G4Media.ro

Titus Corlăţean (PSD): Am fost mandatat să exercit funcţia de preşedinte al…

Titus Corlăţean (PSD): Am fost mandatat să exercit funcţia de preşedinte al Senatului până la alegerea unui nou preşedinte

Vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean a declarat, marţi, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al Camerei superioare până la alegerea unui nou preşedinte, transmite Agerpres.

El a explicat că, după publicarea motivării deciziei CCR referitoare la neconstituţionalitatea alegerii lui Teodor Meleşcanu în această funcţie, se va declanşa procedura de alegere a preşedintelui Senatului.

„Unul dintre cei patru vicepreşedinţi a fost mandatat de Biroul permanent cel nou creat, prin vot, să exercite funcţia de preşedinte al Senatului, până la momentul alegerii unui nou preşedinte”, a declarat marţi Corlăţean.

El a afirmat că, în mod legitim, funcţia de preşedinte al Senatului, având în vedere configuraţia politică rezultată din alegeri şi majoritatea deţinută, va trebui să aparţină PSD.

„În interiorul grupului sunt mai mulţi colegi senatori care pot îndeplini foarte bine această poziţie. Pentru noi şi pentru mine este în egală măsură importantă armonia în cadrul grupului senatorial şi solidaritatea. Am reuşit să rezistăm într-o perioadă politică dificilă fără să avem pierderi, tensiuni în interiorul grupului. Deci totul trebuie gestionat colegial în interiorul grupului. Grupul va decide care va fi candidatul la preşedinţia Senatului.(…) Deocamdată îndeplinesc aceste atribuţiuni ca vicepreşedinte cu depline puteri. (…) Pentru mine e mai importantă poziţia grupului decât ambiţiile personale”, a menţionat Corlăţean.

Funcţia de preşedinte al Senatului, deţinută până luni de Teodor Meleşcanu, a fost vacantată.

„Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost încă publicată decizia CCR şi motivarea acesteia. Am considerat că la începerea unei noi sesiuni ar trebui să evităm dezbateri politice sau personale pe temea preşedinţiei, pentru a ne putea concentra asupra activităţilor Senatului într-o perioadă relativ complicată. Nu am ce să îmi reproşez, pentru că am fost ales în această funcţie la care am candidat potrivit prevederilor constituţionale şi ale Regulamentului din partea grupului PSD şi am obţinut majoritatea de voturi conform Regulamentului Senatului”, a susţinut Meleşcanu la tribuna Camerei superioare.

El a subliniat că „deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial şi de la data publicării sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”.

„Din punctul meu de vedere, orice atac inconştient sau presiuni la adresa deciziilor Curţii Constituţionale, indiferent cine le-ar face, afectează grav supremaţia Constituţiei, al cărei garant este chiar CCR. Nu sunt un om care aleargă după funcţii şi vă asigur că voi face tot ceea ce îmi este posibil în calitate de senator pentru a contribui constructiv la lucrările noastre care sunt dedicate adoptării legilor pe care le aşteaptă cetăţenii acestei ţări. (…) Sunt convins că vom putea colabora cu toţi şi pe viitor”, a adăugat Meleşcanu.

Ulterior demisiei, senatorul Titus Corlăţean, care a preluat conducerea lucrărilor plenului de luni în calitate de vicepreşedinte, a supus votului hotărârea de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Proiectul de hotărâre pentru vacantarea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost votată în unanimitate (115 voturi).

Demisia lui Meleşcanu vine după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Senatului.

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Cum ajung cei care promoveaza distrugerea democratiei in fruntea institutiilor democratice.

  2. Ceea ce vad eu la aceasta canalie Curlatean este fata unui animal – nu a unui animal inteligent, ci a unuia plin de viclenie si rautate. E adevarat, nu e nicio indoiala, ast individ hain e ca un vrajitor malefic. Nu vezi in ochii lui – doua zerouri – nici mea culpa, nici sinceritate, nici dorinta de solidaritate. La adapostul acestor cretinsime mieroase in numele Cosa Nostra, vrajmasul Curlatean va continua urzeala de calomnii si de subminare. Caci canalia grohaitoare seamana leit cu toate termitele psdiste care macina din interior toata substanta vie a natiunii.

  3. Tu, ca orice PZD-ist, nu poţi să exerciţi decât funcţia de Teodor Meleşcanu.

  4. Sper sa scapam cat mai repede de leprele astea psd-iste , catarate pe functii si posturi in statul roman.Jegul asta de Corlatean trebuie sa raspunda penal (impreuna cu melescanu si ponta), pentru obstructionarea masiva a dreptului de vot (2016) in diaspora.Acest individ nu mai are ce cauta in nici o administratie a statului.Mars jegule la privat si munceste pe bune.

  5. Un plagiator ordinar al II- lea om în stat! Îmi imaginez cu ce ofertă electorală vor veni, nu doar PSD- ul

  6. Ce mi-e tudorel, ce mi-e titus !…Ăștia doi nu fac nici măcar cât o balegă de vacă !. Niște securiști împuțiți, „bunic și nepoțel” !…Beah !…