G4Media.ro

Tinerii se mai pot înscrie până mâine, 31 ianuarie, pentru stagii plătite…

Sursa foto; Unsplash / Guillaume Périgois

Tinerii se mai pot înscrie până mâine, 31 ianuarie, pentru stagii plătite în direcțiile, instituțiile și agențiile UE (Blue Book)/ Stagiile durează 5 luni și încep în octombrie

Înregistrările pentru stagii la Comisia Europeană începând cu octombrie 2023 se apropie de final, iar reprezentanța Comisiei din România a făcut un nou apel către cei interesați.

Stagiarii învață, timp de 5 luni, ce înseamnă să lucrezi într-o instituție europeană. Este vorba de stagii plătite în direcțiile, instituțiile și agențiile UE. 

Aceștia ar putea fi plasați la Bruxelles, în Luxemburg sau în altă parte a UE, unde se află alte agenții ale Uniunii Europene.

Potrivit Catalogului Organizațiilor Neguvernamentale, absolvenții universitari de orice disciplină și nu care nu au mai mult de 6 săptămâni de experiență de lucru într-o instituție, organism, agenție sau delegație a UE, pot aplica până la 31 ianuarie 2023, ora 12:00, CET. 

Stagiul începe în luna octombrie și durează până la sfârșitul lunii februarie.

European Youth Portal le oferă și câteva sfaturi celor interesați de program: 

  • Țintiți-vă cuvintele cheie cu înțelepciune. Sunt mii de persoane care aplică, motiv pentru care este atât de important să lucrați la cuvintele-cheie pe care le folosiți în timpul aplicației. Asigurați-vă că acestea sunt relevante pentru postul pentru care candidați și folosiți cuvinte-cheie specifice Uniunii Europene și priorităților sale.
  • Verificați programele și prioritățile instituției pentru care doriți să candidați. Acest lucru vă va ajuta să vă creați candidatura și să vă explicați motivația (de exemplu, de ce sunteți interesat de schimbările climatice și doriți să contribuiți la succesul acestei politici sau al acestui program specific al UE?).
  • Fiți pregătit. În timpul procesului de selecție vi se vor cere mai multe documente și veți avea la dispoziție un termen strict de o săptămână pentru a face acest lucru, iar acest lucru poate fi stresant. Așadar, fiți pregătiți, verificați ce fel de documente justificative sunt solicitate și pregătiți-le din timp!
  • Aveți răbdare. Procesul poate fi destul de lung. Ar putea dura ceva timp până când vă vor răspunde.
  • Nu așteptați până în ultimul moment pentru a vă depune cererea!

Înainte de a depune cererea, este, de asemenea, foarte important să citiți informațiile despre program. Asigurați-vă că cunoașteți programul în profunzime, citiți condițiile pe care le oferă și fiți atenți la criteriile de eligibilitate.

După ce sunteți gata, creați-vă un cont EU Login, completați și trimiteți formularul de candidatură!

Mai jos, urmăriți un interviu video în limba engleză cu Samuel Janyszek, un stagiar Blue Book care în prezent își desfășoară stagiul la Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene. Samuel le-a povestit celor de European Youth Portal despre experiența sa în timpul procesului de candidatură, precum și despre sarcinile pe care le îndeplinește în cadrul acestui stagiu și a oferit câteva sfaturi valoroase pentru toți cei care doresc să aplice și să facă parte din acest program!

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De ce scrieti in titlu despre „tineri” ca si cand ar exista o limitare de varsta in conditiile in care pe site-ul de recrutare nu exista nicio limita de varsta? Unica conditie este practic aceea de a fi absolvent de universitate.
    Nu induceti oamenii in eroare, G4. Avem mari pretentii de la dvs. 🙂