G4Media.ro

Trei noi pârtii şi o nouă instalaţie de teleschi, pe domeniul schiabil…

Trei noi pârtii şi o nouă instalaţie de teleschi, pe domeniul schiabil Sinaia, în zona golului alpin

Trei noi pârtii şi o nouă instalaţie de teleschi vor funcţiona în acest sezon pe domeniul schiabil Sinaia, în zona golului alpin, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primăria Sinaia, o nouă instalaţie este în curs de autorizare pentru funcţionarea cu public în zona golului alpin, la 2000 de metri. Este vorba de un teleschi Doppelmayr nou, investiţie realizată din fonduri proprii.

Instalaţia are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră şi o lungime a liniei de 630 de metri.

„Remarcabil la această instalaţie este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deserveşte trei pârtii cu o lungime medie, dar şi două pârtii lungi, din vârful Muntelui Furnica. Lăptici 3 şi Genune, cu câte 2 kilometri fiecare, vor deveni în scurt timp senzaţia golului alpin. Cu tot cu amenajările noi făcute în Valea Soarelui, Sinaia a câştigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 de kilometri de pârtii şi trasee omologate. Şi nu, nu ne oprim aici”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, citat în comunicat.

Teleschiul Călugărul va fi deschis publicului după Crăciun.

Instalaţia Teleschi Soarelui, care deserveşte pârtiile Soarelui 1, 2 şi 3, a fost deschisă la Cota 2000 la sfârşitul anului trecut. În vară a demarat şi construcţia Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor.

Domeniul schiabil, cu toate pârtiile şi cu instalaţiile noi, sisteme de înzăpezire şi utilaje de bătut zăpada, este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comercială ce are ca acţionar unic administraţia locală.

sursa foto: Facebook/ Gondola Sinaia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cu autoturismul faci 2 ore dacă sunt cozi de mașini,
    Cu trenul se fac maxim 2 ore.

    • Trenul face 1h.30 până în Sinaia și din gară este autobus până la stația de gondolă. Încălțămintea se poate lăsa la centrul de închiriere din parcare pt un bacșiș de 5-10 lei. Voila! Ski cu trenurile zăpezii.