G4Media.ro

Transfăgărășanul s-a umplut de epave cu reclame la firme de tractări /…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Transfăgărășanul s-a umplut de epave cu reclame la firme de tractări / ”Cine vrea să urce într-o rezervație naturală ca să vadă rable abandonate în fața peisajului?”

De la Cârțișoara până la Bâlea Lac sunt 30 de kilometri și șase mașini lăsate pe marginea drumului drept reclame la firme de tractări. O rablă la cinci kilometri. Toate acestea numai pe partea din județul Sibiu a Transfăgărășanului, relatează Turnul Sfatului.

În vreme ce unii turiști și antreprenori nu văd nicio problemă la această formă de promovare a unei afaceri, iubitorii de natură spun că poluează, mai ales din punct de vedere vizual.

”Cine vrea să urce într-o rezervație naturală ca să vadă rable abandonate în fața peisajului?”, se întreabă un turist.

Duminica aceasta, la doar trei zile de la deschiderea oficială a drumului, au apărut alte două vehicule abandonate, având roțile dezumflate și tobele de eșapament căzute. Ceea ce este și mai grav este faptul că proprietarul acestor vehicule, care este același pentru ambele mașini, a îndepărtat intenționat plăcuțele de înmatriculare.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, proprietarul afacerii de tractări mașini a vorbit foarte relaxat și deschis despre această modalitate de a promova business-ul. El spune că atâta timp cât duc mașini cu reclame pe ele firme din Sibiu și Avrig, nu vede niciun motiv pentru care nu ar duce și el, mai ales că firma lui se află în Cârța, foarte aproape de Transfăgărășan.

Proaspăt reales în funcție, primarul comunei Cârțișoara ne-a transmis că a fost ocupat cu campania electorală și nu a avut timp să vadă exact care este situația pe Transfăgărășan, însă se va apleca asupra problemelor de aici în zilele următoare.

De partea cealaltă, atât Poliția Rutieră cât și Direcția Regională de Drumuri și Poduri – administratorul drumului – au precizat public faptul că nu pot interveni din punct de vedere legal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Este extrem de simplu. Dat lege că nu are voie să staționeze pe domeniul public dacă nu are ITP-ul făcut. S-ar elibera multe locuri de parcare.

  2. Cenzura functioneaza? Sau este un articol sponsorizat de onor detinatorii de carcase?

    Solutia este simpla daca autoritatile se fac ca nu vad….. 3-4 baieti veseli si aruncate toate cotelele in rapa! Apoi chemate organele statului si vazut cine raspunde la telefon!!!!

  3. Am observat mizeria asta si in Bucuresti. O tona de rable abandonate pe spatiul public folosite pe post de spatiu publicitar, si in 100% din cazuri, este vorba de o singura firma. De ce caseaza autoritatile masinile si ii amendeaza pe cei care isi fac reclame pe ele???????? Ce e asa greu?

  4. Pentru cine nu știe (este valabil și pentru cel care a scris articolul) anul acesta se împlinește 50 de ani de la terminarea și deschiderea Transfăgărășanului. Cu această ocazie, a fost organizat un eveniment de defilare cu mașini din acea perioadă, al pasionaților din toată țara. Este normal ca să fie și câteva numere de telefon de la firmele de tractări în caz că te lasă DACIA 1300 în mijlocul drumului. Mai bine era dacă se scria despre acest eveniment decât acest articol, dar na…. suntem români și nouă așa ne place…. mai mult să arătăm cu degetul, decât ceva constructiv.