G4Media.ro

Tragedia celor 31 de migranți înecați: ”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii…

Tragedia celor 31 de migranți înecați: ”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”, spune preşedintele Macron

”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron după moartea a cel puţin 31 de migranţi care încercau să traverseze canalul, transmite Agerpres. Macron a denunțat activitatea traficanților de migranți și a cerut întărirea imediată a resurselor agenţiei Frontex la frontierele externe” ale UE, potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia franceză.

Şeful statului francez a cerut ”o reuniune de urgenţă a miniştrilor europeni preocupaţi de provocarea migraţiei” şi a dat asigurări că ”se va face totul pentru a-i găsi şi condamna pe cei responsabili” de această dramă.

Preşedintele Macron a anunţat cel puţin 31 de morţi, în timp ce bilanţul precedent al poliţiei anunţa că 27 de persoane au murit miercuri în scufundarea ambarcaţiunii lor în largul coastei portului Calais, un oraş din nordul Franţei devenit punctul de plecare pentru încercările de traversări către coastele britanice.

Preşedintele Macron a făcut referire la ”reţelele de contrabandişti care, exploatând sărăcia şi suferinţa, pun în pericol vieţi omeneşti şi în cele din urmă decimează familii.”

Franţa a acţionat, împreună cu Marea Britanie, pentru destructurarea reţelelor de contrabandişti” şi ”de la începutul anului, datorită mobilizării a 600 de poliţişti şi jandarmi, 1.552 de contrabandişti au fost arestaţi pe coasta de nord şi 44 de reţele de contrabandişti dezmembrate”, a precizat preşedintele francez, adăugând că ”7.800 de migranţi au fost salvaţi”. ”În pofida acestei acţiuni, de la 1 ianuarie au avut loc 47.000 de încercări de traversare” a Canalului Mânecii, a menţionat el. (Foto: Președinția Franței)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Granitele vraiste, lipsa de vointa/putinta politica, drepturile omului care astazi in mare inseamna migratie necontrolata din lumea a 3-a fie ca vb de sua fie de _ue, astea probleme care nu sunt abordate.

 2. Câtă ipocrizie! Pai asta e rolul granițelor, să fie periculoase, să descurajeze trecerile ilegale!

 3. Putina istorie:
  La cate razboaie au fost duse intre Anglia si Franta in ultima mie de ani nu cred ca se punea problema ca acest canal sa devina cimitir pentru ca deja este unul:))
  Putem sa adaugam si Debarcarea Normandia in al 2-lea Razboi Mondial la numaratoare.
  Cred ca sunt doua tipuri de migranti:
  1) Nu vor ajutor (permanent) de la statul in care migreaza, vor sa-si inceapa o noua viata, ceea ce este perfect ok.
  2) Vor doar sa frece menta si sa primeasca ajutor de la stat, ceea ce nu este ok:)))

  Solutia: Sa se ofere doar ajutor temporar pentru cei care vor sa munceasca, sa se integreze, 6 luni de ajutor, maxim. Apoi… you’re on your own.

  • Prima categorie, 5%, a doua 95%. Nu e vorba doar de muncă, e vorba de tot bagajul pe care-l aduc indivizii ăștia care nu e necesar în Europa.

 4. La ce faună mișună în zona Calais, nu cred că va fi o schimbare reală.