G4Media.ro

Tragedie. A fost găsit trupul băiatului de 18 ani înecat în râul…

Foto: observatornews.ro

Tragedie. A fost găsit trupul băiatului de 18 ani înecat în râul Moldova care a sărit în apă să-și salveze sora de 17 ani / Ea a fost resuscitată, dar a decedat ulterior la spital

Trupul băiatului de 18 ani care s-a înecat sâmbătă, în râul Moldova, a fost găsit duminică după-amiază, iar sora lui, în vârstă de 17 ani, care a fost scoasă din apă şi resuscitată de către echipajul de prim ajutor ajuns la faţa locului a decedat ulterior la spital, transmite Agerpres.

Băiatul a fost scos din apă duminică, în jurul orei 12.30, iar echipajul medical a constatat că este decedat.

Sora lui a fost scoasă la mal sâmbătă, de martori, iar echipajul SMURD a reuşit să o resusciteze, fiind transportată la Centrul de Primiri Urgenţe Roman.

„În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01,30, fata a decedat”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului municipal Roman, Laura Trifan.

Potrivit IPJ Neamţ, tragedia s-ar fi produs în momentul în care fata ar fi alunecat în râul Moldova. iar fratele ei a intrat în apă pentru a o salva.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă.

În acest sezon estival, trei persoane din judeţul Neamţ au murit înecate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. condoleante&condoleante +&+

 2. Când vă duceți la baie în locuri ne-amenajate, nu vă duceți și la distracție! O bere, doi mici și atât, dacă aveți de gând să mai intrați în apă. Dar dacă vă apucați de băut, țineți-vă de băut, lăsați scalda!
  Nu intrați în apă în locuri necunoscute și faceți mai întâi o recunoaștere. Nu vă bazați pe faptul că ați făcut și ieri baie tot acolo. Între timp poate cineva a spart o sticlă și a aruncat cioburile în râu, sau vreo firmă de construcții a lăsat un cablu…
  Nu beți suc sau apă rece și apoi să vă aruncați în apa rece! Din cauza șocului și a diferenței termice vi se poate opri inima și muriți fără să înghițiti o gură de apă (așa numiții „înecati albi”).
  În caz de ceva (curenți, cârcei) nu vă zbateți, că vi se termină energia repede! Trageți aer în piept și veți pluti. Nu încercați să ieșiți la mal la punct fix, dacă nu se poate. Important e să ieșiți, fie și câteva sute de metri mai la vale.
  Faceți experimente: încercați să înotați fără o mână, sau un picior, sau două membrre, sau numai cu o mână, sau deloc. Umpleți plămânii cu aer și e ok, dacă nu sunteți în valuri. Dacă sunteți în valuri, sincronizați-vă respirația cu valurile.
  Atenție la dalele de pe diguri, sunt foarte alunecoase din cauza algelor (sau ce-or fi alea). Dați cu mâna sau cu piciorul de câteva ori și se curăță rapid. Feriți-vă de vegetația marină, totuși. Unele plante se rup ușor, altele mai greu.
  Citiți despre primul ajutor în caz de înec și cum se poate scoate victima din apă. Ca regulă generală, nu vă apropiați de victima care se zbate, că muriți amândoi!
  Nu folosiți improvizații, mai ales „bărci” făcute din camere de tractor, care au o tendință formidabilă de a se răsturna.
  Tratați apa cu respect, indiferent că e mare, râu sau baltă! Ca și focul, e o chestie care te poate omorî destul de repede.

 3. Cât de trist. Ce nenorocire.