G4Media.ro

Trump face apel împotriva sentinței prin care i s-a interzis să blocheze…

Trump face apel împotriva sentinței prin care i s-a interzis să blocheze persoane care comentează pe contul său de Twitter

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a depus documentația prin care face apel la o decizie a unei instanțe din New York care a decis, cu votul unanim al celor trei judecători, că președintele Donald Trump a încălcat Constituția atunci când a blocat accesul la contul său de Twitter al unor persoane care au făcut comentarii nefavorabile pe acest cont, informează Reuters.

În documentele depuse de către Departamentul de  Justiție  se spune că decizia tribunalului new-yorkez este ”fundamental eronată”, vizată fiind sentința prin care președintelui american i s-a impus să deblocheze accesul a câteva zeci de persoane.

Unul dintre judecători, Barrington Parker susținea că ”Primul Amendament al Constituției (care garantează, printre  altele, dreptul la liberă  exprimare – n.red.) nu permite unui demnitar care utilizează un cont de social media în scopuri oficiale să excludă persoane de la un  dialog online  deschis pentru că au exprimat opinii cu care demnitarul respectiv nu este de acord”. Parker a subliniat că Trump folosește Twitter-ul drept unul dintre principalele canale de gestionare a treburilor oficiale ale Casei Albe

Trump are  peste 63 de milioane de persoane care urmăresc postările sale de pe Twitter, pe care-l folosește în mod frecvent pentru a face anunțuri importante, nu mai departe de ieri el anunțând pe rețeaua socială că va impune noi tarife comerciale Chinei, anunț ce a provocat o scădere bruscă a bursei.

Potrivit Departamentului de Justiție, în cazul în care decizia din iulie va fi menținută, ”demnitarii care tratează chestiuni legate de funcția lor pe conturile personale se vor confrunta cu riscull ca fiecare acțiune de pe respectivele conturi să fie subiect de examinare din partea statului”

Apel la sentință a făcut și directorul departamentului Social Media de la Casa Albă, Dan Scavino, care a avut și el calitate de pârât.  Acțiunea în instanță a fost depusă de Knight First Amendment Institute al Universității Columbia, alături de șapte utilizatori de Twitter blocați de către Trump.

Foto: Președintele SUA, Donald Trump (successtory.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Al doilea cel mai adevărat Președinte American! După Ronald Reagan.. 😉

 2. Trumpeta e trecută și în „placărți”, acolo a văzut-o „cel mai adevarat” postac analfabet al mafiei PSD-ALDE care vax de capul lui și face ” Mau Mau” Tze Tung.

  • Leagă-ti o placarta de aia cu #rezist de gât și fugi la „proteste” în Piața Victoriei. Da, placarta, pentru că așa vreau eu să-i zic. Ai înțeles? Dobitocii care se apucă să facă poliție gramaticală pe forumuri fac acest lucru pentru pentru că insistă să demonstreze că au luat și ei bacalaureatul. 🙂

 3. Sa consideri falimentarul ăsta un președinte măreț dă dovadă fie de o prostie fără limite, fie de faptul că ești plătit sa comentezi așa ceva.

  • Știu, tu oftezi după Obumbo și crezi că Hillary Clinton (Viorica Dancila de Washington) ar fi fost cea mai bună „soluție” pentru Statele Unite…

  • Nu contează numele, contează ca liderul unei țări precum SUA să fie întreg la minte. Ori în momentul de față (de la începutul mandatului de fapt) se vede că până și o maimuță pare să aibă un IQ mai ridicat.

  • Nu contează numele, contează ca liderul unei țări precum SUA să fie INDEPENDENT de căcatul de stat paralel-securist antidemocratic și să pună drepturile și libertățile fundamentale ale omului mai presus de orice, iar statul să fie în slujba cetățeanului. Asta contează cu adevărat într-o democrație autentică. Bineînțeles că sunt în minoritate cu astfel de opinii pentru că trăim în România, adică într-o țară în care regimul dictatorial comunist nu a căzut decât acum aproape 30 de ani și oamenii nu avut încă timp suficient să învețe cu adevărat ce înseamnă democrația… Le mai trebuie încă vreo 20 ca la aia din Iraq și Afganistan…

 4. @vax si @goe sunt aparent 2 troli agitatori. De fapt e doar unul, cu un limbaj subuman, aflat în căutarea propriei identități.

  *Seek and destroy!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.