G4Media.ro

Top 10 cele mai vaccinate ţări din Europa şi cele două codaşe…

Top 10 cele mai vaccinate ţări din Europa şi cele două codaşe din clasament

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) oferă date importante despre evoluția vaccinării în întreaga Europă, precum și despre situaţia existentă la granițele de nord ale Greciei, scrie publicația grecească Typosthes, citată de Rador.

În condiţiile în care oamenii de știință susțin că așa-numita „imunitate de turmă” poate fi atinsă acum – din cauza mutației „Delta” – dacă peste 75% până la 80% din populaţie este vaccinată, este clar că puține țări au atins obiectivul care le va permite atât să revină la normalitate, cât și să nu mai aibă pierderi umane majore din cauza pandemiei.

Concret, ECDC face următoarele distincții între procentele pe care le prezintă: 1) procentul de vaccinați complet din populația totală a fiecărei țări și 2) procentul de vaccinați complet cu vârsta peste 18 ani în fiecare țară.

În ceea ce privește procentul de vaccinați complet din populația totală, primele zece țări din Europa sunt:

1. Portugalia (81,1%)
2. Malta (81%)
3. Islanda (76,4%)
4. Danemarca (75,6%)
5. Irlanda (75,6%)
6. Belgia (74,3%)
7. Spania (73,8%)
8. Italia (71,8%)
9. Finlanda (70,6%)
10. Norvegia (69,8%)

Grecia se află pe locul 19 cu o rată de 59,6%, în timp ce pe cele mai proaste poziții se află Bulgaria cu doar 22,2% și România cu 32,7%, lucru care este deosebit de problematic din cauză că aceste ţări se află în vecinătatea graniţelor de nord ale Greciei.

Cum e şi firesc, datele sunt şi mai sugestive atunci când procentul se calculează doar pentru cei peste 18 ani.

Primele zece ţări în acest caz sunt după cum urmează.

1. Irlanda (92,3%)
2. Malta (91,7%)
3. Portugalia (91,6%)
4. Islanda (91,2%)
5. Danemarca (88,3%)
6. Norvegia (87,5%)
7. Belgia (86,3%)
8. Spania (84,1%)
9. Suedia (82,3%)
10. Finlanda (82,3%)

Pe locul 20 se află Grecia cu 70%, în timp ce pe cele mai proaste poziții ale clasamentului se află Bulgaria cu 26,5% și România cu 39,6%.

Sursa: Typosthes/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Pai faceti o statistica a cazurilor noi zilnice din Europa si puneti-o langa topul de mai sus. Ar insemna ceva mai mult decat „Romania pute, romanii huooo!”.
  Nu de alta, dar cand eram pe varful valului ne-ati tot bagat pe gat ca romanii sunt nevaccinati, si de aici cazuri multe. Hai sa vedem unde se situeaza azi Germania, avand 70% vaccinati.

  • Ti-e greu cu internetu in fata sa cauti singur?
   Iti spun eu: Germania, zilele astea, au apx 70 de decese zilnice. Asta raportat la o populatie de 84 milioane de oameni!
   Alta intrebare?!

  • Se pot pune alaturi si ce vrei tu si nr de spitalizati, si nr de morti in Germania si Romania. Iar in Germania, contributia principala o au tot cei nevaccinati. Din Estul Germaniei, ca asa sunt astia din Est, nai vulnerabili la teorii conspirative decat la statistica proaspata din surse serioase.

  • La aproape 40000 cazuri zilnic în Germania doar 100 morți.
   Azi au fost 15000, doar 33 de morți.
   În România 8000 cazuri, 400 morți.

  • Iti zic eu cum stam la decese la un milion in ultimele 7 zile: Romania locul 1, Bulgaria locul 2. De cateva zeci de ori mai multe decese la un milion fata de tarile vaccinate.

   14 tari din UE au de peste 10 ori mai putine decese la un milion fata de Romania si Bulgaria in ultima saptamana. Nu-ti place statistica asta, nu-i asa?

 2. Cred ca perspectiva e interesanta, dar nu inteleg 2 aspecte :
  1) In RO avem vaccinat ~ 7 300 000. INS raporteaza o populatie de ~ 19 200 000 ca si populatie absoluta (copii, si minori inclus). Oricum impart, nu da procentajul din articol. Mie imi da ~ 38%, Doar pe populatia matura nu pot calcula, deoarece nu am cifrele.
  2) Super util articolul, dar daca tot am pus 10 state, de ce nu putem pune toate ? Cat e efortul in plus ? 😉

 3. Bravo cetatenilor din cele 10 tari !

 4. Regiunea flamanda din Belgia are bine peste 90 la suta din populația de peste 18 ani intzepata. Valonia trage în urma media. Dar cu toate acestea numărul de cazuri creste de la o zi la alta amețitor, la fel și numărul spitalizarilor. Ce sa mai credem? Morți nu au asa de mulți datorita faptului ca starea de sănătate a populației în general este una buna (ei nu știu ce-i ala parizer sau salam cu soia), au niște spitale care chiar tratează oameni și mai presus de asta la primele indicii ca ai luat boala, medicul de familie îți prescrie tratamentul pe care trebuie sa îl urmezi. Apropo.. Suceava, cu cea mai mica rata de intzepare din România, cu pastile cumpărate pe sub mana din bazar este primul județ din România caruia i-a scazut incidenta sub 3 la mie. Cu toate acestea, regulile în toată aceasta perioada de p@ndemie nu au fost respectate de nimeni.. Cine nu crede sa meargă sa se convinga

 5. Petrica Matu Stoian a fost în top 10 vaccinati si nu i-a folosit la nimic.

 6. Din cauza asta avem rata de mortalitate asculta lumea chipurile Patrioții de-al de sosoaca Simion care atâta lumea sa nu se vaccineze