G4Media.ro

Trecutul violent al părintelui Calistrat: a omorât un cal în bătaie și…

sursa foto: Facebook/ Calistrat Chifan

Trecutul violent al părintelui Calistrat: a omorât un cal în bătaie și a lovit femei la biserică / A fost alungat ”din pricina tulburărilor provocate” din două mănăstiri

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este personajul principal într-un scandal care a avut loc în curtea lăcașului de cult miercuri seara. Conform Ziarului de Iași, însă, trecutul acestuia este plin de acte violente.

În 1999, el a fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit și de unde a plecat mereu cu scandal. Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat.

În momentul de față, atât Patriharhia, cât și Mitropolia, au condamnat faptele preotului și au anunțat că vor fi anchete.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și

UPDATE Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie / Poliția anchetează cazul / Calistrat Chifan este cel care a cerut dezlegare, în pandemie, pentru ca oamenii să meargă la biserică de Înviere

Conform unor imagini care au apărut în spațiul public, Calistrat apare lovind o femeie, care se prăbușește ulterior, în timp ce mai multe enoriași care au asistat la eveniment strigă la părinte să nu o mai lovească. Scena s-a petrecut chiar la finalul slujbei de Sfântul Maslu, iar femeia agresată, alături de sora ei, au fost la spital unde au fost consultate de medici și au sunat la 112 unde au reclamat că au fost agresate.

Într-o intervenție pe care a făcut-o presei, însă, acesta a spus că nu regretă faptele făcute și că „bătaia este ruptă din Rai”.

Preotul le acuză pe cele două femei că au încercat să îl seducă pe el și pe alți călugări. „Întrebau oameni din parcare dacă sunt bolnav sau sănătos, că sunt inabordabil; eu le-am spus în față că călugării nu se însoară, nu se mărită, nu fac copii, nu montează femei și nu au atitudini bărbătești: «înțelegeți, e plin orașul de bărbați!» Au zis că mă dau în judecată că le-am stricat imaginea, că una dintre fete am impresia că e magistru la tribunal”, a spus pr. Calistrat Chifan.

.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Deja stim de ce NU are nevoie biserica ortodoxa: o reforma. Evul Mediu e tot ce poate sa ofere…

  • Un adevarat monstru sexual, puternic (a omorat un cal cu mainile goale), determinat (a impins femei fara nici o remuscare), revolutionar (a facut haos in doua manastiri), e bun pentru industria filmelor deochiate nu sa se piarda in mediocritatea unor slujbe religioase care sigur il plictisesc.

 2. Bruta in sutana ,sau lup in blana de oaie desi oitele sunt de fapt cele care asculta ce spune individul asta slinos .

 3. Neputință! Brutalitatea este semnul incapacității de a relaționa cu semenii tăi, prin intermediul cuvintelor, iar dacă acestea sunt insuficiente sau neconvingătoare, ridici brațul și lovești. Preot, dascăl, profesor, elev, călător într-un mijloc de transport, participant la trafic, client într-un magazin sau restaurant, conducător de obștii, om politic etc. toți sunt în aceeași suferință a neputinței. Autoritatea impusă prin forța palmei sau pumnului este descalificantă, impardonabilă și reprobabilă. Complicitatea comunității, șefilor ierarhici sau celor care au datoria de a impune respectarea legii, față de comportamentul deviant și repetitiv al unor astfel de indivizi, este total condamnabilă și nejustificată.

  • Total de acord. Din pacate traim o democratie a mojiciei, violentei, lipsei de discernamant, etc.
   Vor trece si astea si neghina se va alege in final.🙂

 4. Dacă are probleme de comportament și, probabil, probleme psihice, ar trebui scos din cler, îndrumat către tratament psihiatric, psihoterapie și apoi să își caute un serviciu sau să se pensioneze, dacă e cazul. Dar să nu mai apară cu acea aură de mare sfătuitor, că are și canal de YouTube, se crede mare înțelept. I se dă prea multă atenție.

  • Atâta timp cât BORâta e stat în stat, nu se poate face mare lucru. La asta se adaugă habotnicia unui număr (prea) mari de români.

  • Și preotul și primarul și interlopul și medicul și profesorul și vameșul și funcționarul care fură, lovește, înșală etc. aduc voturi și bani la partid. Partidul care fură, lovește, înșală. Între indivizii enumerați și forțele politice care-i protejează există o unitate de monolit. De ceilalți nu este nimeni interesat.

 5. Foarte bine le face credincioaselor, sa le bata, sa le-o traga in altar, sa le ia banii si aleluia!

  • Amin!
   Și f___-te si cu banii luați 🤮

 6. Ceea ce se profilează, din ce în ce mai îngrijorător, este „România pumnului”, nicidecum „România educată” – cu care ne îndoapă, până la saturație, absentul de serviciu.

 7. Bietul căluț😔😔😔😔😔

 8. A Dracului popa !

 9. Dar cu calu,ce ai avut părinte?

 10. Ba l-au sedus….Ba ,,i-au pus piedica” – Cel mai trist e ca TURMA a negat savarsirea faptelor CHIAR dupa e numitul Calistrat Chifan a recunoscut !!!
  Si inca cum – ,,Voi maciucilor nemaritate…..” – A zis oarecum bine Silviu Brucan – Stupid people !!
  A zis si Tutea ceva asemnator…dar in alt context…in fine

 11. Ce bataie rupta din rai merita preotelul asta si cel de la Constanta. In fapt toti bolsevicii care au acaparat institutia bisericii; ii gasim atat in biserici cat si in multe manastiri, in special acele manastiri cu donatii de la oamenii politici si in care se face specula cu icoane si alte obiecte de cult.