G4Media.ro

Tiktok începe să piardă utilizatori sub 24 de ani în SUA. Tinerii…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Tiktok începe să piardă utilizatori sub 24 de ani în SUA. Tinerii și adolescenții renunță la platformă pentru că le afectează relațiile sociale și productivitatea

Media lunară a utilizatorilor TikTok din SUA cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani a scăzut cu aproape 9% din 2022 până în 2023, potrivit firmei de analiză mobilă Data.ai, arată The Wall Street Journal. E prima scădere pe acest segment de vârstă pentru platforma chineză în SUA.

TikTok a explodat în popularitate în rândul adolescenților și al adulților tineri în timpul pandemiei, depășind 1 miliard de utilizatori globali lunari până în toamna anului 2021. Platforma a devenit definitorie pentru acest segment de vârstă în toată lumea, a provocat tendințe de consum și a creat vedete globale.

Numărul adulților americani cu vârsta de 24 de ani și mai puțin pe aplicație rămâne mare, totalizând 54,4 milioane în fiecare lună – aproximativ 32% din cei 170 de milioane de utilizatori americani lunari ai aplicației, potrivit WSJ.

Dar ziarul arată că tot mai mulți tineri de 20 de ani încearcă acum să renunțe la cvasi-dependența de TikTok.

Ei au început să observe că TikTok le afectează somnul, productivitatea profesională sau de studiu, treburile casnice și relațiile. Unii tineri au declarat pentru Wall Street Journal că i-a împiedicat să își urmărească propriile vise.

Acum, ei șterg aplicația în căutarea unor experiențe personale. Aceste preocupări apar în paralel cu eforturile unor politicieni de a interzice aplicația.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...