G4Media.ro

Trasee incașe și păduri tropicale luxuriante. O țară din America de Sud…

Sursa foto: G4Media.ro (AI)

Trasee incașe și păduri tropicale luxuriante. O țară din America de Sud introduce viza de nomad digital

Vreți să vă mutați în Peru? Noua sa viză de nomad digital oferă suficient timp pentru a explora minunile sale naturale. Peru a anunțat că intenționează să introducă o viză de nomadism digital. Aceasta va permite lucrătorilor la distanță să rămână în țară timp de 365 de zile, cu posibilitatea de a o prelungi, relatează Euronews.

În prezent, cetățenii Uniunii Europene pot călători în Peru cu o viză turistică de 183 de zile.

Scopul noului sistem este de a atrage profesioniști internaționali în Peru, în speranța că aceștia vor stimula economia țării prin turism și servicii, sprijinind în același timp schimbul cultural.

Se urmărește ca unii vizitatori să rămână în țară și să se implice în afaceri prin trecerea la o viză de investitor.

Cine va fi eligibil pentru viza de nomad digital din Peru?

Noua viză de nomad digital din Peru se adresează lucrătorilor la distanță angajați de companii din afara țării. Prin urmare, aceștia nu vor trebui să obțină o viză de muncă separată.

Guvernul a anunțat în noiembrie că speră ca șederea prelungită să le ofere nomazilor timp pentru a explora ofertele turistice, gastronomice și culturale ale țării în timp ce lucrează la distanță.

Viza va fi pusă la dispoziție după ce vor fi reglementate și publicate viitoarele modificări la Legea peruană privind migrația.

Este Peru un loc bun pentru a fi un nomad digital?

Peru are o prezență a nomazilor digitali în creștere, în special în capitala Lima, unde spațiile de coworking sunt numeroase – inclusiv de la nume internaționale precum WeWork.

De asemenea, oferă un cost de trai scăzut pentru nomazii care lucrează pentru companii europene. Potrivit bazei de date online Numbeo, care adună date din surse multiple, prețurile de consum, inclusiv chiria, sunt cu 87% mai mari în Italia decât în Peru, cu 112% mai mari în Franța și cu 120% mai mari în Marea Britanie.

De asemenea, țara nu duce lipsă de situri culturale străvechi și de minuni naturale pe care să le explorați în timpul liber – de la faimosul Machu Picchu la pădurea tropicală amazoniană bogată în biodiversitate și la vârfurile Cordillera Huayhuash.

Țara atrage, de asemenea, gurmanzii pentru aromele îndrăznețe ale bucătăriei sale naționale, de la ceviche-ul proaspăt la carnea de vită prăjită „lomo saltado”, subtil afumată.

Ce alte țări din America de Sud oferă o viză de nomad digital?

Peru se alătură unui șir de țări din America de Sud care îmbrățișează tendința de acordare a vizelor de muncă la distanță.

În Argentina, începând de anul trecut, nomazii digitali pot rămâne pentru 180 de zile, cu posibilitatea de a reînnoi viza, cu condiția să poată dovedi că au o sursă adecvată de venit din afara țării.

Brazilia a introdus, de asemenea, o viză de muncă la distanță în 2022, care permite șederi de un an ce pot fi prelungite, urmată de Ecuador, care permite șederi de doi ani.

În acest an, Columbia a lansat o viză de nomad digital de doi ani, în timp ce Uruguay a introdus o viză de 180 de zile ce poate fi extinsă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează