G4Media.ro

DOCUMENTE Tovarășul procuror Tudorel Toader în arhivele Partidului Comunist: Ca membru PCR…

DOCUMENTE Tovarășul procuror Tudorel Toader în arhivele Partidului Comunist: Ca membru PCR se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă

Actualul ministru al Justiției din România, Tudorel Toader a văzut lumina zilei în anul 1960, în localitatea Vulturul din Județul Vrancea. Urmează cursurile Școlii Generale din comuna Vulturul (1967-1975), Județul Vrancea apoi pe cele ale Liceului Industrial „Unirea” din Focșani (1975-1979). Stagiul militar l-a satisfăcut în perioada octombrie 1979 – februarie 1981 la U.M. 02841 din Turnu Severin, Jud. Mehedinți.

Din februarie 1981 și până în august 1982 a lucrat ca agent de asigurări la Sucursala ADAS Vrancea. În septembrie 1982 este admis la Facultatea de Științe Juridice din Iași. Susține licența în iunie 1986 obținând nota 10 la examenul de diplomă. Este repartizat apoi ca procuror la Procuratura Locală Panciu unde își desfășoară activitatea până în 1989 inclusiv.

Pe linie politică Tudorel Toader nu a fost un simplu membru de Partid ci a deținut poziții importante în aparatul UTC și PCR. A ocupat atât funcția de secretar al Biroului Organizației de Bază al UTC la Liceul „Unirea” din Focșani (1975-1979) cât și pe cea de secretar al Biroului Organizației de Bază al Asociației Studenților Comuniști de la Facultatea de Drept din Iași (1982-1986). A devenit membru cu drepturi depline în PCR în noiembrie 1984. La 18.01.1985 Comitetul Municipal Iași al Partidului Comunist Român îi eliberează carnetul de membru nr. 3705174.

De altfel aceste date sunt consemnate de el însuși în autobiografia din 30 martie 1989: „În perioada 1982-1986 am urmat cursurile de zi ale Facultății de Drept-Secția științe juridice din Iași. În perioada facultății am îndeplinit funcția de secretar al biroului organizației ASC de an”. (…) „Tot în timpul facultății, în luna noiembrie 1984, am fost primit în rândurile Partidului Comunist Român, fiind titularul carnetului de membru nr. 3705174, eliberat la 18.01.1985 de către Comitetul Municipal Iași al Partidului Comunist Român”.

În perioada 1986-1989 este membru al Organizației PCR-Justiție la Procuratura Locală Panciu. Structura PCR a Procuraturii Locale Panciu se subordona pe orizontală Comitetului Orășenesc Panciu al PCR iar pe linie verticală Sectorului Pentru Probleme Speciale Vrancea al PCR care dirija și controla activitatea organizațiilor de bază ale Securității, Justiției, Miliției și Armatei.

Destoinicia cu care a muncit pentru implementarea directivelor Partidului a determinat conducerea Comitetului Orășenesc Panciu a PCR să îl propună pe Tudorel Toader pentru a ocupa funcția de secretar al Biroului Organizației de Bază Procuratură-Justiție, în august 1989. Mai mult, după frecventarea cursurilor Universității Politice de Conducere în 1989, comunistul Tudorel Toader este încadrat ca propagandist PCR la cercul de învățământ politico-ideologic de la Consiliul Popular al Orașului Panciu.

Fapt interesant, actualul ministru al Justiției, a finalizat cursurile ideologice de la Universitatea Politică de Conducere cu nota 10, dovedind astfel că și-a însușit cu temeinicie tezele marxist-leniniste. Analizând „concepția PCR, a tovarășului Nicolae Ceaușescu cu privire la necesitatea înfăptuirii unei unități noi a partidelor comuniste și muncitorești” acesta consemna:

„Unitatea de acțiune în construirea socialismului și comunismului există și trebuie să se dezvolte în cadrul condițiilor concret istorice ale fiecărei țări, ale fiecărui partid comunist de guvernământ. Nu există șabloane … se pot trasa direcții de urmat pentru toate țările socialiste dar nici una dintre ele istoricește nu poate renunța la principiile fundamentale create de Marx, Engels, Lenin și de toată practica revoluționară.

Dezvoltarea în continuare a socialismului nu poate consta în a împrumuta forme și modele ale societății capitaliste ci trebuie să reevalueze calitativ formele și metodele societății socialiste”.

O altă temă analizată de Tudorel Toader a fost „Crearea unui nou sistem democratic de conducere a societății, unic în felul său, care asigură participarea întregului popor la conducerea tuturor sectoarelor de activitate, la înfăptuirea politicii interne și externe a Partidului și statului nostru socialist, realizare de importanță istorică a Epocii Nicolae Ceaușescu”.

Tovarășul procuror comunist vorbește despre „o serie de organisme ale democrației muncitorești care prin activitatea lor să realizeze principiul fundamental al conducerii societății noastre socialiste de către toate categoriile de oameni ai muncii. Acest mod de angajare a participării maselor populare la conducerea societății se subsumează în țara noastră principiului de maximă generalitate al înfăptuirii socialismului cu poporul și pentru popor”.

„O altă modalitate de participare a oamenilor muncii la actul decizional este consultarea periodică prin referendum, în problemele cele mai importante și prin marile adunări populare organizate de secretarul general al partidului” (adică de Nicolae Ceaușescu).
Cu alte cuvinte, tovarășul Tudorel Toader ne spunea în 1989 că întreaga putere se afla în mâinile poporului. Teoretic da…..practic….toată puterea era în mâinile dictatorului Nicolae Ceaușescu și a celor din preajma lui.

Ca și comunist, Tudorel Toader se bucura de aprecierea colegilor săi de muncă de la Procuratura Panciu. De exemplu un procuror, membru PCR în cadrul organizației Procuratură-Justiție, care figurează în perioada 1987-1989 și ca „S.A.” (sursă aprobată) în rețeaua informativă din Panciu a locotenent-colonelului Bulăreanu Gheorghe din cadrul Serviciului I (informații interne) al Securității Vrancea, a făcut o caracterizare pozitivă colegului Tudorel Toader la 30 martie 1989: „Arat că din luna septembrie 1986 îl cunosc pe tovarășul Toader Tudorel, procuror în cadrul aceleiași unități de procuratură ca pe un coleg bine pregătit profesional și politic cu comportare corectă și demnă în familie și societate.
În cadrul organizației de partid a avut atitudini critice și autocritice participând activ la dezbaterea problemelor puse în discuție”.

Atașamentul lui Tudorel Toader față de politica PCR rezultă și din caracterizarea făcută de secretarul principal al Procuraturii Locale Panciu, Popa Ștefan, membru PCR din 1967: „Cunosc pe tovarășul Tudorel Toader din luna septembrie 1986, de când a venit în această unitate de procuratură în funcția de procuror ca pe un tovarăș bine pregătit profesional și politic. Are o comportare foarte bună în familie și societate. Ca membru PCR se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”.
Faptul că oameni cu conexiuni directe cu fosta Securitate și cu vechime în Partid îi apreciau activitatea pe linie politică ne arată că Tudorel Toader era un om de încredere al regimului comunist din România în fruntea căruia se afla dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Sursa: Bogdan Constantin Dogaru

Notă: Bogdan Constantin Dogaru este licențiat al Facultății de Arhivistică din București, promoția 2004, specializarea arhivistică-istorie; absolvent în 2008 al cursurilor de master (specializarea arhivistică contemporană) la aceeași facultate; autor al unor lucrări, studii și articole despre istoria evreilor, istoria societății civile (societăți, asociații, cluburi) și istoria serviciilor secrete.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

143 comentarii

 1. Combate bine tovarasul.Stiam eu.

 2. Gunoi a fost, gunoi a ramas.

 3. Atitudinea de sluga comunista a fost deprinsa de mic. Mare jigodie!

 4. candideaza la presedintie sigur

 5. ce-ai facut bobitza?
  pai si tu jucai pacanele cu ilici?
  ..jania ta de panarama comunistoida.N-au apucat sa te impuste la Revolutie…scuteai Romania de perioada asta mizerabila in care infractorii conduc oamenii cinstiti si-si dau dau legi cu dedicatie.

 6. Cu porci ca asta la conducerea tarii, nu vom fi o democratie niciodata.
  De aia PCR si membrii lui de partid trebuiau exclusi din politica inca de la revolutie.
  Parca am condamnat comunismul la tribunal. Macar din acel moment trebuiau toti eliminati de la conducerea tarii.

  • Au luptat pe viata si pe moarte sa ramana tot ei la putere

  • „Recunostinta vesnica” lui Ilici si gastii lui pentru Punctul 8 de la Timisoara si pentru Mineriade!
   Mama lor de hoti, ca de-aia suntem ultimii din Europa si de 2 ani suntem fututi pe toate partile de haimanalele de la putere!

 7. Om cu experienta, dedicat libertatilor si democratiei inca din tinerete. Cum altfel daca e sluga la psd?

  • inca mai are carnetul cu secera si ciocanul, il vizeaza tovarasul dragnea lunar.

 8. Si de ce va mirati asa? Credeati ca a fost vreun dizident? Sa fim seriosi! Asa ne trebuie daca nu am fost de acord cu punctul 8 de la Timisoara. Din pacate, astia au facut si pui.

 9. De aceeasi i-a fost foarte usor sa schimbe „PARTIDUL, CEAUSESCU, ROMANIA” cu „PARTIDUL, LIVIU DRAGNEA, ROMANIA”. Restul melodiei ramane.
  P.S.: pentru cei care nu au apucat, sa caute pe YOUTUBE ca sa bage la cap despre ce vorbesc, despre ce putem sa devenim.

  • „De aceea…”, lua-mi-as celularul in sula.

  • Honest mistake. Ai auzit de autocomplete pe tastatura telefonului? O poate lua razna câteodată. You little grammar Nazi…

  • Mara ce ai scris tu acolo ? Citez pe ce ai scris * (de aceea lua-mi-as celularul in sula )* ??
   Cum vine asta ?

  • Razvane, nu observasi puncte-puncte si virgula. Incerc sa fiu cat pot de corect dpdv gramatical. Tastatura asta in lb engleza imi da de furca, imi schimba cuvintele etc.

 10. Asadar din spirit de initiativa a dat iama printre spalierii din vie, acuzand in stanga si-n dreapta pe orisicine era vazut ducand la gura vreun bob de strugure…!

  PS. Coincidenta dracu’, unul e nascut la Gratia si se afla doar la un pas de a-si intalni destinul scris in frunte, iar celalalt e nascut la Vulturu si as putea sa fac pariu ca va ajunge hrana pentru rapitoarele înaripate din Madagascar

 11. Pe mine cel mai tare ma uimeste ca omu’ cica cunostea engleza si franceza.

  Le-o fi uitat?!

  • Cred ca era gresit CV-u’ sau ce era ăla: er sigur vorba de „iengleză” și „francieză”… Cu totul „altcieva”!

 12. Jigodia asta comunista da lecții de democrație Europei !

  • Da, suntem in Kafka sau Orwel. De-asta vorbeste o perfecta limba de lemn, de cate ori apare la declaratii. Cred ca l-ati vazut cu totii, are un stil tipic sedintelor de partid comuniste. In ultima vreme, toate iesirile lui impotriva procurorului Lazar, care se pare ca e greu de demis, au tonul si maniera care se folosea la infierat tovarasii, in sedintele de partid. Eu nu am luat parte la vreo sedinta, ca n-am fost membru de partid, insa are Marin Preda in cateva romane niste exemple de dialoguri dementiale : vorbit apasat si rar, impartit in silabe ca sa accentueze, folosit multe sinonime ale cuvintelor importante, tot pentru accentuare, repetat lucrurile pentru insistenta si persuasiune, ca sa convinga. Asta e tehnica limbii de lemn, forma oficiala de comunicare in dictaturi.

  • Pentru multi care stiu,dar si pentru cei care nu stiu,inainte de 1990 daca nu erai inscris in UTC,PCR ,nu aveai sanse sa te realizezi prea mult. Uneori erai bagat obligat ,altfel erau urmari. Tudorel Toader este un om care stie ce inseamna legile,iar mizeria asta aparuta este doar sa-l denigreze,pentru ca nu este de acord cu multe mizerii si sa poata scapa procurorul general de a nu fi demis. Marele procuror general murdareste tot. Nu mai va luati dupa toata mizeria celor ce publica asa ceva.

  • Nu, Dano, ne luam dupa tine!

  • Da Dana, așa e, uneori în comunism erai obligat să faci unele compromisuri, dar să te mânjești cu căcat la gura ca nea Toderică nu te forța nimeni, doar propriul caracter infect.

  • Alo, Dana! Nu te supăra, dar conectează și creierul atunci când emiți păreri…

  • cine sa gasise sa vorbeasca de pareri, trolul de Violet. mars ma!

  • Andrei,

   Te-a trimis partidul să repari onoarea gunoaielor pesediste slugi la Dragnea sau ești de capul tău? Întreb pentru că devii amuzant. :))

  • da Danuta, nu ne luam dupa dovezi, ne luam dupa ce vrei tu, ca esti cea mai tare din parcare.
   uite, pentru cultura ta generala, erau milioane neinscrisi in UTC sau PCR si n-au murit de foame. in privinta”realizarii” asta e ceva atat de relativ ca e clar dupa ce logica operezi tu daca pentru tine asta e motiv sa fi fost in PCR.

  • Dana si primul andrei,
   Si acum cine-l forteaza sa manance cacat cu polonicul? Pe vremea aia o fi fost fortat sa se inscrie in piecierie, si asa se iesplica combativitatiea, am inteles.
   Dar acum? Cum se iesplica lupta indarjita pentru ieliberarea infractorilor de ambe sexe?

  • Ooo, vai, dar chiar nu găseam alți profesioniști pentru poziția de ministru al justiției! Trebuia să avem un sociopat cu state vechi de plată în pcr, de care am vrut sa scăpăm în ’89.
   Much logic you have!

 13. Astia comunisti nu prea le au cu inteligenta artificiala. O sa ramana in istorie ca un soi de virusi

  • Vor, nu vor, or să rămână în istorie că o molima. ciuma roșie a făcut mai multe victime că ciuma neagra, bubonica.

 14. Trebuie „săpat” mai mult în arhivele tribunalelor din județul Vrancea,am certitudinea că vom afla chestii abominabile despre procurorul comunist Tudorel Toader,cadru de bază și de mare încredere al PCR (pe orizontală) și al Securității(pe verticală).

 15. Tovarășul Toaderovici, comisar al poporului. Al poporului pesedealdeudemereminoritațist. Puneți-i pe țeastă șapca lui Lenin și spuneți-mi că greșesc!

 16. Probelema Tovarasului si G4 Media.RO este crima si mafia romaneasca de astazi.

 17. cea mai interesanta perioada este cea dintre 1979 si 1982, cand, dintr-un absolvent de liceu industrial la tara, care nu a reusit sa intre la facultate si a facut armata lunga din 1979 pana in 1981, apoi a lucrat ca agent ”de asigurari” pana in 1982, apoi a intrat la drept, cursuri de zi, unde era o concurenta de 20 pe loc, devansand, el care nu mai avea treaba cu scoala de trei ani, o multime de proaspeti absolventi ai liceelor de elita!
  in acea perioada a invatat bubosul ”jocul”!

  • Ai dreptate, aici se ascunde ceva dubios. Citeam si pe Newsweek, si ei s-au ocupat de tineretile bubosului, si spuneau ca respectivul liceu in 1975 era teoretic, dar devine liceu industrial in 1977. Termina in 1979, face armata lunga, adica 1 an si 6 luni, apoi se angajeaza la Adas, iar anul urmator intra la drept. Am un var care a facut dreptul cam atunci, si-a dat la drept de vreo 5 ori pana a intrat. La drept se sustinea examen la : istorie, economie politica si limba romana. La economie politica era bun din liceu, chiar se duce la olimpiada, sa zici ca invata de rupe(metoda era de invatat pe deasupra), si ia nota mare, dar se intra cu peste 9,5 la drept. Ar fi trebuit sa ia nota foarte mare si la romana si la istorie. Nu stiu, zau, mai ca l-as crede pasibil de ceva ajutor ocult.

  • O fi facut armata la ochi albastri si l-au lansat pe orbita

  • Dar chiar asa? Cum dracului a reusit ala, cu liceu industrial, sa se angajeze dupa armata la ADAS? Cine a trait pe vremurile alea stie foarte bine cum mergeau lucrurile la fortele de munca. Si aia cu facultati ajungeau greu pe un post la ADAS. Iar treaba cu facultatea e si mai dubioasa. Cred ca toata lumea stie ca cei care intrau in anumite structuri (obligatoriu cu origini sanatoase) erau promovati si trimisi sa faca scoli superioare.

  • probabil din perioada aceea , ciupercarul are niste pacate cu care este santajat de actualii neocomunisti din psd, altfel de ce ar executa orbeste ordinele penalului de Teleorman.

  • Kafka, tu ai dreptate. M-am dus sa citesc iar in articol : asta e lasat la vatra in februarie 1981, si tot in februarie 1981 se angajeaza la Adas, adica in aceeasi luna, imediat cum iese din armata. Eu terminam liceul in 1982, dadeam la facultate(ASE), picam, si incercam in toamna sa ma angajez. Cu chiu, cu vai, cu slujbe, reuseste sa ma angajeze tata, si nu in Ploiesti, ci intr-o comuna Boldesti-Scaieni, la 12 km de Ploiesti, la o Baza Tubulara de reparatii utilaj petrolier(tata a fost inginer de foraj). Orasele erau inchise, gaseai foarte, foarte greu servici, ploiestean oarecare fiind, si la fel era situatia si in municipiul jud. Vrancea, Focsani, sunt convinsa. El era din Vulturu, adica dintr-o comuna, cineva l-a ajutat sa-si gaseasca imediat servici in oras, la Focsani, la sucursala centrala Adas. E cu ochi si cu sprancene. Poate neamuri de prin Vulturu ajunse bine prin Focsani, sau si mai sus, pe la Bucuresti, ori ajutor ocult, cum spuneam si anterior.

 18. Perfect … acum se stie public cine este omul … un om cu initiativa (in ce sens si cu ce scop avea aceste initiative?), cu toate „caracterizarile” de rigoare, inclusiv de la baiatul caruia ii era subordonat pe linie „informativa”, col. Bulareanu Gheorghe.

  Dar stiti care e tragedia?
  Acest „mare profesor” a avut grija sa invete generatii de studenti in drept … va imaginati ce i-a invatat tovarasul? Pai cam asa ceva: „…se pot trasa direcții de urmat pentru toate țările socialiste dar nici una dintre ele istoricește nu poate renunța la principiile fundamentale create de Marx, Engels, Lenin și de toată practica revoluționară”.

  Iar „practica revolutionara” o gasiti aici: https://www.facebook.com/notes/centrul-de-consultan%C8%9B%C4%83-istoric%C4%83/eugen-alim%C4%83nescu-declara%C8%9Bie-din-data-de-2-iulie-1954/322367531731963/

  • Credeam ca omul zice ce zice la comanda. Dar nu-i asa, m-am inselat. Omul chiar crede ca legile pe care vrea sa le propuna referitoare la justitie sunt bune!!! Comunismul i-a intrat in adn. Si da, tragedia este ca a „scolit” multi tineri, dar si ca il platim cu 57.000 roni pe luna!!! Cum mama naibii putem suporta/accepta asa ceva?

 19. Tudorele, tărfa de om ce esti.

 20. mic copil pe langa procurorii comunisti si nomenclaturisti macovei monica luisa (participanta activa inclusiv la inabusirea mineriadei din ’90), lazar augustin si lascu ioan (tatal lui 4%).

  • stupid, tu ai citit articolul????
   dar aberatiile de le-ai scris le-ai citit? cum adica inabusirea mineriadei???? pai ce, mineriada era ceva legal? au omorat oameni nevinovati, BOULE!
   VACA CE ESTI! sper sa suferi toata viata pentru ce aberatii scrii.

  • Vrei sa bagi ceva prin gard dar se incapataneaza sa stea … flasca? Iti recomand sa inghiti pastila albastra, chit ca risti sa ai probleme cu dantura…!

  • Cara-te, bai postacule! N-aveti loc de Monica Macovei, fir-ati ai dracului, ea a pus la punct DNA, si tot efortul ei este si Parchetul European. Acest om reprezinta cea mai buna dovada ca si inainte de ’89 dreptul putea scoate profesionisti si magistrati de cariera, dar numai daca aveau caracter, nu javre infecte ca bubosul.

  • Tâmpitule, hA3naua ți-a spălat rău de tot bruma de neuroni din dotare…
   Așa dar, băi fleașc, du-te și te spânzură!

  • in articol spune clar ca bubosul a fost procuror comunist.
   ”ievaluandu-i” cv-ul, reiese ca toata cariera si-a facut-o ca politruc, securist si sluga umila a pcr-fsn-psd.

 21. Unde ești tu dănuțe dănuțe sa ne explici într-o parabola, cum numai tu știi, că de fapt negrul e alb?

 22. andrei: bai fiu de curva, nenorocita de macovei, fiica ofiterului de securitate vasile gherghescu, a bagat studentii si ceilalti manifestanti in beciurile militiei, ca sa fie batuti, ea fiind procuroare la sectorul 1. minerii si militia „arestau”, macovei&co terorizau.

  • Ai mintea…flasca de la propaganda pesedista…! Arata-mi macar unul care sa fi suferit de pe urma interogotoriului practicat de Macovei si sunt gata sa-l mananc cu fulgi cu tot…!

  • fiu de curva e tac-tu care a creat asa un cretin.
   bati campii atat de rau ca nici nu mai stii ce vorbesti. jet.

 23. Nu e relevant. Daca erai prieten cu raportorul el isi risca libertatea daca scria numai de bine. Avand in vedere generalitatea raportarilor inclin sa cred ca se intelegeau bine ai era relativ neutru tovarasul fara mari realizari comuniste. O fi el marsav acum, dar istoricul din articol nu indica un turnator securist cu un om care isi vedea de treaba si din cand in cand dadea cu subsemnatul. Nu comparati cu Voiculescu desi acum e sclavul lui. Averea e cea care-i da de gol pe adevaratii sforari turnatori securisti…

  • Nu despre rapoarte vorbim ci despre cum dracului a ajuns asta dupa un liceu industrial si o armata la Turnu Severin, brusc, sa fie angajat la ADAS, sa intre la o facultate de top etc. Asta e intrebarea…

 24. Ar trebui sa primeasca documentele astea insotite de o traducere toti ministrii de justitie din tarile UE. Trebuie sa stie si ei ce fel de ticalos conduce in mod abuziv (justitia nu mai este independenta) destinele justitiei din Romania. Sa stie si domniile lor ce fel de pramatie indrazneste sa o critice pe Laura Codruta Kovesi, fostul sef al DNA dat afara de Tudorel Toader pentru ca deranja coruptia din Romania.

 25. Bine zice Malin Bot, Tudorel sluga model! :))

 26. Sa se trimita articolul tuturor ministrilor de justitie din UE.

  • Taci…! Nu-ti dai seama ce faci…!? Daca vor vedea teza din anul intai, colegii din Comisia de la Venetia, oare nu-si vor lua lumea-n cap, constienti fiind ca au strans la piept pe unul plin de bube-n peste tot…?

 27. Problema acestui individ este prezentul nu trecutul. Procurorii, avocotii si judecatorii refuza cauzele contra mafiei institutionale.

 28. Ar merge acum si o ancheta jurnalistica la Panciu, sa povesteasca localnicii cum l-au fugarit cu furci si topoare pe Tudorel Toader care a fugit direct la Iasi ca sa-si gaseasca scaparea. A avut apoi grija de el tovarasul fost prim secretar de la Iasi si coordonator post-revolutionar de mineriade si de partide post comuniste purtand diverse denumiri. E vorba de un batranel cu nasul coroiat si gura dintr-o ureche in alta, im scapa pentru moment numele lui.

 29. Abia acum am vazut cum se denumeste primul document: „SITUATIA privind incadrarea PROPAGANDISTILOR in cercurile de invatamant politico-ideologic de partid in anul de invatamant 1989-1990”.

  Va dati seama?
  Cum spune omul cand se intalneste cu jurnalistii: „unii spun ce stiu, iar eu stiu ceea ce spun?”
  Dragilor, nici nu stiti cu cine aveti de-a face …

  Scaraoţchi®, slabut nene … pe Ilici l-ai scapat, p’asta l-a scapat…

  • Recunosc sunt vinovat…M-am ferit de orele de Economie Politica ca de dracu’, iar cum Ilici si Buborel doar pe astea le frecventau, nu ne-am intersectat….

 30. Ei, ei, măi băieți !
  Închipuițivă cum ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi aplicat Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara.
  Două jeguri maxime nu ar mai fi influențat atât de negativ 3 generații, a părinților noștri a noastră și a copiilor noștri.
  Vorbesc despre, desigur, iliescu și toader.
  Punctul comun al celor două grețoșenii este că au dat Țara pe mâna infractorilor.

  • @Ionic,

   Inr’adevar, aveti perfecta dreptate. Miza evolutiei Romaniei (Democratie vs Democratie „Originala) a fost acest Punct 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
   Cei care au crezut si s’au luptat pentru instalarea ei, au realizat in iunie 1990, ca poporul roman, cei 74% dintre cei cu drept de vot, nu doreau asta, votand FSN/Iliescu.
   De aceea a fost prima mare emigratie, cea din 1990, 1.000.000 de persoane.

   Si toti, absolut toti cei care au plecat, au facut’o din lipsa unui viitor in totala ruptura cu PCR si mentalitatea PCR. Iar viitorul Romaniei, le’a dat dreptate, nimic, absolut nimic neschimbandu’se (din pacate)

   Numai timpul, va mai putea (poate) schimba lucrurile. Pin decesul tuturor celor cu mentalitatea tipica „PCR”. Poate…

 31. Ce jeg comunistoid de om, acest gunoi bolsevic nu are ce cauta intr-un guvern nici macar in funcția de spălător de wc-uri…

 32. Nascut in 1960 si facut membru de partid al Partidului Comunist Roman in 1984?
  In facultate, nu te „facea” nimeni membru de partid, trebuia sa ceri sa devii.
  Nu te lua nimeni cu arcanul si te silea sa devii membru PCR.

  Un jalnic lingusitor, de tanar. O lichea, care spera sa devina sef prin simpla aderare la PCR.

  Iar acum, ministrul justitiei, in Romania „democratica”.

  Ori sunt eu nebun (ceea ce se poate) ori este ceva foarte putred, in Romania actuala. Pacat de cei cinstiti, care au nesansa sa traiasca inca in Romania. Nu cred ca imi pot imagina, cata frustrare se poate acumula in sufletele celor cinstiti.
  Suntem alaturi de voi. Uniunea Europeeana, este alaturi de voi.
  Pala la urma, toate spurcaturile PCR&Co vor muri. Mai trebuie inca 30-40 de ani.

  • Din pacate, așa e. Greu scăpăm de ei.

  • Aceasta jigodie venita pe lume in Vulturu, trebuia s-ajunga sus musai, el s-a avantat ca un vultur in vehicolul care-l putea propulsa pe scara sociala – UTC, UASC, PCR. Materia economie politica se facea in clasa a XI-a, i-a fost draga din prima, ajunge la olimpiada cu rezultate foarte bune(spune newsweek). Eram a XI-a in 1981, si-n liceul meu Mihai Viteazul din Ploiesti, n-am avut niciun coleg care sa se duca la olimpiada la economie politica, ne duceam la matematica, fizica, romana, chimie, poate si biologie(medicinistii), insa de unul n-am auzit cu economie politica. Cu siguranta ca a fost turbat sa intre in UTC, si-n armata s-a instruit in linia propagandei comuniste, pregatindu-se intens pentru frumoasa zi in care ar fi devenit membru de partid. In facultate, ajunge abia in anul III membru de partid, ceea ce arata ca nu era cine stie ce bun la carte. Daca ar fi avut note mari, peste 9, ar fi intrat mult mai repede. Mda, nimic altceva decat un mediocru, si-un comunist de omenie. O scarba de om, imi pare foarte bine ca este expus, cred ca a turbat cu toata lumina reflectoarelor pusa pe tineretile sale comuniste.

  • Gabriela, foarte corect comentariu!

  • @Gabriela,

   Cunosc exact aceasta perioada, depaorece sunt de aceeasi varsta cu TT.
   Ca sa fii secretarul BOB al UTC in liceu, trebuia sa fii de o nemernicie totala. Nimeni nu se gandea la asta, licean fiind. Eram toti facuti UTCist, e adevarat, insa sa devii secretarul BOB, trebuia sa ai in tine, dorinta de a fi rau. Rau cu ceilalti. Intre 14 si 18 ani, nu ai ganduri de a fi politician, membrude partid, etc. Doresti libertate, amuzament, muzica, arta, distractie, etc.

   A fost, si ramane o sluga si, ca orice sluga, care stie foarte bine cat de putina valoare are, incearca sa fie mai „vataf” decat ceilalti. In cazul lui, nu este „vataf” in adevaratul sens al cuvantului, este doar o simpla sluga, o carpa.
   Care incearca sa isi dea o imagine de „independent”. Pentru ca in forul sau interior, stie exact cat rau face Romaniei si cat de slugarnic este comportamentul sau. Jalnic. jalnica viata a avut, are si va avea.

 33. Nu spuneti nimic de arhivar?! De ce arhivarul scoate documente doar despre cine vrea el?! Mai sunt si altii si altele de varsta ca tudorel si aia sunt tinuti curatei pana la noi dezordine!!!

  • Bai cumetre, citesti pe diagonala si comentezi pe pustii, sau postacesti, prapaditule. Iata cine este arhivarul, citez :
   ”Bogdan Constantin Dogaru este licențiat al Facultății de Arhivistică din București, promoția 2004, specializarea arhivistică-istorie; absolvent în 2008 al cursurilor de master (specializarea arhivistică contemporană) la aceeași facultate; autor al unor lucrări, studii și articole despre istoria evreilor, istoria societății civile (societăți, asociații, cluburi) și istoria serviciilor secrete.”
   Baiatul este istoric, si studiaza arhivele, ca de-aia sunt bune arhivele, ca sa stim cine ne conduce si ce-a fost, de ne duce-n hau pe toti si-o intreaga tara.

 34. Foarte tare arhiva. Prietenii stiu de ce…

 35. Da, a fost comunist.
  Da părinții și bunicii voștri au fost?
  Să-i lichida pe toți.

  • Nimeni nu cere lichidarea lor, nici a lui. Simpla aplicare a punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
   Pot trai bine merci, insa nu in functii politice, nu in administratie.

  • Au fost comunist cei care au vrut sa fie comuniști, e adevărat că te puteai trezi cu carnet de membru fara sa vrei, dar puteai alege: să-l bagi in buzunar sau să-l faci pierdut în primul tomberon.

 36. O fost o slugă ordinară, chiar daca a fost membru în PCR, lucruri rele nu cred că a învățat, atunci se construia o țară, stați liniștiți , că ideologia socialista nu o pune in practica, (ne-ar fi prea bine), el pune in practica „ideologiile” jafului, minciunilor și și de lingău a lui DraCnea !

 37. Operațiunea „marea demascare” ! Ia puneți voi, pe trei patru coloane caracterizările membrilor de partid comunist la care să adăugați pe dl . Șora, dna. Macovei, dl. Lazăr să vedem ce și cum.

  • logica de troll prost. (pleonasm dar voi oricum nu stiti ce e ala). ia sa punem:
   https://www.libertatea.ro/stiri/mihai-sora-a-fost-turnat-la-securitate-de-propriul-fiu-2056571

   deci a fost turnat de propriul fiu, nu ca ar fi turnat el. hai ca daca pun pentru toti e clar ca minti. dar de ce sa muncesc eu pt tine?

  • @andrei Conținutul răspunsului dat reflectă fie măsura capacității de (ne)înțelegere a textului scris pe care unii o numesc analfabetism funcțional, fie faptul că postezi după operațiunea de „igienă” zilnică numită „spălare pe creier”.

  • cocos, lasa-te de goange ca tu esti inca la gradinita. ai auzit si tu la lidera te de analfabetism functional si repeti ca papagalul. minti ca o mangafa si mai mai si tupeul sa continu.
   adica tu lansezi tot felul de minciuni FARA NICIO LEGATURA CU ARTICOLUL si dupa aia tot tu tipi de spalari pe creier. singurul analfabet functional dintre noi 2 e clar ca esti tu la cat de prost stai cu logica.

  • Tovarasu’ pu.liță mereu la datorie!
   Sa traiti!….si s o beliti!

  • Esti atat de jalnic!

 38. Sunteți aici cu ordin pe unitate – unii sa îi facă dosarul omului, alții să îl publice și alții să îl înjure. Treaba merge conform planului făcut de Securitate. Nu uitați să treceti pe la casierie, v-au intrat banii.

  • Bai javra infecta, ce facem noi aici este asanare morala si-un strop de proces al comunistilor de ”omenie” care ne conduc. Chiar am sa sugerez G4 Media sa ne faca aceeasi informare cu privire la : ILIESCU, MELESCANU, DAEA, ANDRONESCU, NASTASE, PETRE ROMAN. Ca sa putem si noi intelege cum de-am ajuns sa fim condusi tot de ei, dupa 30 de ani de la Revolutie, cand au murit oameni in tara asta pentru libertate!

 39. In acele vremuri cei ce invatau bine trebuiau sa se faca membru de partid pentru a promova in functii. Soarecele acela de maculatura nu a descoperit nimic deosebit, a facut un master degeaba, trebuia sa stie asta. Voi, cei netraitori in acele vremuri, habar nu aveti, va luati dupa nulitatile acelor ani, ce nu au fost capabili sa fie facuti nici UTC-isti, daramite membri de partid. Membrii de partid au fost milioane de cetateni, au creat in 30 de ani tot ce nu ati fost voi si nulitatile noastre in stare sa distrugeti in acelasi numar de ani. Singura, justitia este cea cu care va puteti lauda ca ati reusit sa o distrugeti. Spor in ceea ce faceti!

  • Bai cumetre comunist, nu e deloc asa, nu te baga nimeni in partid cu forta, nu mai dezinforma. Cine dorea sa parvina, dinu paturica adica, ala se repezea sa intre-n partid. Tata n-a intrat toata viata lui in partid, si-a ramas sef serviciu foraj, si n-a murit deloc ca n-a ajuns director, cu toate ca facea treaba directorului, un politruc incompetent. De ce? Pai sa-ti spun de ce : tata avea dosar prost la partid, ca bietul tataie avea bacania din satul Jilavele, si-a fost trecut la chiaburi. Tatal meu s-a dus si s-a angajat dupa liceu, la o sonda din Moldova, unde a lucrat ca sondor 7 ani, si-a fost asa capabil, ca l-au trimis la facultate la IPG Ploiesti. Javre lingacioase din sat au venit si-au depus denunturi ca sa-l dea afara din facultate, ca n-are origine sanatoasa, adica tataie fusese chiabur. Sictir, mai nenorocitilor, sa putreziti in iad aia care aparati comunismul si pe comunistii de ”omenie” din tara asta.
   Au fost 4 milioane de comunisti in Romania, din 22 de milioane de oameni. Imi spui ca s-a facut si s-a creat, si ce-ar fi trebuit, sa ramana tara ca-n ’45? Da’ unde este vestul Europei in acelasi timp, nu te uiti? Pe noi ce ne tine pe loc? Pai sa-ti spun eu – voi, javre comuniste, care nu mai muriti, si va inghesuiti la conducere si la furat, cu obraznicie!

 40. Articolul și pozele cu ,,realizările și adeziunile” tovarasului cu fata de ciupercar, TT, ar trebui publicate și transmise zilnic de mass-media care mai face opoziție.

 41. TT este un rapciugos (si la figurat, nu doar la propriu). La fel si rebuturile umane care- l apara si il sustin.

 42. 1. Secretari de UTC sau/si activisti UASCR erau numai cei mai buni elevi/studenti la invatatura.
  2. Procurorii sau/si judecatorii erau alesi dintre primii 10 absolventi ai facultatilor de drept. Restul ajungeau juristi la CAP, BJATM, IAS, SMT, etc.

  • Ce poti cere unui muist de pensionar?Sa aiba dinti de cauciuc ca sa nu zgarie?
   Ai ba nea vitan sandu?
   Tine ciocu deschis!

  • Total gresit! Secretari de UTC si membri erau cine „trebuia”. Stiu o groaza de elevi (de atunci) straluciti la invatatura, cu olimpiade castigate, care n-aveau nicio treaba cu partidul „luminos”. Sefi si conducatori ajungeau bagaciosii. Cei care invatau cu adevarat nu aveau timp de activitatile PCR, hai sa fim seriosi. Mai sunt si altii de varsta matale, Vitan Sandu, si stiu si ei cum se promovau comunistii inflacarati, cum luau note ca sa dea bine la partid. Lasa-te bre de comentarii ca le dai in gard. Te-ai gandit ca Rudotel al tau a luat 10 la licenta pentru ca asa trebuia nu pentru ca asa merita, sa fie printre primii ca sa ajunga unde trebuie?

 43. PSD a pus in functie pe actualul ministru al Justitiei romane T. Toader care avea in 1989 deja state vechi de plata ca procuror si membru de partid cu functii de conducere inca de pe vremea cand era sef ASC in facultate. PSD facea galagie ca LC Kovesi ar fi fost procuroare comunista desi aceasta avea in 1989 doar 16 ani. Iata ce inseamna dezinformarea tipic comunista care nu se bazeaza decat pe ignoranta majoritatii populatiei romanesti!

 44. Ma tot intrebam de unde a aparut acest jeg de om, de cand l-au pus ministru. Acum mi-e clar. Va dati seama cati de-astia mai sunt? Niste lichele, slugi borate, care abia asteapta sa le propulseze cineva sa-si verse veninul pe toti cei care ii dezaproba si sa arate el cine e si cat de destept e (in mintea lor chiar sunt niste somitati, cand, pentru noi, cei onesti, nu-s nici macar gandaci). Oricum, timpul ii rezolva si pe astia, unul nu va scapa… isi dau ei legi acum sa scape de unele si, dupa ce vor pleca, ii vor gasi cu altele. Se cred eterni…

 45. INCLINAREA SCRISULUI
  …………………………………………………………
  Inclinarea spre dreapta este specifica oamenilor activi, grabiti, iubitori si incurajatori, dornici de comunicare dar deseori manipulativi, cordiali sau bagareti.
  Inclinarea spre stanga indica o directionare catre mama sau trecut. Se intalneste mai des la femei, la persoane marcate de un dezechilibru in relatia cu parintii exprimand emotivitate, rezervare, nevoia de sinceritate fata de sine. Deseori apeleaza la resentimente cand sunt fortate sa-ti asume angajamente.
  Scrisul drept, neinclinat indica independenta, autocontrol; specific persoanelor rigide, metodice.
  ………………………………………………………………………

 46. Exista vreun oartid care are in programul de guvernare , LEGEA LUSTRATIEI ? Sunt foarte inreresat !!!

 47. Dana, cred că trăiești pe undeva prin Africa Centrală. Alfel ,procurorul general nu putea să te mânjească decât pe tine cu ceva din hazna pe la nas. Vorbești că o paparudă.

 48. Dupa 1989, in fabrica in care lucram toti cei care fusesera lenesi sau prosti i-au acuzat pe cei harnici si desptepti ca au fost complicii comunistilor si de-aia au avut caracterizari bune, in schimb ei au avut caracterizari proaste pt ca erau impotriva partidului. Aveau dreptate: cine era lenes inainte de 1989 contribuia la subminrea economiei si societatii comuniste, deci trebuia felicitat!

 49. Si Monica Macovei a fost, care e faza ca a fost si Tudorel?

  • Nu toti profesionistii comunisti, inclusiv procurorii au fost slujitorii partidului unic. D-na Macovei nu face parte din „gasca” lui Tudorel.

 50. Ce s-a uitat voit a se spune in paranteze sau la sfarsit,este faptul cunoscut, ca majoritatea partidelor nascute la revolutie sunt alcatuite din 99% fosti comunisti si 1% utc-isti.Acesti utecisti au ajuns astazi conducatorii Romaniei,indiferent ca sunt pesedei,penelei,pemepei sau mai stiu eu ce alte scursuri de partide.Cei nemanjiti cu aura comunista nu pot promova ,deocamdata,in Romania decat cu ajutorul fostilor comunisti/utecisti,exemplul graitor fiind domnu Ciolos.Alegeri fara implicarea fostelor structuri comuniste,in Romania,vor avea loc atunci cand cea mai mare parte a contemporanilor v a fi dusa la loc cu verdeata,unde durerea si memoria vor fii de mult apuse.

 51. Sa spuna cinstit ca un comunist cat vin a carat la stapani fara sa plateasca un leu,cand era marekkt comunist la Panciu.

 52. Sunteti demni de toata mila cei ce postati la adresa unui om competent. Analizati-va si vedeti ce sunteti voi comparativ cu ministrul Toader.

 53. Buna ziua, înainte de 1989 nu puteai sa urmezi o școală daca nu erai de ” origine sanatoasa”, daca stiti la ce ma refer, așa și acest domn Tudorel ă lucrat la Adaos, sa pregătit și a dat examen la drept, fiti atenti examen, nu bani nu jucării cum se întâmplă acum în învățământul românesc.A terminat facultatea cu 10 și a primit și o repartiție, daca nu era înscris în organizația de tineret și mai tarziu in organizația PCR ca și adult nu primea repartiție și nici facultate nu pupa, în Altă ordine de idei atât timp cât nu a furat, nu a băgat pe nimeni la pușcărie nevinovat e în regulă omul si nu mai aruncati cu gunoi ca a fost UT C .PCR, așa erau vremurile, daca nu erau fostii utc_isti și PCR_ iști ce făceați voi ăștia care tot ponegriti?, pe vremea aia comuniști erau 2 muncitori la un intelectual, așa că mai lăsați comentariile de prisos și treceți la munca, iar acum omul e foarte bine pregătit și ca profesionist ce este le da lectii multora care se dau profesioniști și ei sunt de fapt piriti.Ca o paranteza eu zic ca daca toti cei care au fost membri de partid atunci și care au lăsat ceva pe urma lor vin cu propunerea sa ii omorîm prin împușcare, dar va intreb pe voi cei care comentați la ăștia care au fost și sunt membrii de partid după 1989 ce sa le facem?, răspundeți și uitati va în oglindă sa va vedeti daca sunteti in masura sa aruncati cu piatra in toți cei de atunci și în toți cei de acum care sunt membri de partid.Sa auzim de bine.Doamne Ajuta-ne!

 54. Asteptam si dosarul de turnator la Secu. In rest, ca a lins c..l lui Ceasca, era de banuit. La fel sunt si colegii lui de la Taraba Universitara Al I Cuza de la Iasi, fosti pcr-isti lingai, mediocritati, turnatori , informatori, securisti sau progentur de-ale loretc. – care l-au ales rector. O rusine – UNIV AL I CUZA cu un asemenea corp profesoral de (…).

 55. Nimic nou sub soare.
  Am scris anterior despre trecutul lui TT. Toate ordurile comuniste au ajuns dupa ’90 in functii de conducere, au fost propulsati, au devenit profesori universitari, decidenti politici.
  Practic ei au fost si sunt inca la butoane.
  De aceea pleaca tinerii si mai ales universitarii din tara.

  • Oui, de 29 de ani, se pleaca din Romania. Nu este simplu sa iei decizia de a parasi locul unde te’ai nascut si ai crescut. Este ceva teribil, pentru ca doua generatii vor lipsi. In 1990, majoritatea celor care am emigrat, eram cu studii superioare.

   Cat despre slugarnicul acesta, nefiind capabil sa reuseasca un examen de intrare la facultate, la terminarea liceului, a fost luat in armata (serviciul miltare obligatoriu) pentru 16 luni.
   Ca sa te implici in UTC, pe vremea liceului, trebuia sa fii lingusitor si carpa, de mic. Nimeni nu te obliga. In liceu, tinerii aveau alte preocupari, decat de a fi activist UTC. De aici, a inceput sa fie carpa slugarnica.

   Faptul ca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, a fost refuzat in 1990 de majoritatea populatiei Romaniei, prin votul exprimat la prezidentiale si legislative, a indepartat Romania de un parcurs democratic si a impins-o spre democratia „originala” : comunistii, securistii, turnatorii, slugile PCR, la putere.
   Puterea economica si politica a fost si este a lor. Din pacate.

   Sper din tot sufletul sa reusiti sa scapati odata si odata de ei. Va urez succes din tot sufletul.

 56. Da, punk, ai dreptate. Insa acum nu mai e suficient punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, trebuie s-o imbogatim si cu punctul 9 : FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE!

  • Oui Gabriela, este important ceea ce ai scris. Trebuie indepartati toti penalii, indepartati din functiile politice si administrative.

   Este unul dintre punctele pe care le cerem si noi (intre multe altele) in cea de a 13a sambata de manifestatii aici, la Paris. Si nu vom renunta, am inceput sa ne obisnuim cu gazele 🙂 insa nu vom renunta. Nu renuntati nici voi!

 57. Slugarel, ciuciurel, jagardel, este specimen up de parvenitism so fostilor comunisto- bolsevici dupa marea loviturai de stat din 89. Diplome?, tara e plina de diplome la kilogram, competente? Old, male in toate domeniile, inclusive justitia aservita. Evaluarea de catre societatea civila a fiecarui magistrat, cum a dat nup, sup, iup, prescriere termene, decizii impotriva evidentelor, cine ii Baga la parnaie pentru complicitate cu infractorii? Numai justitiabilii pot judeca si stats adevarate fata a magistratilor corupti, caci in 30 de ani au facut dovada ca sunt pe Mana cu devalizatorii tarii! Da faca dovada a ce au recuperat din peste 1000 miliarde dolari in asti 30 de ani! Daca da, jos palaria, in fapt la puscarie cu toti care au jdecat cazuri de devalzare, furt, rapt, fraudare, subordonare unei retele mafiote.

 58. Augustin Lazar procuror la Alba Iulia incepand cu anul 1982. Asa ca ce mare scofala ca si Toader a fost?

  • Nu toti comunistii au crezut in comunism si cu atat mai putin in regimul lui Ceausescu. Toader a fost si este o creatura a regimului Ceausescu.

 59. E nevoie de uitata lustrație ca de aer. Să ne lase comuniștii și neamurile și odraslele lor

 60. @gabriela Constantinescu

  Bai, mizerie, tu chiar exiști in forma umană? Înțeleg că securiștii se joaca cu creierii prostalailor, dar nivelul tau de exprimare este sub Neanderthal. mai bine crapi într-un laborator unde ai fost creata, creatura împuțită, decât să ieși în public ca un excrement.

  • Mircea Badea, tu esti? Te-ai trezit din somn? Ca limbajul te recomanda, dar nu stiu daca esti treaz pe deplin.

 61. am ramas cu urmatoarea nedumerire: va face bubosul parnaie?!

  • !!!!!!!!!! CUM CREZI UNA CA ASTA????? EI PE EI,INTRE EI!!! SE ALEG,REALEG,RASALEG….BUBOSI,RAPANOSI,SLUGOI,TARATOARE,RUMEGATOARE,…sa incalci sistematic,cu ,,recomandari de martori,, cele 10 PORUNCI idioate si moral si legislativ…cu cat mai snob,hot,imoral,idiot,agramat…fals,slugarnic…cu atat mai bine…daca ai si un titlu de dottore,este motul colacului aburind puturos…si curul mare,burdihanul dat peste cureaua nadragilor de firma si ceafa de bou de tractiune,cu buzoaiele rasfrante de INTELIGHENTIE???,fireste…..

 62. Unde a făcut armata?Dacă a fost la secu,atunci iexista o iesplicație…

  • nu conteaza unde a facut armata. in fiecare unitate militara exista un ofiter de securitate care facea racolari si avea puterea de a oferi diverse avantaje, incepand de la acordarea de permisii pana la, dupa cum se vede, o angajare la adas, o admitere la drept, etc. asa a devenit bubosul omul lor si a intrat ”in sistem”!

 63. Am putut si fara utc ori pcr
  Principii fara compromis
  Dupa revolutie trebuia
  1 an pentru un simplu membru
  5 ani. pentru fiecare secretar de partid la puscarie necondtionat

 64. din ce am citit pe newsweek, tudorel a obtinut in ultima clasa de liceu media 6,67 la istorie si 8,67 la romana, astea doua fiind materii de admitere la drept, si era cat pe ce sa pice la examenul de bacalaureat.
  ei bine, acest elev care a luat in mod dubios bacalaureatul la liceul unde a fost secretar utc si a picat cu brio la examenul de admitere la drept, dupa ce efectueaza stagiul militar intre 1979 si 1981, este angajat imediat la adas si devine brusc geniu. pentru cine nu stie ce insemna stagiul militar in anii aceea, pot afirma ca putea fi dificil sa citesti pana si un ziar, programul era facut astfel incat sa nu existe timp liber, deci probabilitatea de a te putea pregati pentru un examen de genul admiterii la drept tindea spre zero.

 65. Doua legi sunt foarte importante acum pt Romania:

  – legea lustrației, in care foștii comuniști activi sa nu mai aiba ce cauta in funcții publice;
  -legea ilicitului, in care sa existe o corelație clara intre venituri si bunurile dobândite.

  In rest sa speram ca Justitia rezista, nu ca aialalti care vor veni i-s mai buni ca ăștia. …..alea doua legi ar trebui cat de cat sa faca ceva ordine in partide si restul sferelor societății in general.

 66. Ne amintim cu totii ce mare valva s-a facut si cu cat de mare tam-tam anunta acest ascarid ca va face ordine si va desecretiza arhiva SIPA si va trage la raspundere pe X, Y, Z, -toti dusmai ai regimului Dragnea.
  Ei bine, nu numai ca n-a mai tras pe nimeni la raspundere.
  In loc sa o desecretizeze, a mai pus 7 lacate pe arhiva , iar cheile le-a inmanat PSD-istilor.
  Si de atunci e o tacere mormantala pe subiectul SIPA.
  De fapt PSD n-a avut niciodata intentia sa desecretizeze arhiva, ci doar sa puna mana pe ea. Cred ca de acolo i se trage si lui Tudorel slugarel. La cat de absurd si abject se comporta, nu exista decat explicatia unui santaj pe care Dragnea il exercita asupra lui prin intermediul anumitor documente din arhiva respectiva.
  Si cred ca foarte multi magistrati sunt in aceeasi situatie.

 67. „procuror în cadrul aceleiași unități de procuratură ca pe un coleg bine pregătit profesional și politic cu comportare corectă și demnă în familie și societate.”

  Un profesionist. Vă face zob! Ați …..it-o!

  • asta este o caracterizare a securistului de legatura si atesta ca toader avea in primul rand un comportament demn de un politruc securist, adica era un jeg ceausist, viitor psdist!

 68. Este f simplu….nu va prezentati la cursurile lui si nici la examene.Metoda va functiona in cazul in care exista solidaritate ,lucru pe care studentii trebuie sa l demonstreze.

 69. DUMINICA ORBILOR 20 MAI 1990. FSN – PCR. ALEGERI 85% PARTIDUL COMUNIST. DOBITOCILOR DE VALAHI. TRADATORILOR , TURNATORILOR, HOTILOR SI MINCINOSILOR. RUSINEA EUROPEI . SUNTETI O PIATRA DE MOARA DE GATUL EUROPEI.