G4Media.ro

Toate centralele nucleare din regiunile ucrainene controlate de Kiev sunt din nou…

Sursa foto: Unsplash / Romain Chollet

Toate centralele nucleare din regiunile ucrainene controlate de Kiev sunt din nou în funcțiune și conectate la rețeaua principală de electricitate – Ukrenergo

Toate centralele nucleare din partea Ucrainei controlată de Kiev sunt din nou în funcțiune și conectate la rețeaua principală de electricitate, a declarat furnizorul de energie al țării, Ukrenergo, relatează Sky News.

Directorul său general Volodimir Kudrițki a declarat că, dacă lucrurile vor continua, întreruperile de curent vor fi anunțate în prealabil, mai degrabă decât în caz de urgență.

„Acum, sistemul energetic este complet integrat, toate regiunile sunt conectate. Este din nou conectat la sistemul energetic al Uniunii Europene … Toate cele trei centrale nucleare situate pe teritoriul neocupat funcționează … În una sau două zile, acestea vor ajunge la capacitatea lor normală planificată și ne așteptăm să fie posibil să se revină la întreruperi programate de energie electrică în loc de cele de urgență”, a declarat Kudrițki în timpul telejurnalului național de joi seara, relatează Ukrinform.

Un atac cu rachete la 23 noiembrie a lăsat Ucraina fără energie de la generatoarele nucleare, termice și hidroelectrice.

Kudrițki i-a încurajat, de asemenea, pe ucraineni să economisească energie acolo unde este posibil.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Deci ce câștigă Rusia din atacurile teroriste cu rachete?