G4Media.ro

Toader, despre revocarea procurorului general: Nu există altă cale de urmat decât…

Toader, despre revocarea procurorului general: Nu există altă cale de urmat decât sesizarea Curții Constituționale / Decizia o ia doamna prim-ministru

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, că, în privința solicitării sale privind revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, căreia președintele Klaus Iohannis nu i-a dat curs, nu există altă cale de urmat decât sesizarea Curții Constituționale. Toader a subliniat că decizia o ia premierul Dăncilă.

Declarațiile lui Tudorel Toader:

 • Eu mențin toate argumentele din raportul de evaluare a procurorului general.
 • Cred că azi argumentele sunt mai convingătoare, mai puternice decât la momentul prezentării raportului de evaluare.
 • Decizia CCR 358 referitoare la Kovesi e absolut valabilă la indigo și cu evaluarea procurorului general. Și unul și altul au avut temeiul juridic de evaluare din legile justiției, ambele evaluări s-au raportat la articolul 32 din Constituție, în mare parte și faptele, actele reținute în sarcina celor doi sunt asemănătoare.
 • Faptul că președintele a refuzat până în prezent revocarea procurorului general cade în sarcina domniei sale. Procurorul general a învățat ceva din experiența fostei șefe DNA și a zis: dacă președintele poate să refuze nominalizarea pe oportunitate, dacă poate refuza revocarea pe motive de legalitate, atunci a căutat motive de legalitate ca să amâne revocarea. E o tragere de timp.
 • Întrebat dacă trebuie mers la Curtea Constituțională (CCR): Încă nu-i târziu. A solicitat instanței de contencios administrativ să constate nelegalitatea raportului de evaluare. (…) Evaluarea nu are valențele unui act juridic. (…)
 • O sancțiune juridică gen amendă, gen pedeapsă nu există. există o sancțiune politică și alegătorul va avea ocazia să se exprime la alegerile care urmează. pe de altă parte, există posibilitatea sesizării CCR, practic de a o sesiza din nou cu o dezlegare pe care în mod firesc o cunoaștem. eu dacă azi aș mai fi judecător și aș avea de dată recentă o decizie pe o speță similară, nu reconsider jurisprudența în juma de an
 • Eu nu pot sesiza CCR, doar dna prim-ministru. decizia de sesizare sau nu a instanței de contencios constituțional are natură politică, decizie pe care nu o iau eu, o ia dna prim-ministru
 • Nu există altă cale de urmat.

Tudorel Toader spunea și în urmă cu trei săptămâni că va fi sesizată Curtea Constituțională (detalii aici)

Foto: Tudorel Toader (Inquam Photos/ George Călin)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Hip-hop CCR-ul! Că să vezi cum exmembri PSD din CFR=casa de avocatură PSD gerează porcăriile lui slugă piticot

 2. Individul asta abject crede ca e intangibil!Dar vorba fiului lui Ion Caramitru,sa nu se joace cu focul,ca se poate intoarce roata dupa alegeri …Si atunci o sa-i vedem pe toti la coada in fata DNA!

 3. Cu deosebit respect DOAMNA @LIA SI LA MULTANI 2019.DA AVETI PERFECTA DREPTATE. JUSTITIA IN ROMANIA A AJUNS IN HALUL ACESTA ,DATORITA INFLUENTEI MINISTRULUI JUSTITIEI TUDOREL TOADER FOST MEMBRU MARCANT AL CCR (CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI )ACESTA A FOST SCOPUL PSD DE AL NUMI PE TUDOREL TOADER CA SI MINISTRU AJ JUSTITIEI .SA URMARIM CU MULTA ATENTIE EVOLUTIA , DOMNULUI TOADER IN CIRDASIE CU CCR DE LA INCEPUTUL ,NUMIRI SALE SI PINA IN PREZENT. DOAMNE AJUTA .

  • DA ; MERITA MENTIONAT : ATIT TUDOREL TOADER MINISTRU JUSTITIEI CIT SI AVOCATUL POPORULUI (AVOCATUL PSD +ALDE + UDMR ) SINT MEMBRI MARCANTI A ACESTEI ,MONSTRUASE COALITI DE GUVERNARE TAIE SI SPINZURA IN ROMANIA .ROMANIA TREZESTETE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Da’, e pornit rău împotriva lui Lazar, e orgolios căpcăunul! Mai are vreun rost sesizarea CCR?! Lazar mai are doua luni de mandat, dacă o sesizeaza, ce?! Până o sesizeaza, până „decid” aia, până mai trage vreo luna de timp Iohannis, i se termina mandatul! Problema e cu ce o sa se întâmple după 1 aprilie, o să vedem propuneri de genul tipei de la DNA, o să fie urat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.