G4Media.ro

Toți călătorii care intră în UK vor trebui să facă un test…

Toți călătorii care intră în UK vor trebui să facă un test PCR și să se auto-izoleze până la obținerea unui rezultat negativ / Premierul Boris Johnson anunță măsuri pentru a încetini răspândirea Omicron

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat, sâmbătă, că oricine intră în UK trebuie să facă un test PCR până la sfârșitul celei de a doua zi de la intrarea în țară și trebuie să se auto-izoleze până la obținerea unui rezultat negativ, transmite BBC.

Johnson a subliniat că nu dorește să suspende călătoriile  iar măsurile la graniță vor putea doar să încetinească răspândirea noii tulpini, nu să o oprească.

Până acum, era solicitat doar un test antigen în interval de două zile de la sosire şi nu era necesară izolarea.

Prim-ministrul a precizat că oricine a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv şi suspectată de infectare cu varianta Omicron va trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

Pentru a ‘întări ne protecţia împotriva acestei variante’, Boris Johnson a anunţat revenirea la masca obligatorie în magazine şi că va fi ‘intensificată’ campania de supra-rapel, chiar dacă ‘nu ştim deocamdată care va fi eficacitatea vaccinului contra variantei Omicron’.

Autorităţile sanitare vor reduce perioada necesară între a doua şi a treia doză de vaccin, spre a extinde cât mai mult posibil grupurile eligibile, a indicat el.

Măsurile, care vor fi revizuite la fiecare şase săptămâni, ‘sunt temporare şi prudente’, a explicat Boris Johnson, vorbind despre ‘un mijloc de acţiune responsabilă pentru încetinirea răspândirii virusului’.

Aceste modificări survin după ce autorităţile britanice au confirmat sâmbătă că au identificat în ţară ‘două cazuri de COVID-19 cu mutaţii compatibile cu B.1.1.529’, varianta denumită Omicron de OMS.

Noua varintă de coronavirus, Omicron, a fost identificată în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel. Noua tulpilă de coronavirus a fost prima dată raportată către OMS joi, din Africa de Sud. Secretarul de stat pentru sănătate din Marea Britanie a declarat că cele două cazuri descoperite în UK au legătură cu o călătorie în Africa de Sud.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Asa era si pana acum.

  2. Sa repeta faza.

  3. Grinch fura Craciunul…