Topul celor mai bogați oameni din lume în 2022: Aceștia au câștigat, în total, 402 miliarde dolari anul trecut

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia Wikipedia

În 2022, cei mai bogați 10 oameni de afaceri din lume au fiecare o avere netă de peste 100 de miliarde dolari, conform clasamentului Bloomberg Billionaires Index, citat de publicația CNBC. În plus, anul 2021 a fost generos cu aceștia, adâugându-le la averea netă un total de 402,17 miliarde dolari.

Unii dintre acești oameni de afaceri, cum ar fi Bill Gates și Jeff Bezos, au o avere netă estimată la 100 de miliarde dolari de ceva timp: Gates a atins prima dată acest obiectiv în 1999, în timp ce Bezos în 2017, însă ceilalți sunt nou-veniți în clubul averilor de 12 cifre.

CEO-ul Tesla, Elon Musk a condus clasamentul, devenind cel mai bogat om din lume anul trecut. Averea sa netă a depășit 300 de miliarde dolari, anul trecut, după un plus de 121 de miliarde de dolari numai în 2021.

Topul celor mai bogați oameni în 2022

Bloomberg Billionaires Index este un clasament al celor mai bogați oameni din lume, actualizat zilnic. Detaliile despre calcule sunt furnizate în analiza averii nete de pe pagina de profil a fiecărui miliardar. Cifrele sunt actualizate la sfârșitul fiecărei zile de tranzacționare pe bursa din New York. Iată cei mai bogați oameni din lume, după calculele prezentate de publicația Bloomberg pe 3 ianuarie 2022.

Elon Musk – 270 miliarde dolari

Cofondatorul Tesla s-a bucurat de o creștere masivă a averii datorită avântului rapid al producătorului de automobile electrice. Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 60% în 2021, iar compania a atins o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari pentru prima dată în octombrie. Musk a vândut recent milioane de acțiuni Tesla pentru a plăti o taxă de 12 miliarde de dolari asociată unui pachet de opțiuni pe acțiuni pe care l-a primit în 2012.

Jeff Bezos – 192 miliarde dolari

Fostul cel mai bogat om din lume nu a făcut la fel de mulți bani ca Musk în 2021, însă a reușit să adauge 5 miliarde dolari la averea sa. Jeff Bezos a renunțat la funcția de CEO al Amazon în iulie și a spus că va petrece mai mult timp pe inițiative precum Bezos Earth Fund, compania sa care produse nave spațiale Blue Origin, The Washington Post și Amazon Day 1 Fund.

Bernard Arnault – 178 miliarde dolari

CEO-ul conglomeratului de produse de lux LVMH, care deține mărci precum Louis Vuitton, Christian Dior și Givenchy, a adăugat 61 de miliarde de dolari la averea sa netă în 2021. Bernard Arnault deține titlul de cel mai bogat om din Europa.

Bill Gates – 138 miliarde dolari

În ciuda faptului că a oferit zeci de miliarde de dolari în ultimele decenii, averea lui Gates continuă să crească, mulțumită parțial performanței puternice a acțiunilor Microsoft, compania pe care a co-fondat-o și din care deține în continuare aproximativ 1%.

Gates a cedat de mult frâiele Microsoft și își petrece cea mai mare parte a timpului cu fundația sa caritabilă.

Larry Page – 128 miliarde dolari

Cofondatorul Google a câștigat 47 de miliarde dolari datorită performanței puternice a companiei Alphabet în 2021, care a depășit în noiembrie valoarea de 2 trilioane dolari. Page nu mai este CEO al Alphabet, dar rămâne membru al consiliului.

Mark Zuckerberg – 125 miliarde dolari

Singurul membru al top 10 cu vârsta sub 40 de ani, Mark Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani, și-a crescut averea cu 24 de miliarde dolari anul trecut. Zuckerberg deține un pachet de 13% din acțiunile Meta – compania-mamă a Facebook și Instagram, unde deține funcția de director general, care a crescut în valoare cu peste 20% în acest an.

Sergey Brin – 124 miliarde dolari

Averea netă a celui de-al doilea co-fondator al Google a crescut cu 45 de miliarde dolari, depășind pentru prima dată 100 de miliarde dolari. Sergey Brin deține aproximativ 38 de milioane de acțiuni la Alphabet și face parte din consiliul companiei.

Steve Ballmer – 120 miliarde dolari

Fostul CEO Microsoft și proprietar al Los Angeles Clippers, un club american de baschet cu sediul în Los Angeles, California, Statele Unite, este cu 41 miliarde dolari mai bogat. Averea netă a lui Ballmer a beneficiat de popularitatea acțiunilor tehnologice precum Microsoft, care anul acesta au crescut în valoare cu peste 50%.

Warren Buffett – 109 miliarde dolari

Warren Buffet, în vârstă de 91 de ani, a adăugat 21 de miliarde de dolari la averea sa în 2021. Buffett este președintele companiei Berkshire Hathaway, o companie americană, cu sediul în Omaha, Nebraska, ce deține numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi, și deține acțiuni în companiile Apple, Bank of America, Coca-Cola, American Express și Kraft Heinz, o companie multinațională americană alimentară, formată prin fuziunea Kraft Foods și Heinz, cu sediul în Chicago, Illinois și Pittsburgh, Pennsylvania. Apple este cel mai mare portofoliu deținut de Berkshire Hathaway, cuprinzând 49,1% din portofoliu.

Larry Ellison – 107 miliarde dolari

Larry Ellison este conducătorul companiei multinaționale Oracle Corporation, care a avut al doilea cel mai mare câștig din ultimii 20 de ani la începutul lunii decembrie 2021, iar președintele și fondatorul Larry Ellison a cules roadele. Omul de afaceri a câștigat 29 de miliarde dolari în 2021 datorită câștigurilor puternice ale firmei sale.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *