G4Media.ro

Rafila: Medicii care își fac datoria merită respectul autorităților și al societății

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rafila: Medicii care își fac datoria merită respectul autorităților și al societății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică faptul că este nevoie de respect pentru medicii care îşi fac datoria şi a precizat că cei mai mulţi medici din România îşi fac datoria şi merită respectul autorităţilor, dar mai ales respectul societăţii, scrie News.ro.

Alexandru Rafila a fost prezent duminică, la Colegiul Medicilor din Bucureşti care a lansat campania de conştientizare ”RESPECT pentru Medici. RESPECT pentru Pacienţi”, marcând astfel Ziua Internaţională a Medicului.

“Vreau să vă asigur că astăzi, cu ocazia Zilei Medicului, întotdeauna Ministerul Sănătăţii va fi de partea corpului medical, va face lucrul acesta deschis, asumat, cu o singură condiţie pe care v-o spun şi la care ţin foarte mult. Discutăm despre profesioniştii din sănătate, despre medicii care îşi fac datoria. Noi apărăm totdeauna corpul medical atunci când îşi face datoria faţă de pacient, îi respectă şi, de asemenea, încercăm şi solicităm opiniei publice să înţeleagă că şi medicii şi personalul medical au nevoie de acelaşi respect pentru ca să îşi poată desfăşura activitatea, nu aş spune în relaxare, ci aş spune într-un cadru care să permită o cât mai bună adresare a problemelor medicale pe care le au pacienţii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că cei mai mulţi medici din România îşi fac datoria şi merită respectul autorităţilor şi al societăţii.

“Acesta este mesajul zilei. Respect pentru medici atunci când îşi fac datoria şi să ştiţi că sigur, nu am făcut măsurători, dar cu siguranţă marea majoritate a medicilor din România îşi fac datoria, merită respectul nostru ca autorităţi şi mai ales, merită respectul societăţii”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce să zic ..Cine cere respect pentru medici ? Nu cumva cel care a lăsat țara fără spitale noi ?
    ”Își fac datoria”… păi și-o fac și cei care nu-și încep ziua de ”datorie” până când nu văd o ȘPAGĂ ! Mulți bolnavi nu pot ajunge pacienți până nu-și fac o DATORIE pe la bănci sau prieteni pentru ”taxa de intrare” la spital !
    Adevărat că am foști pacienți care au declarat : Domle am vrut să-i dau EU o atenție ..tânărului doctor și ma refuzat în repetate rânduri . Aceștia TREBUIE RESPECTAȚI ȘI PROMOVAȚI !!

  2. „Nu am făcut măsurători, dar cu siguranţă marea majoritate a medicilor din România îşi fac datoria” – de unde siguranta asta fara masuratori? Nu zic ca nu e asa, dar vorbeste cam ambiguu pentru un „profesionist”

  3. Da, isi fac datoria in spitalele private si in strainatate. Ca in alea de stat nu e loc pentru cine nu stie pe cineva si daca totusi e, strica „piata” ca vin cu mentalitate progresista.

  4. D-le Rafila ai uitat să spui ce MERITĂ medicii incompetenți care nu își fac datotia și în plus mai cer și șpagă ?! Îți împrospătez eu memoria. Merită pușcăria și interzis să mai practice meseria pe teritoriul României. Capisci ?