G4Media.ro

Trafic îngreunat de ceaţă în Maramureș, în pasurile montane Gutâi şi Prislop…

Sursa foto: Pixabay.com

Trafic îngreunat de ceaţă în Maramureș, în pasurile montane Gutâi şi Prislop / ”Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 50 de metri”

Traficul rutier pe DN 18 prin Pasul Gutâi (900 metri altitudine) şi Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) este îngreunat de vizibilitatea redusă cauzată de ceaţă, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

„Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 50 de metri, pe DN 18, în Pasul Gutâi, între km 18 şi km 40, respectiv în Pasul Prislop, între km 140 şi km 176. Vântul suflă slab la moderat, cu intensificări. Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu un utilaj şi au răspândit patru tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu un utilaj şi au împrăştiat 10 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului pe DJ 184, zona Cavnic-Budeşti (Munţii Gutâi).

Acestea a mai precizat că CJSU Maramureş recomandă conducătorilor să circule preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să păstreze o distanţa de siguranţa între vehicule, să evite depăşirile în zonele cu vizibilitate redusă, sa folosească luminile de ceaţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...