G4Media.ro

Trei sferturi din locuitorii globului cu vârsta de peste 10 ani au…

sursa foto: Pexels.com

Trei sferturi din locuitorii globului cu vârsta de peste 10 ani au un telefon mobil – studiu

Aproape trei sferturi din locuitorii globului cu vârsta de peste 10 ani aveau în 2022 un telefon mobil, însă aproape o treime din populaţia mondială este în continuare neconectată la Internet, a anunţat miercuri Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU), citată de Agerpres.

„Telefoanele mobile sunt cea mai folosită cale pentru utilizarea Internetului iar rata de deţinere a unui telefon mobil serveşte drept indicator al disponibilităţii şi accesului la Internet”, scrie ITU în raportul său anual cu privire la conectivitatea mondială.

Cu toate acestea, nu toţi proprietarii de telefoane mobile au acces la Internet, în special în ţările cu venituri mici unde Internetul în bandă largă rămâne deseori mult prea scump. Potrivit cifrelor colectate de ITU, în ţările bogate rata de penetrare a telefoniei mobile este de 95% în timp ce în ţările defavorizate rata de penetrare scade la 49%.

Accesul la Internet progresează mai puţin rapid, după saltul înregistrat în timpul pandemiei de Covid şi izolările care au fost introduse atunci, care au forţat sute de milioane de persoane să lucreze şi să studieze online.

În prezent se estimează că 5,3 miliarde de persoane, adică 66% din populaţia mondială, utilizează Internetul. Cvasi-totalitatea celor care nu sunt conectaţi la Internet sunt în ţările cele mai sărace.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...