de mișcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian în data de 7 octombrie.

„Pace prin forță”

Joe Biden „trece de partea acestor teroriști” ai Hamas, a scris Donald Trump pe rețeaua sa de socializare Adevărul. „Biden este slab, corupt și conduce lumea direct în al treilea război mondial”, a adăugat el, asigurând că, revenit la putere, va „cere pacea prin forță”. Sub conducerea președintelui Donald Trump, Statele Unite au întors spatele unei soluții cu două state, recunoscând unilateral Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ambasada americană a fost mutată în orașul sfânt, provocând o revoltă mondială.

Cu toate acestea, la începutul lunii aprilie, magnatul imobiliar a declarat că Israelul „pierde războiul de comunicare” în Gaza, referindu-se la „imaginile îngrozitoare” ale „bombelor aruncate asupra clădirilor” din teritoriul palestinian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...