G4Media.ro

Trump a ajuns la tribunal pentru a răspunde acuzațiilor de conspirație electorală…

Photo by Seth WENIG / POOL / AFP

Trump a ajuns la tribunal pentru a răspunde acuzațiilor de conspirație electorală la alegerile din 2020

Fostul președinte american Donald Trump a sosit joi la un tribunal federal din capitala SUA pentru a răspunde acuzațiilor potrivit cărora a condus o conspirație „criminală” care urmărea fraudarea poporului american prin anularea alegerilor din 2020, transmite agenția AFP.

Se așteaptă ca Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, să pledeze nevinovat.

Convoiul său a sosit la tribunalul E. Barrett Prettyman, unde un grup de jurnaliști aștepta încă din seara precedentă.

În rechizitoriul de 45 de pagini publicat marți, cel care rămâne favoritul republicanilor pentru alegerile prezidențiale din 2024 este descris ca fiind cel care a pus la cale un „plan criminal” pentru a împiedica o tranziție pașnică.

În timp ce miliardarul în vârstă de 77 de ani avea dreptul, potrivit actului de acuzare, să conteste cu voce tare înfrângerea sa la alegerile din 2020, el a încălcat legea „conspirând” cu alte persoane – fără nume – pentru a inversa rezultatul alegerilor, câștigate de democratul Joe Biden.

Și a difuzat cu bună știință minciuni, potrivit textului, „pentru a crea o atmosferă națională de neîncredere și furie și pentru a submina încrederea publicului în gestionarea alegerilor”.

În urma unei anchete care a durat mai multe luni și care a fost supervizată de procurorul special Jack Smith, Donald Trump este acuzat că a „împins oficiali din anumite state să ignore votul popular”; că s-a aflat în spatele unei scheme care a implicat „falși electori”; că a făcut presiuni asupra vicepreședintelui său Mike Pence pentru a se folosi de rolul său ceremonial în timpul certificării rezultatelor pentru a le modifica în avantajul său.

Și, de asemenea, de a fi „exploatat” asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 pentru „a-și „dubla eforturile și a invoca falsele acuzații de fraudă electorală”.

Citește și:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...