G4Media.ro

Torţă cu hidrogen la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a minimiza…

Torţă cu hidrogen la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a minimiza emisiile de carbon

Hidrogenul va fi folosit pentru prima dată în istorie drept combustibil al torţei olimpice în timpul unor etape ale ştafetei acesteia, în Japonia, informează Reuters, preluată de News.ro.

Această iniţiativă a organizatorilor se înscrie în eforturile lor de a face o ediţie a JO de la Tokyo (24 iulie – 9 august) care contribuie la protecţia mediului. Ei încearcă să minimizeze emisiile de carbon cu ocazia jocurilor, pentru a conştientiza asupra problemelor de mediu din Japonia.

Astfel, la etapele dintre prefecturile Fukushima şi Aichi, precum şi la Tokyo, torţa olimpică va fi alimentată cu hidrogen, a cărui ardere nu produce emisii de carbon. În rest, va fi folosit ca de obicei gazul. De asemenea, hidrogenul va fi utlizat pentru întreţinerea flăcării olimpice.

În plus, 500 dintre maşinile folosite la organizarea jocurilor vor avea hidrogenul drept combustibil.

Flacăra olimpică îşi va începe periplul în Japonia, la 26 martie, de la Fukushima, oraşul devastat de tsunami şi de o catastrofă nucleară în 2011.

Traseul va începe la centrul de antrenament de la Fukushima, unde au stat muncitorii care au luptat pentru evacuarea deşeurilor radioactive.

Pe traseul din Japonia, torţa olimpică va trece prin toate cele 47 de prefecturi, într-un periplu de 121 de zile, incluzând muntele Fuji sau parcul păcii de la Hiroshima, până la aprinderea flăcării olimpice, la 24 iulie.

În mod tradiţional, ceremonia de aprindere a torţei olimpice va avea loc la templul Herei din Olimpia, la 12 martie. Flacăra olimpică va fi predată organizatorilor de la JO de la Tokyo la 19 martie.

Foto: Facebook Tokyo 2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Da’ hidrogenul de unde l-au cules? Ca să îl producă nu a fost nevoie să ardă niște combustibili fosili care au produs niscaiva ceodoi și hașdoio? Poate mai mult CO2 decât de la flacăra olimpică.

  2. Torta aia era problema. Am rezolvat-o si pe asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.