G4Media.ro

Trei arestări, opt poliţişti răniţi şi ciocniri violente la Salonul Agriculturii, unde…

sursa foto: captura video

Trei arestări, opt poliţişti răniţi şi ciocniri violente la Salonul Agriculturii, unde Macron s-a plimbat timp de 13 ore sub protecţia masivă a poliţiei, într-o atmosferă fără precedent de tensionată

Preşedintele francez Emmanuel Macron a participat la Salonul Agriculturii, într-o atmosferă fără precedent de tensionată, protejat de un cordon de securitate masiv, care nu a reuşit să-l ferească de huiduielile şi insultele agricultorilor, furioşi din cauza prezenţei şefului statului, căruia i-au cerut o îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, relatează News.ro.

Emmanuel Macron a reuşit, până la urmă, să dezbată sâmbătă cu agricultorii cărora le-a spus că este în favoatrea introducerii unor ”preţuri plafon” în vederea protejării veniturilor agricultorilor.

După ce a tăiat panglica Salonului Agriculturii cu patru ore întârziere, el s-a plimbat prin salon, unde s-a întâlnit cu vacaOreillette, vedeta acestei a 60-a ediţii a evenimentului, şi cu agricultori, în timp ce, la cânteva zeci de metri depărtare de perimetru de securitate în care se afla aveau loc ciocniri violente între agricultori şi forţe de ordine.

Prima zi a evenimentului a fost marcată de aceste violenţe.

Prefectul Poliţiei ParisuluiLaurent Nuñez a anunţat şase arestări, trei cu privire la violenţe vizând persoane depozitare ale autorităţii publice.

Opt poliţişti au fost răniţi, ”doi un pic mai grav”, a declarat el presei.

El a denunţat violenţa ”anumitor agrocultori” şi un comportament foarte agresiv al ”300-400 de manifestanţi” la eveniment.

El a anuţat că, în urma acestor incidente violente, accesul în hala 4 a Parcului Expoziţiilor a fost interzis unui număr de ”300 de activişti ai Coordonării Rurale”, în vederea evitării oricărui contact cu Emmanuel Macron, pentru a-i asigura securitatea şefului statului

Prefectul a subliniat că forţele de ordine nu au folost gaze lacrimogene, aşa cum au fost acuzate, mai puţin într-un caz izolat.

La câteva săptămâni după manifestaţii în întreaga Franţă şi după anularea unei mari dezbateri, deschiderea Salonului Agriculturii a fost marcat de numeroase ciocniri.

Emmanuel Macron a petrecut 13 ore la eveniment, înconjurat de o puternică prezenţă poliţienească.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...