G4Media.ro

“Transportul gratuit” al elevilor navetiști, în aer. Cazul Constanța: Școlile nu găsesc…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

“Transportul gratuit” al elevilor navetiști, în aer. Cazul Constanța: Școlile nu găsesc transportatorii din lista trimisă de Consiliul județean, dar au trimis tabelele cu numele elevilor pe o adresă de e-mail, spune șeful Inspectoratului școlar județean

Școlile nu pot contacta unii transportatori pentru a le trimite listele cu numele elevilor pentru a beneficiat de transport gratuit, spune inspectorul general școlar Sorin Mihai: “Am situații în care datele de contact ale transportatorului nu sunt corecte sau nu au fost transmise corect. Școlile au încercat să-i contacteze și spun că nu sunt de găsit. Au trimis pe adresă de e-mail, dar nu știu dacă sunt corecte”, spune șeful ISJ pentru Edupedu.ro. 

Unii operatori de transport din Constanța care ar trebui să asigure transportul gratuit al elevilor la școală sunt de negăsit. Școlile din județ au transmis tabelele cu numele elevilor navetiști, așa cum prevede legea, însă datele de contact ale unor firme de transport cel mai probabil nu există. Acest lucru a fost constatat de șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, abia luni, 2 octombrie, în a 4-a săptămână de când a început școala, când elevii au semnalat că listele cu numele elevilor navetiști nu au ajuns la șoferi.

Și unele școli au transmis inspectoratului luni, că nu dau de transportatori pentru a le trimite listele cu numele elevilor, în baza cărora aceștia să poată călători gratuit.

“Am situații în care datele de contact ale transportatorului nu sunt corecte sau nu au fost transmise corect și atunci vă dau un exemplu, un transportator Nordiana care nu poate fi contactat, din ce mi-au comunicat școlile. La fel Cumpăna și Eforie Nord, au încercat să-i contacteze și spun că nu sunt de găsit. Au trimis pe adresă de email, dar nu știu dacă sunt corecte. Au încercat să-i caute și pe numerele de telefon, nu i-au găsit. Eu am vorbit astăzi la Consiliul județean”, a spus șeful ISJ Constanța, contactat de Edupedu.ro.

Tot șeful ISJ Constanța dădea asigurări cu doar o zi în urmă că “de luni, 2 octombrie, majoritatea elevilor navetiști din Constanța vor putea beneficia de transportul gratuit. Peste 90% dintre școlile și liceele din județ au transmis listele cu numele elevilor și stațiile unde urcă și coboară”, mai spunea Sorin Mihai. Însă, listele nici nu ar fi avut unde să ajungă din moment ce unii operatori de transport din județ, nu pot fi contactați, spune șeful ISJ Constanța, contactat, luni, de Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Iohanis, PNL și PSD sunt f multumiți de proiectul România educata. Toți au “lucrat” la asta: nu scoala, nu masa, nu transport…totul in rest e minunat, buzunarele lor sunt pline.

  2. Să nu fie și elevii ăștia așa de năzuroși, se pot duce plătind cu banul jos!
    Mici probleme pot apărea acolo 6-9 luni când începe școala, pentru că incepe pe neașteptate, dar se vor rezolva! Ați văzut că si creșterea taxelor s-a făcut tot anevoios a luat aproape o oră! La fel, tot cu întârzieri de 6-9 luni vin și salariile bugetarilor și pensiile speciale! Suntem toți în asta! Si elevii, si specialii, si parlamentarii, toți suferim, acum de ce copiii au pretenția și să mănânce??? E halucinant!