G4Media.ro

Trezoreria SUA nu vede o situaţie în care talibanii să aibă acces…

pixabay.com

Trezoreria SUA nu vede o situaţie în care talibanii să aibă acces la rezervele băncii centrale a Afganistanului / ”Este esenţial să menţinem sancţiunile împotriva talibanilor”

Secretarul adjunct al Trezoreriei Statelor Unite, Wally Adeyemo, a declarat marţi că nu vede o situaţie care talibanii, care au recucerit puterea în Afganistan în luna august, să aibă acces la rezervele băncii centrale afgane, care sunt păstrate în mare parte în SUA, transmite News.ro, care citează Reuters.

„Credem că este esenţial să menţinem sancţiunile împotriva talibanilor, dar în acelaşi timp să găsim modalităţi de asistenţă umanitară”, susține acesta.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan în august, ca urmare a retragerii trupelor americane, la aproape 20 de ani după ce islamiştii au fost destituiţi de forţele conduse de SUA în urma atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra Statelor Unite.

Washingtonul şi alte ţări occidentale se confruntă cu alegeri dificile, din cauza crizei umanitare grave din Afganistan.

Washingtonul încearcă să descopere cum să se angajeze cu talibanii fără a le acorda legitimitatea pe care o caută aceştia, asigurând în acelaşi timp fluxul de ajutor umanitar în ţară.

„Scopul nostru este să ne asigurăm că implementăm regimul nostru de sancţiuni împotriva talibanilor şi a reţelei Haqqani, dar în acelaşi timp să permitem fluxul de asistenţă umanitară în ţară”, a spus Adeyemo.

Reţeaua Haqqani este un grup afiliat talibanilor cu sediul în apropierea frontierei cu Pakistanul şi blamat pentru unele dintre cele mai grave atacuri sinucigaşe ale războiului.

Adeyemo a declarat că Trezoreria ia toate măsurile posibile în cadrul regimului său de sancţiuni pentru a clarifica grupurilor umanitare că Washingtonul doreşte să faciliteze fluxul de ajutor către poporul afgan, dar a avertizat că pentru ca asistenţa umanitară să curgă talibanii trebuie să-i permită să facă acest lucru.

Luna trecută, Trezoreria a creat condiţiile pentru ca ajutoarele să ajungă în Afganistan, în pofida sancţiunilor SUA împotriva talibanilor, atunci când a emis două licenţe generale.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ce mizerie. Le-au furat si banii.