G4Media.ro

Trei gălăţeni au câștigat locul I la Olimpiada de Robotică, desfășurată în…

sursa foto: Viața Libera

Trei gălăţeni au câștigat locul I la Olimpiada de Robotică, desfășurată în Statele Unite/ Inspiraţi de războiul din Ucraina, românii au creat un kit de supravieţuire pentru copiii nevoiţi să se ascundă în subsolurile de bloc

După ce au fost doi ani vicecampioni mondiali, elevii de la Clubul de robotică „Sophia Science” din Galați, coordonaţi de Marinela Buruiană, au câştigat anul acesta locul I la World Robot Olympiad, care s-a desfăşurat în Statele Unite ale Americii, transmite Viața Liberă. Inspiraţi de războiul din Ucraina, ei au creat un kit de supravieţuire pentru copiii nevoiţi să se ascundă în subsolurile de bloc.

Cei trei elevi care au urcat pe cea mai de sus treaptă a podiumului la această competiţie, devenind campioni mondiali, au fost şi în echipa care în 2020 a câştigat Premiul al II-lea: Iarina Olea (clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”), Matei Butunoi (clasa a VII-a, tot la CNVA) şi Iustin Buruiană (clasa a IX-a la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”).

Tema de anul acesta a fost „My Robot, My Friend” („Prietenul meu, Robotul”) şi a avut trei posibilităţi de rezolvare: să facă treburi gospodăreşti, să salveze sau să ofere sprijin medical.

„Echipa mea, Cyber Whisper, a ales să folosească experienţa războiului din Ucraina. Elevii gălăţeni au fost voluntari în tabăra de refugiaţi şi au văzut problemele cu care se confruntă copiii ucraineni. Au văzut că unii au reuşit să ia doar hainele de pe ei de acasă, în cele zece minute pe care le-au avut să se pregătească, şi au pornit de la ideea că, dacă ar fi avut la dispoziţie un robot, acesta putea să le dea pastilele, să aibă capsule cu apă, să aibă termometru, dar să aibă şi jocuri. Cu alte cuvinte, să aibă un kit de supravieţuire, dar şi să îi ajute pe copii să nu se plictisească, atunci când sunt nevoiţi să se ascundă în subsoluri de bloc. Un robot bun şi în alte situaţii de criză, incendiu sau cutremur, nu numai în război”, a declarat Marinela Buruiană.

articolul complet pe Viața Liberă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. E clar….
  Deci au căștigat din „trend”, nu că ar fi avut, prezentat, ceva meritoriu.

  • Subscriu, oricum felicitari pentru copii, poate data viitoare creeaza ceva mai util societatii.

  • Frustrati care nu pot digera o stire pozitiva fara sa gaseasca ceva de carcotit.
   Un robot anti-hateri ar fi util societatii, in viziunea domniilor dvs.?

   FELICITARI COPIILOR SI PROFESOAREI COORDONATOARE!