G4Media.ro

Trei bărbați ucraineni care au trecut granița prin Munții Maramureșului au fost…

sursa foto: muntiimaramuresului.ro/ Mark Munteanu

Trei bărbați ucraineni care au trecut granița prin Munții Maramureșului au fost recuperați de Salvamont

Trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost recuperaţi, în noaptea de miercuri spre joi, de o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi salvamontişti, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au ajuns la cei trei ucraineni şi după ce le-au acordat primul ajutor şi ulterior le-au oferit hrană şi ceai cald i-au pregătit în vederea coborârii de pe munte. Cei trei cetăţeni ucraineni au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. Au refuzat transportul la unitatea medicală, fiind preluaţi de autorităţile competente”, a spus Dan Benga, transmite Agerpres.

În cursul serii de miercuri, Salvamont a fost solicitat să recupereze şi extragă din Munţii Maramureşului trei cetăţeni ucraineni cu vârste de 21, 24 şi 29 de ani, extenuaţi, unul dintre ei având probleme medicale. Ucrainenii nu mai aveau provizii, apă şi oboseala acumulată îi împiedica sa se mai deplaseze.

Salvamont a format echipă cu poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului pentru recuperarea ucrainenilor aflaţi pe munte.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trei potențiali soldați..