G4Media.ro

Ţinutul Buzăului a primit acreditarea UNESCO pentru a intra în reţeaua globală…

Foto: Vulcanii noroioși (Facebook / Ținutul Buzăului)

Ţinutul Buzăului a primit acreditarea UNESCO pentru a intra în reţeaua globală a geoparcurilor. În zonă se găsesc vulcanii noroioși, focurile vii, aşezările rupestre şi chihlimbarul de la Colţi

Geoparcul Ţinutul Buzăului a primit miercuri acreditarea din partea UNESCO pentru a intra în reţeaua globală a geoparcurilor, transmite agenția News.ro. Decizia a fost luată miercuri, î cadrul unei şedinţe a board-lui UNESCO.

Vulcanii noroioşi, domurile de sare, focurile vii, trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre şi chihlimbarul de la Colţi sunt printre cele mai cunoscute atracţii ale acestei regiuni pitoreşti din zona de curbură a Carpaţilor.

Statutul de Geoparc Internaţional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educaţională, economică şi socio-culturală a comunităţilor, în consens cu protejarea şi dezvoltarea mediului înconjurător.

„Ţinutul Buzăului” este un teritoriu rural din zona submontană a judeţului Buzău, cu elemente de interes geologic deosebit, care se întinde pe o suprafaţă de peste 1.000 de kilometri pătraţi şi are o populaţie de peste 40.000 de locuitori.

Ceremonia oficială de acordare a titlului de Geoparc Internaţional UNESCO pentru ”Ţinutul Buzăului” va avea loc online, în 21 aprilie.

„Este un moment mult aşteptat, o oportunitate foarte mare de dezvoltare şi o bucurie imensă!”, afirmă preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. „Noul statut ne onorează, dar în acelaşi timp ne obligă să accelerăm procesul de dezvoltare sustenabilă a acestor locuri cu adevărat speciale”, subliniază Răzvan-Gabriel Popa, directorul executiv al Asociaţiei Ţinutul Buzăului, managerul noului Geoparc UNESCO.

Geoparcul Ţinutul Buzăului devine astfel cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, după Ţara Haţegului. (Foto: Vulcanii noroioși (Facebook / Ținutul Buzăului)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. poate mai asfalteaza si ei un pic drumurile in zona. Arata de parca le-au bombardat rusii.